Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Frank Castle provedl další z úspěšných zásahů proti zločinu, když připravil past na gangstera Mickyho a jeho parťáka Bobbyho, který v přestřelce s agenty FBI zahyne. Gangsterský boss Howard Saint zuří, protože Bobby byl jeho syn. Jeho vztek dostane nový směr, když zjistí jméno agenta, který akci připravil. Jeho žena a Bobbyho matka Livia trvá na tom, aby za synův život zaplatila celá Frankova rodina. Zatímco Frank Castle tráví šťastné chvíle s manželkou Marií, synkem Willem a užívá si setkání se svou rozvětvenou rodinou, jeho dům obklíčí komando vedené Saintovým právníkem Quentinem a druhým synem Johnem. Všechny v domě bez milosti postřílí. Marii s Willem se sice podaří ujet, zoufalý Frank je však později najde na molu zavražděné. Vzápětí je obklíčen, brutálně zbit, postřelen a nakonec hozen do moře. Navzdory zraněním přežije. Vrátí se do města a začne připravovat pomstu. Unese Mickyho a rafinovaným "mučením" z něj dostane všechny dostupné informace o Saintovi a jeho rodině. Všichni vědí, že Frank je odhodlán dokončit pomstu a sám přitom zahynout. Posledním krokem definitivně přesvědčí Sainta, že je mu Livia nevěrná s Quentinem, a ten oba zabije. Svolá všechny své muže, dorazí však i Frank, který se nezastaví, dokud bude Howard Saint nebo jeho muži naživu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

strougy 

všechny recenze uživatele

Za zásadní kámen úrazu bych u Punishera viděl Thomase Jane, protože ten má asi tak stejný charisma jako měsíc stará mrtvola a u většiny scén má nasazen neskutečně znuděný výraz, což třeba ve chvíli, kdy s nim Rusák prohazuje zdi vypadá celkem ironicky. A ani ta Hensleighova režie za moc nestojí a přestože se jedná o akční snímek, už si asi nevybavím ani jednu zajímavější akční scénu, což o něčem svědčí. Ještě jsem sice neviděl Ghost Ridera, ale neumím si moc dobře představit, že by Punishera jakožto nejhorší comicsovou adaptaci mohl překonat. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem to absolutně miloval. Je to nejvíce jednoduchý a přímočarý příběh o pomstě v komiksovém kabátu Punishera. Skvěle funguje hlavní postava, kde si příběh dá na čas vybudovat jeho život před vyvražděním rodiny a o to více funguje jeho hněv i motivace ve zbytku filmu. Akční scény a vyvražďování je fajn, neurazí to ani nenadchne. Nejvíce vyčnívá střet s rusem, který je opravdu kreativní, napínavý i nápaditý. Většina vedlejších postav je fajn, ale až na přijemný sousedy, moc nezaujmou. Co to táhne dolů je pak záporák v podání znuděného Travolty, který dostává až zbytečně moc prostoru a jeho neschopnost se postarat o Franka Castla, když už ví kde bydlí, je zarážející... Prostě fajn béčko, ke kterému se vždy rád vrátím, ať už z nostalgie nebo skrze skvělé obsazení Thomase Janea. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

U mňa to tak slabé ako to je tu vôbec nie je. Nie je to len čistá strielačka ako tomu bolo v Ludgrenovej verzii, tu sa na to ide viac potichu. Ale aj tak je to celkom zábava sledovať nasraného chlapíka menom Frank Castle, ktorý sa chystá na veľkú odplatu. Scenár nie je zázračný a niektoré dialogy sú fakt slabé, ale Travolta bol skvelý a hlavne Thomas Jane ma svojou charizmou dokázal upútať viac ako Lundgren, plus akčné scény ma viac bavili. 75% - 4* ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Český název Kat. John Travolta jako hlavní bossák. Člověk by čekal to nejhorší, ale ono je to kupodivu slušná adaptace. Popořadě - Thomas Jane je výborný Punisher. Příběh není vůbec špatný a pár akčních scén (bohužel jich moc nejsou) jsou výborný! A co mě opět dokáže potěšit? Viditelná inspirace komiksem! Tady se opravdu z původního komiksu čerpá a je to znát (zdravíme Rusáka). Jenže tady narážíme na problém "obrušování hran". Z neznámých důvodů se tu často všechno zjemňuje a dělá víc "normálním", takže se ze zajímavých postav stávají nudné, ploché, klišoidní... Například sousedi vytažení z jednoho komiksu (vyšel i u nás) - Pošuk Dave není až tak cáklej a má asi o padesát piercingu míň (ale Ben Foster se snaží..), ze špekouna, který musí chodit dveřmi bokem (zdravíme USA) se stal jen menší cvalík a z nevýrazné uťáplé outsiderky tu je blonďatá sexbomba, co má na Franka trapný kecy o tom, že ví, co je to bolest, bla bla bla (OMG! Ta jí maximálně zná z nějakých sexuálních praktik...). Ale co. Kouká se na to dobře, je tam pár pěkných brutalit a přestřelek a hlavně tohle připomíná Punishera. Jenom doufám, že tohle nebude nejlepší film s ním. (6/10) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na ztvárnění Franka Castlea by možná Tom Jane stačil (ale chtělo by to odstranit těch pár scén, které vyžadují i jiný než čistě fyzický herecký výkon). Ale to by scénář nesměl být tak zoufale klišovitě nenápaditý a režírovat by to musel někdo lepší. Protože ani průměrní režiséři nedokážou vyrazit herecký výkon z Johna Travolty. Ale naštěstí to není natolik dementní jako český název. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (31)

  • Při filmování scény s noži Thomas Jane omylem bodl Kevina Nashe. (akisha)
  • Wrestler Kevin Nash (Rus) si kvôli svojej úlohe musel ostrihať vlasy. Ako vysvetlenie tohto nového účesu povedal svojim fanúšikom, že stavil svoje vlasy v zápase proti Chrisovi Jerichovi. (Spilvo)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Max Payne sa prestrieľal do filmu

Max Payne sa prestrieľal do filmu

27.06.2005

Štúdio Fox vypustilo do sveta správu, že plánujú sfilmovať legendárnu akčnú hru MAX PAYNE, ktorá sa vďaka svojej originalite zapísala nezmazateľným atramentom do dejín svojho žánru. Jej príbeh sa… (více)

Reklama

Reklama