Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Doug je jednoduchý chlapec s jednoduchým myslením, ktorý by ani "muche neublížil". Celý život sa živý ako vyhadzovač z baru. Zhoda okolností ho privedie k hokeju. Nie však ako typického hráča, ale ako bitkára starajúceho sa o ochranu najlepších hráčov v mužstve. Aj napriek tomu, že je tento film pritiahnutý za vlasy a je len ťažko uveriť, že je natočený podľa skutočnosti - má môj obdiv. Nie pre bitky, ale pre podstatu filmu a jeho pointu. O násilie tu ani z ďaleka nešlo aj keď ponúklo najväčšiu "zábavu". Budovanie priateľstva a teamového ducha - to je TO čo si mal divák z tohoto príbehu vybrať. Takto to cítim ja osobne a razom "šmáram" tento "skvost", ktorý síce nemá na plný počet hviezd - no v zbierke mojich obľúbených filmov si byť zaslúži. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Napuchlý Stifler není to co býval, no v rámci "hitu", které sem v poslední době viděl jeden z nej. snímku, ehm. Mírně zaostalý Doug, hledá něco v čem by se našel a i když to jaksi úplně sám nenašel, dejme tomu. Glatt se živí tím, že láme hráčům nižší ligy NHL ksichty. Nevšedné povoláni, které ho naplňuje. A i když to sexuálně dementní Baruchel místy neskutečně kazil, drsňák Schreiber to svou pěstí naštěstí přebil. Zvolit ještě hezčí květinu, vynechat podle skutečně události a hned by se na to dívalo o cosi líp. 6/10 ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale poměrně vtipná jednohubka se skvěle tupým Seannem. Nevěřil jsem, že herec, který se proslavil svou rolí sebevědomého pařmena Stiflera, může zahrát i takovou roli (bouchače, kterému to, napišme to politicky, myslí o něco pomaleji než jiným) ale spletl jsem se. Každý zmatený pohled jsem mu věřil, stejně jako jsem mu věřil každou ránu. Alison Pill je vcelku roztomilá, Liev jako vždy dokonalý a pár fórků taky stálo za to. Nicméně hodněkrát mi přišlo, že se vtipy moc vysvětlují, takové ty scény typu "říkám ti tak proto, že…” kde nám vlastně vysvětlí, proč jsme se měli u minulé scény smát. Tohle mi na filmech všeobecně vadí. Jinak není plus mínus co vytknout nebo vyzdvihnout - normální oddechovka, u které víte, jak skončí ještě předtím, než se rozjedou úvodní titulky. Že bych to potřeboval vidět podruhé, to ne, ale jednorázovka to bylo hodně slušné. 70 %. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je fajn adrenalinová věc. Takovej "Rocky v hokeji". A ono to ani není moc o hokeji, ani moc o vztazích, ono je to hlavně o tom, jak tam bývalej vyhazovač a aktuální hokejista řeže protivníky jak na běžícím páse, vyvolává rvačky, shazuje rukavice, drtí hlavy, vyráží zuby, nechává krvavý skvrny na plexiskle atd. Do toho jedna malá milá love story ... Prostě téma stokrát ohrané, ale pořád super zábavné a tohle nenudící. "Stiffler" nemá vůbec konkurenci, sejme každýho,kdo mu příjde do rány ... a to mám rád.. :-) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu filmu vyhýbal, přitom je celkem v pohodě. Neznám moc hokejových filmů. Bitky jsou dost přehnané a celé to působí dost nereálně. Je to ale zajímavé nahlédnutí do těchto kanadských hokejových zápasů z nižších lig. Ani jsem nevěřil, jak je tam velká skotská komunita. Seann William Scott hraje dobrého burana Liev Schreiber zase jeho soupeře. Alison Pill tu vypadá docela dobře. Jinak je to spíš pro pobavení a relax. A je tam dost krve. "Uzemnil jsem ho." ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)
  • Sean William Scott kvůli roli Douga Glatta nabral na váze a podstoupil intenzivní lekce bruslení a rvaček na ledu. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen na motivy knihy "Goon: The True Story of an Unlikely Journey into Minor League Hockey" od Adama Frattasia a Douga Smithe. Záběry ze Smithovy hokejové kariéry je možno vidět během závěrečných titulků. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama