Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Kevina Costnera (a deti s rakovinou) máta duch jeho mŕtvej ženy a mne to bolo úplne šumafuk. Dosť dlho mi trvalo vôbec prísť na to, k čomu má to jeho zronené potĺkanie sa po plátne smerovať. Okrem toho sa tu ale nič iné zaujímavé nedeje a aj finále ma nechalo úplne chladným. Asi v tom hrá rolu aj moja skepsa k posmrtnému životu, ktorý sa tu rieši úplne s vážnou tvárou. 4/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, to bylo trápeníčko. Já mám jinak tyhle mysteriózní thrillery velmi rád, hlasy mrtvých, tunely smrti v kómatu, zjevování atd. atd. , to vše ve mě vyvolává patřičnou vlnu zájmu, ale využívání těchto témat má ve filmu už tolik zástupců, že dosáhnout touto cestou přesvědčivého úspěchu je již velmi náročnou a nejednoduchou záležitostí. A zpracování Na křídlech vážky se prostě nepovedlo. Celý námět by ve výsledku nemusel vypadat zas až tak nedobře, ale autor především nenáročných komedií Tom Shadyac si s tímto žánrem vyloženě neporadil a prakticky 3/4 filmu se pořád opakuje dokola, hlavní postava filmu zjišťuje, co se vlastně stalo a co se i děje, ale činí to způsobem tak velmi nudným a neefektivním, že za celou dobu nepřijde prakticky jediná strhující scéna, nějaký nečekaný či zásadní zvrat, prostě to jen nemasně, neslně spěje k překvapivé pointě, která je sice (teď si nedělám srandu) hezká, ale jinak naprosto blbá a hlavně hodně nevýrazná. A samozřejmě v mé kritice nesmím ještě opomenout mizenou atmosféru, která u těchto filmů odvádí sakra velké kvantum práce, ale zde jaksi nezafungovala a Vážce tak vážně nepomohla. Kevin Costner je pak jako ústřední postava poměrně fajn, kvality na to má, ale stejně film nad vodu nijak nevytáhl. Na křídlech vážky je zkrátka filmem sice se zajímavým námětem ,ale špatným zpracováním, není vůbec ničím výrazný či jinak se vymaňující z šedých to mysteriózních vod. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže jsou tu opravdu dobré a místy je z nich cítit onen „mysteriozní“ nádech, který tvůrci slibovali, ale přepálená stopáž a poněkud nudnější tempo atmosféry mi vzalo při sledování vítr z plachet. Opravdu jsem se těšil na další slušnou jízdu s Costnerem, ale spíše jsem se dočkal jen průměrného filmu, který mě víc nudil, nežli bych se z něj posadil na prdel. Pravdou je, že ten konec se mi (stejně jako většině) líbil asi nejvíc.50% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude aspoň zaujímavý film, veď Tom Shadyac má zatiaľ na konte len samé komédie a v kombinácii s duchárskym thrillerom to mohla byť "sranda". Lenže nebola, bola to veľká nuda. Musím uznať, že film je obstojne spracovaný, ale to hlavné čo by mali podobné filmy mať mu chýba. Áno, po atmosfére tu niet ani stopy. Shadyac premrhal šancu trochu sa vymaniť z komediálneho žánru, ale je jasné, že tam je mu najlepšie. Film na mňa pôsobil až príliš kŕčovito, čo sa však nedá povedať o hercoch. Kevin Costner sa snažil a kupodivu mu to slušne vychádzalo. Vedľajší ho však tentokrát vytlačili, konkrétne výborný Ron Rifkin a Kathy Batesová. Vlastne mám z toho veľmi rozpačitý pocit, ale tento film cez to všetko patrí do žánrového podpriemeru. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, u kterého zažijete nějaké to příjemné mrazení, ale chvílemi i nudu. Té naštěstí není tolik, protože film je velice dobrý a rozhodně nadprůměrný. Potěšil mě příběhem, mysteriozními prvky a atmosférou. Po jednom shlédnutí mi učaroval. V době, kdy jsem koukal na tento film jsem viděl i pár jiných mysteriozních kousků a tenhle patří k těm lepším. Bohužel, mírně mi to zkazil ten konec a rozuzlení. Jinak opravdu pěkné. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)
  • Poté, co je Joe (Kevin Costner) vytažen z autobusu a jeho zachránce říká, že už tam hodinu leží, rozběhne se do vesnice a před domorodci ho zachrání fotografie manželky, kterou vytáhne přeloženou z kalhot. Pokud by fotka byla tak dlouho v mokru, asi by byla slepená a možná by se už nedala bez poškození ani rozevřít. (Tonula)
  • Film nebyl dobře přijat kritiky, většina z nich ho hodnotila jako nudný a v průměru dostal 3,7 bodu z 10. Diváci film hodnotili výrazně lépe, v USA obdržel 62 % ze 100. (Tonula)

Reklama

Reklama