Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarem oceněný scenárista a uznávaný režisér Cameron Crowe (Jerry Maguire) se znovu sešel s producentem/hercem Tomem Cruisem v mimořádně působivém filmu plném romance, podezíravosti, lásky, sexu a snů. Film Vanilkové nebe (ve vedlejší roli s Penelope Cruz), jež je inspirovaný španělským filmem Otevři oči z roku 1997, odkrývá příběh o hledání sebe sama v New Yorku. Vizuálně ohromující film s nezapomenutelnou kamerou a sekvencí z Times Square, na kterou nikdy nezapomenete, měl na starosti oscarový kameraman John Toll (Statečné srdce). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vážně famózní film!! Člověk, by řekl, že se děj bude odehrávat po probuzení Davida už normálně, ale naopak, celé se to úplně zamotá, že jsem se v tom chvílemi nevyznala ani já, a to je co říct. Cruise sice moc nemusím, ale tuhle roli zvládl opravdu skvěle, sedí k němu. Ostatní herecké výkony jsou dle mého názoru průměrné. Pro mě hrozně moc zmatená myšlenka celého filmu, ale na konci se to všechno rozuzlí a to už pak jenom zíráte, jak to vlastně všechno je. Rozhodně by to chtělo zkouknout ještě jednou, protože je to opravdu zápřah na mozek :D ()

movie 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se vyvedl ze všech stránek, precizní scénář, skvělé herecké výkony, dokonalá režie a perfektně vybraná hudba (oba soundtracky, jak písničkový, tak promo score od Nancy Wilson vřele doporučuji). A především snímek, nad kterým si po každém shlédnutí mohu lámat hlavu kolem dokola – jak to doopravdy je, to snad ví jen pan scenárista a režisér Crowe. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že už dlouho jsem u nějakého prvoligového hollywoodského fimu tolik netrpěl. Neskutečně natahovaná rozplizlost, která po stopadesátéosmé variuje omšelé tápání mezi realitou a snem a šíleně nudí. Cruiseova postava mě ani trochu nezajímala, protože Crowe jí nedokázal zajímavěji vykreslit a udělat z ní víc než plochého zmatence, navíc nepříliš dobře zahraného. Výsledné tři hvězdičky jsou hodně na těsno - a dávám je překvapivě hlavně kvůli tolik vysmívanému závěru, který podle mého dává filmu onen hlubší rozměr a osvětluje zmatenost některých scén (ovšem odhaluje i jejich prvoplánovou zběsilost). Crowe si prostě vybral dovolenou... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se smíchá několik filmových žánrů do jednoho filmu, nemusí to dopadnout dobře. Tady to ani tak nevadí, respektive smíchání žánrů, jako je drama, horor, romantika, probíhá tak zajímavě, že jsem ani v průběhu filmu nad tím nepřemýšlel. Některé pasáže bych si ale přece jen odpustil a místy uvadající tempo filmu je také jednou ze slabin. Herci jsou nečekaně dobří, ale nevyrovnaní. Cruisova kreace není příliš uvěřitelně zahraná, ale je zajímavá, zvláště v pasážích, kdy není za fešáka, to stálo za to. Penélope Cruz standardně dobrá a Cameron Diaz je výstavní mrcha. I tak tenhle film řadím mezi bizarní podivnosti, a zvláštní je, že ji natočil většinou normální Cameron Crowe. Tenhle kousek by zapadal lépe ve filmografii takového Cronenberga nebo snad i Lynche. Oba dva by to zřejmě natočili ještě o kus přesvědčivěji.70% ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Komplikované, ano ale na můj vkus až přes příliž. Pomalu se rozjíždějící začátek, nehoda a bum. Máme tu konec který vše vysvětluje a divák je tak říkajíc vedle jak ta jedle. S tohohle mého poznatku vyplívá, že film potřebuje více než jedno zhlédnutí. Cameron Diaz mi zde přišla strašně nesympatická,Tom Cruise v pár okamžicích silně přehrává, naštěstí to bylo jen v okamžicích. Doporučuji zhlednou v originální znění, dabing se hodně nepovedl. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (24)

Reklama

Reklama