Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarem oceněný scenárista a uznávaný režisér Cameron Crowe (Jerry Maguire) se znovu sešel s producentem/hercem Tomem Cruisem v mimořádně působivém filmu plném romance, podezíravosti, lásky, sexu a snů. Film Vanilkové nebe (ve vedlejší roli s Penelope Cruz), jež je inspirovaný španělským filmem Otevři oči z roku 1997, odkrývá příběh o hledání sebe sama v New Yorku. Vizuálně ohromující film s nezapomenutelnou kamerou a sekvencí z Times Square, na kterou nikdy nezapomenete, měl na starosti oscarový kameraman John Toll (Statečné srdce). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Cruise je skvělej, Cruz úžasná, námět a vizuální zpracování je taky úchvatné. Bohužel je ten film po žánrové stránce tak rozházený až to není možné a ten konec, za ten by zasloužil scénárista nakopat. Je to velká škoda, protože to mohl být fakt dobrý film. Tim ale nechci říct, že bych se nepobavil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sny, štěstí, podvědomí, láska a díl Back to reality z Red Dwarf.. Croweův romantický mind fuck mi hodně svou strukturou rozštěpu osobnosti a sněním plnícím nenaplněné touhy připomenul Lost Highway, ale jsou tu dva podstatné rozdíly. Za a) na konci Vanilkového nebe je vše vysvětleno a za b) ač se v Lynchově filmu na bod a) vůbec nedostane, fungují jeho obrázky sami o sobě o dost silněji. Slovní spojení "americký remake" je tu pro některé stejným dráždidlem jako slovo "Macbeth" pro britské divadelní herce, ale velmi dobrý výběr hudby k daným scénám (lahůdkové Solsbury Hill od P.Gabriela) a těžko popsatelný zasněný feeling dělají z Vanilla Sky alespoň pro mě nadprůměrnou záležitost. Až tak, že jsem dokonce skousl i minimálně přehrávajícího Tomíka v masce Jasona Vorheese bez větracích otvorů a to se mi u něj podařilo už jen v Eyes Wide Shut. Že by to bylo tou škraboškou..? ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů typu "hádej, co je realita". Bohužel po velmi povedené "první části" (dokonce ani Tom Cruise mi nevadil), přichází posledních 15 minut a v těch je největší problém. Většina filmů na vás "vybalí" pointu a skončí, abyste při cestě z kina měli o čem přemýšlet, ve Vanilla Sky se ovšem v tom konci / té pointě rýpají zbytečně dlouho místo toho, aby to utli. Takhle jsem odcházel z kina a neměl jsem o čem přemýšlet:) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vysokorozpočtová "lynchárna" s Tomem Cruisem, to si dám líbit! Ale vážně, Crowe se měl od Mistra ještě naučit, že není dobré "podivný" film na konci zatížit zbytečným vysvětlováním. Jinak je to velmi netradiční a velmi zajímavý zážitek. Miluju Croweův výběr skladeb ke svým filmům - více hudebních fandů na režiserské sesli!!! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že kdyby Cameron Crowe natočil 138minut erotických hrátek mezi blonďatou Cami a tmavovlasou Pené s komentářem Toma Cruise udělal by lépe. Hlavně závěrečná fáze filmu byl úctihodnej výser. Ty šokojící zvraty, co je sen a co není by mě dostali snad jedině tehdy kdyby se tam z nenadání objevili Bob a Bobek, králící z klobouku kouzelníka Kopustóna, tím by si dal celej film z gracií vysvětlit, ale takhle ? Pchá pro frajera mého kalibru je Vanilkove nebe takovej filmovej prezarvativ, nasadit, použít a vyhodit. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (24)

  • Scéna s vylidněným Times Square nebyla triková - filmařům se podařilo vyjednat bezprecedentní uzavření částí slavného náměstí. (NIRO)

Reklama

Reklama