Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Live-action adaptace od Diznyho nebo neoficiální rip-off princezny Fiony? Pokud to první, tak se to začíná konečně vyplácet.. pyšná princezna Resurekšn [osobně jsem si tuhle “pohádku” užíval, ale opět jde o případ holčičího Johanku Wickovou, která kosíruje tucet vyleštěných rytířů, s kůži ostřejší než železnou výzbroj..] ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět o princezně zabijačce přepnuté do bojového módu je jistě skvělý a šlo by z něho vyrobit prvotřídní pětihvězdové béčko. Ovšem tohle jeho zpracování je sotva průměrné, bitky mají nepřesvědčivou choreografii, děj je sice odlehčený ale zbytečně málo "crazy" (není to ani pořádná řežba a ani pořádná komedie), feministický leitmotiv je rozpačitý až trapný, křečovitá multirasovost (dva tři černoši v komparsním davu) je otravná, ale hlavně obsazení hlavní role je vyloženě nešťastné. Ta holka to nejenom neumí se zbraněmi a její zjevně pracně našprtané pohyby jsou nemotorné, ale navíc je chuděrka i příšerně ošklivá. Jó, to kdyby místo téhle divné hobitky hrála princeznu třeba taková Gemma Arterton ve stejném stylu jako svojí Gretel, nebo kdyby to byla sexy drsňačka, jakou by skvěle zvládla třeba taková mladá Kurylenko, určitě bych teď složku s filmem neházel po použití do koše a v hodnocení dal minimálně o hvězdu víc. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem mírně kritizoval posledního Predátora, no ale kam se to celé hrabe na Princeznu. Femfest, který nemá obdoby! Jde o čistě akční film, v němž největší silou disponují pouze ženské postavy. Až mi to bylo místy protivné, sledovat jak padesáti kilové slečinky jedním úderem pěsti srazí vazouna v plné zbroji k zemi. No, ale co už, říkal jsem si, že nebudu li řešit fyziku a hledat v každé scéně mouchy, stále si užiji výborně provedené akční scény s nápaditou choreografií. Plán to byl dobrý, ale akční scény se rychle omrzely a jelikož je dílo takřka bez příběhu, moji pozornost udržovaly pouze nahodile se vyskytující vtípky. Středobodem toho bylo zesměšňování postavy tlusté kladivouna. Což celkem fungovalo a na komediální prvky si tedy stěžovat nelze. Je možné, že bych byl nakonec i vcelku spokojený. Nepřekousnu ale fakt, že holčičí duo přemůže takto početnou přesilu a z boje nakonec vyvázne takřka bez zranění. Vocaď pocaď, i fantasy by mělo mít své hranice a takový vývoj událostí byl mimořádně nepravděpodobný. Navíc i když tvůrci ukázkami pestře násilných scén nešetří, závěr mi to celkem znechutil. Není to žádná pohádka a přesto všechny kladné postavy přežijí. 45% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Princezna se nechtěla vdát za zlého krále, a tak ji zavřel do věže a hrozí, že vyvraždí její rodinu a poddané. Jenže tahle Princezna umí kung-fu a všem nakope zadky. Akční komedie vystavěná na pohádkových základech nabízí velmi solidní bitky, sympatickou hrdinku, nadhled a krátkou stopáž. A nic víc. Na druhou stranu od začátku hraje fér a ani nepředstírá, že by něčím víc měla a chtěla být. Režisér Le-Van Kiet předvedl za malé peníze, že má Hollywoodu co nabídnout. Snad si toho tedy někdo všimne, docela rád bych od téhle party viděl něco většího a ambicióznějšího. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na princeznu Krasomilu, Elsu nebo Lociku. Teď je tu bezejmenná rusovlasá princezna s tváří Joey King, potřísněná krví a dávající pivo na ex, která si musí probojovat cestu z věže dolů, aby zachránila svoji rodinu. Cestou z věže dolů princezna leveluje, odtrhává si kusy šatů, získává armor a vybavení. Ano, je to vlastně videoherní koncept, ale překvapivě dobře funguje až do finálního bossfightu. Bojové scény, a že jich fakt není málo, mají slušnou choreografii a running joke s tlustým členem stráže je geniálně dotažen až do konce. Já jsem spokojen. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama