Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

campix 

všechny recenze uživatele

Zas tolik filmů z hokejového prostředí není a tak musíme my fanoušci vzít zavděk každým kouskem, který se objeví. O to větší radost mám z Maurice Richarda, protože to je navíc velmi kvalitní film inspirovaný skutečnými událostmi. Příjde mi, že každá osobnost, která něco dokázala tak to neměla lehké a o Maurici Richardovi to platí dvojnásob. Film o hokejové legendě celé Kanady a zároveň Montrealu Canadiens. Klasický životopisný film. Všechno na správném místě, nenudí, ale nadšený z toho také úplně nejsem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hokej mám rád a tohle se povedlo v plné čáře natočit, procházet jsi tím vším být nejlepší, zažívat válku a nátlak okolo sebe, bylo neskutečné co vydržel , co musel snášet zato že byl nejlepší. Výborný hokejový film o hokejové legendě. Člověk se v žije do filmu tak moc že představa jak se kdysi hrávalo bez helmy a za jakých podmínek bylo neskutečné, hokej je tvrdá hra i dnes. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom hokeja a doteraz som ani nepočul o hráčovi s menom Maurice Richard. Dalo sa teda predpokladať, že film o ňom nemá najmenšiu šancu ma zaujať. A opak bol pravdou. Nie snáď preto, že by som objavil čaro hokeja. To v žiadnom prípade. Naďalej považujem za eufemizmus, keď sa o hokeji hovorí ako o kontaktnom športe. Je to, alebo presnejšie v tej dobe to bol šport, ktorý neveľmi rozlišoval medzi tvrdými a zákernými zákrokmi. Mimo štadióna by za niektoré zákroky išli vinníci pred súd, ale v jeho vnútri si neposedeli ani na lavici hanby. Tak by hokej, ani iný šport nemal vyzerať. A ak si to diváci vyžadujú, nech idú pozerať na súboje v klietke oktagonu. Film sa dotkol aj nie najlepšieho spolunažívania francúzsky a anglicky hovoriacich Kanaďanov. Na to, že film bol športovou drámou som výnimočne spokojný s autenticitou, hereckými výkonmi i atmosférou, ktorú dokázal navodiť. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ešte si pamätám, keď som zbieral kartičky hokejistov a na jednej ošumelej som mal i tohoto pána. O ktorom som toho moc nevedel, ale kvôli tomuto filmu, som sa toho dozvedel, myslím si dosť. Je to nádherne natočene, boj Dávida s Goliášom, kde Dávid je hokejista a Goliaš je v tomto prípade vedenie ligy a ten súboj už od začiatku bol prehraný a aj tak Mauriceho to neodradilo. Su tu dravé hokejové zapasy, kde nechýbajú pestne súboje, detailne zranenia či krásne góly. Len každý človek i hokejista ma i druhý život a tak okrem toho hokejového, tu bol ukázaný i jeho rodinný, čo tiež chválim. Nádherný vizual. bravúrne spracovanie a vynikajúci R.Dupuis robia z tohoto filmu, jeden z najlepších životopisných filmov, aké som videl. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Frank J. Selke, Toe Blake, Elmerem Lachem, Jean Beliveau, Clarence Campbell, Conn Smythe, James Norris, Jack Adams .... a samozdrejme Mariuce "The Rocket" Richard. Tak slavnymi takovymi jmeny se to ve filmu jen hemží a to něterými jen tak okrajově, jako by se ani nechumelilo... Tento snímek nás vrací až do 40. a 50. minulého století, a přestože mám historii NHL mám pěkně zmapovanou, tak o Richardovi jsem věděl kromě rekordů v podstatě prd. Takže to co jsem videl mě absolutňě šokovalo. Snímek ukazuje hokej v jeho nejsyrovější podobě a jednoho chlápka do kterého bych (na dnešní poměry) ani neřekl, že je kanaďan. Celý snímek je na hooodně vysoké úrovni, jenže něco málo tomu chybí. Nevim... možná proto, že ta doba je už moc vzdálená a možná proto, že nejsem frankofonní kanaďan mě ten konec příliš nenadchnul. Jinak skvěle se na to dívalo, výprava špičková, hokejové scénky na jedničku (ani Miracle takové nenabídne). Stejně nejlepší na celém filmu je Stephen McHattie jako Dick Irvin, to je bomba - opravdu chrakterní role. Jo a píše o tom Ještěřák: tenhle film má GENIUS LOCI (PS: všichni hokejoví nadšenci si jeho komentář povinně přečtěte). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maurice Richard byl na dlouhou dobu jediným hráčem, který dokázal v NHL vstřelit 50 gólů v prvních 50 zápasech sezony. Až v osmdesátých letech jej dokázali napodobit Mike Bossy, Wayne Gretzky a Mario Lemieux a v devadesátých letech Brett Hull. (pawleta)
  • Po Maurici Richardovi se v NHL uděluje trofej Maurice 'Rocket' Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části. (Earl_23)
  • Na pohreb Mauricea Richarda prišlo vyše milión ľudí. (vander19)

Reklama

Reklama