Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy i hokej mám velmi rád a očekával jsem od tohoto filmu mnohé. Bohužel se dostavilo jen zklamání. To, že NY Rangers přijedou na nějaký vesnický rybník je až moc a ačkoliv jsem ochoten ve filmu přijmou všelicos, tohle tedy ne. Ani Russell mi dojem moc nezachránil, ačkoliv byl viditelně herecky úplně někde jinde než ostatní. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Komukoli letos chybělo mistrovství světa v hokeji, měl by si pustit tenhle film, hlavně pokud ho do teď ještě neviděl stejně jako já. Nemyslím tím, že by se mistráku film jakkoli vyrovnal, ale těch koukatelných snímků o tomto sportu moc není a Mystery, Aljaška je vyjmo vážného Miracle z roku 2004 v tomto směru nepřekonaným kultem. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Prostý a zároveň skvělý příběh o malém městečku na Aljašce, které žije pouze hokejem na rybníce. Jsou jím tak posedlí, že si pozvou k exibičnímu zápasu NY Rangers. Ačkoliv je jasné, že nemají žádnou šanci, tak jdou do boje s kuráží. Možná i proto, že rybník bude jejich šestým hráčem. [5874. hodnocení, 181. komentář, 66%] ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se už před zhlédnutím odvážíte vyložit kompletní děj a šance na zmýlení je minimální. Přesto film zhltnete a po skončení se budete cítit téměř uspokojeni. To je film Mystery, Aljaška. Film, kde se hokejoví nadšenci střetnou s profesionály. A protože se jedná o film, tak film patřičným filmovým způsobem i skončí. Nicméně vše je více než pěkně zahrané, takže na druhou stranu proč ne. Takže asi tak. 3* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Áno, je to rozprávka, ale je to tak sviežo natočené, s tak dobrými hercami, s tak skvele nadávkovanou a vyváženou mierou medzi všetkými využitými žánrami, že ma to dostalo. Síce až časom, možno až po druhom-treťom zhliadnutí, ale predsa. Odvtedy to patrí medzi moje stálice, čo sa týka športového žánru. V skratke je to ideálny príklad feel-good filmu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Rvačka, kterou sledují hráči Mystery v televize, je skutečná hokejová bitka, která se odehrála 12. 1. 1998 v Madison Square Garden v New Yorku. Šarvátka se strhla po sedmi sekundách úvodní třetiny mezi týmy NY Rangers a Toronto Maple Leafs. Hlavními aktéry byli Darren Langdon a Tie Domi. Oba dva za ní dostali trest na 5 minut. (Luky-7)
  • Mesto Mystery sa na Aljaške nenachádza a na mape by sme ho hľadali márne. Ide len o fiktívne miesto, ktoré bolo vytvorené pre účely filmu v oblasti mesta Canmore v Alberte, v Kanade. (mclenin)
  • Ve scéně, kdy John Biebe (Russell Crowe) vysvětluje v kabině na bramborách taktiku, zmiňuje úlohu bránícího levého křídla. Tuto taktiku vymyslel Vladimír Kostka a začal ji praktikovat během trénování československého národního týmu. Tato nová role levého křídla nám přinesla i zlatou medaili na MS 1972 a započala hokejovou revoluci. Na Kostku navázal Scotty Bowman v 90. letech v Detroitu, s nímž vyhrál třikrát Stanley Cup a stal se z toho celosvětový hokejový trend. (3T)

Reklama

Reklama