Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

venison 

všechny recenze uživatele

Chjo, horor.. Takové silné téma, zvláště pokud jde o tak slavného a dokonalého autora jakým je King, se pokud jsou peníze musí zpracovávat jedna radost.. Bohužel většinou nebývají a tak vznikají béčkové až céčkové a mnohdy i déčkové filmy, na které se fanoušek hororů nevydrží dívat a člověk, který hororu zrovna neholduje, si o něm dělá ještě horší iluze, než by měly být.. Filmová adaptace "Salem´s Lotu" si zaslouží 3*, i když trpí spoustou nedostatků.. Příšerné herecké obsazení, které podává dosti žalostné herecké výkony (vyjma filmových veteránů Donalda Sutherlanda a Jamese Cromwella), ale na televizní film v podstatě stačí.. Postrádám nějakou tajemnější, děsivější a temnější atmosféru, chybí napětí, naprosto jsou vynechány "lekavé" scény a nějaké to bubububu, které vám zvedne kapku hladinu adrenalinu v krvi, obsahuje jen velmi laciné vizuální efekty, ale to je spíš otázkou rozpočtu.. Na vampejřinskej filmeček příliš málo krve a na horor příliš málo "fujtajbl" scén, např. nemohli toho psa na vratech aspoň vykuchat apod. Chválím, že se "skoro úplně" drželi, až na pár odchylek" předlohy.. Velmi mdlé :-( Je pár minut po půlnoci, jsem osoba něžného pohlaví a v klídku jdu venčit sama ven do tmy psa.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre zvládnutá adptácia (vzhľadom na to čo podľa Kinga točia). Rob Lowe perfektný, Rutger Hauer trochu smiešny, Sutherland dotatočne slizký (aj keď pomerne odlišný predlohe) a pomerne zlá Samantha Mathis (absolútne tam nesedí a úplne sa vymyká knihe)... Hustá atmosféra, obstojné zobrazeie upírov. Ukážka, že Kingovkám najlepšie sedia televízne miniseriály... ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď som veľkým fanúšikom pôvodnej TV adaptácie, tohto pre mňa jedného z najlepších románov Stephena Kinga, sledoval som aj toto prevedenie s určitým nadšením. Alebo skôr zanietením, očakávaním. Kde sa verzia z roku 1979 javila ako veľkorozpočtový snímok ( v tej dobe ), táto sa javí ako malorozpočtový. Je to vidieť, je to cítiť. TV je až na pár príkladov proste B kategória ( v tej dobe ). Dnes, keď sa Kingove knížky dostávajú vo svojich mediálnych prepisoch opäť do formy, bude zaujímavé sledovať opäť ďalší prepis tohoto upírieho kultu. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Na televizní film je to velice dobře zpracované dílo, efekty jsou důvěryhodné, atmosféra tak jak se patří. První půle se rozjíždí velice pomalu a je spíše nudná, ale druhá polovička už je jiná káva a film nám ukazuje svou silnější stránku, ale pořád se tam najdou hluchá místa, která brzdí silnějšímu dojmu z celkovému hodnocení. Myslím, že tři hvězdy je dobrá známka... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že som čakal vlažnú TV zlátaninu. O to viac som sa po pozretí prekvapil. Je to fantastický,temný, atmosferický príbeh ktorého dej ma pripútal k sedačke. Ono tie 3 hodiny ubehnú ako nič. Bavilo ma to oveľa viac ako originál z roku 1979. Proste to malo šťavu vynikajúce herecké výkony kde nemilosrdne vládli Donald Sutherland a Rutger Hauer. Sú to fakt triedy. Stephen King má podľa môjho názoru (ale je to všeobecne u jeho fanúšikov známe) že zo svojich knižiek má málo kvalitne spracovaných adaptácii a to vonkoncom nehovorím o televíznych filmoch. Tieto snímky by som vedel spočítal na jednej ruke , a tento by bol u mňa medzi nimi. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu bylo využito přibližně 300 statistů. (Othello)
  • Donald Sutherland (zde hrající Richarda Strykera) je v reálu otcem Kiefera Sutherlanda, jenž hrál v jiné Kingově adaptaci - Stůj při mně a později hrál hlavní roli v seriálu 24 hodin, kde James Cromwell (zde ztvárnil otce Callahana) hraje jeho otce. (Othello)

Reklama

Reklama