Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Janny Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Už u snímku s názvem #annaismissing jsem si říkal, že Pavel Soukup má správně nakročeno k tomu stát se opravdu špičkovým režisérem. A díky Metodě Markovič si může tuto kolonku právoplatně odškrtnout. Naprosto fenomenální počin po všech stránkách! Při sledování jsem si místy říkal, jestli se doopravdy jedná o tuzemskou podívanou. Herecky prvotřídní! Lněnička tímto všem ukázal, že nepatří jen mezi špičkové dabéry. I Neužil zazářil ve vedlejší roli. A Petr Uhlík? Nebál bych se tvrdit, že se jedná o nejlepší herecký výkon novodobého tisíciletí (v rámci ČR samozřejmě). Šel z něj strach, doopravdy se zhostil role Hojera na jedničku. Ten kluk má zaděláno na úspěšnou kariéru...Technicky též famózní. Kamera, střih, nepříjemný hudební podkres. To vše na světové úrovni. Fakticky se těším na druhou sérii, která se bude věnovat spartakiádnímu vrahovi Strakovi. Za mě si první série odnáší 9/10 P.S. Případy I.oddělení mají konečně po stránce kvality tu správnou konkurenci :) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Vůbec nesdilim všeobecné nadšení místních. U takhle nesmyslné délky seriálu musí být spousta vaty a tady jí je možná víc, než stěžejního příběhu. A jestli byl tohle náš nejlepší kriminalista, tak marně pátrám proč. Jeho kamarádské jednání s psychopatem, kterej by měl sedět v cele za sklem jako Lecter je ta opěvovaná metoda? To, že si toho nevypočitatelnýho cvoka přivede domů k manželce a dětem je důkazem, že patřil do Bohnic spolu s Ladínkem. ... Ovšem po stránce formy nemám seriálu co vytknout. ()

Reklama

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

No panečku, to bylo něco tedy. Asi nemám slov, od hereckých výkonů, po režii, AM ignoruji a golfistovi dejte ban. :-) Lněnička, Uhlík, Neužil, Kotek, Heriban, Hlaváčová, Isteník... I ta drobná rolička Skameneho, všechno do sebe neskutečně zapadlo a měl jsem mráz po zádech po každém díle, po závěrečném obzvlášť... Velmi sugestivní záležitost. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji se, že bych za téměř půl století života v Brně slyšel slovo pošmak, asi pražská zkomolenina šmakovat nebo pošmáknout si. Ale to jen na okraj k seriálu, ze kterého mám rozporuplné pocity. Na Novu je seriál jistě nadstandardem, rovněž herecky velmi dobře obsazeno (pro mne top Neužil a Uhlík), ale prostě něco tomu pořád chybělo. Předně si pokládám otázku nad záměrem seriálu. Vyvolat diskusi o trestu smrti? O psychologickém profilu Markoviče? Nebo Hojera? Nevím. Trest smrti máme naštěstí řadu let zrušen a jeho obnovení není zásadním tématem diskuse současné společnosti. Legenda Markovič ztrácí na lesku, uvědomíme-li si, že v možných důsledcích svého jednání ohrožuje své blízké (vzpomeňme na Devadesátky a naopak maximální snahu o anonymitu kriminalisty kvůli rodině). Hojer jen postavou bez diskuse, je-li produktem nedostatečné sociální peče před Listopadem, jako tomu bylo ve filmu Olga. Prostě co vlastně bylo záměrem? ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitější na tom je se nenechat odradit názvem seroše, kterej se opravdu hodně nepovedl. Narozdíl od serošev:o). Jako tohle beru jako hodně kvalitní podívanou, která v ledasčem dává na frak i dokonalým Devadesátkám. Nejvíc jednoznačně hereckým výkonec Hojera, kterej to sehrál fakt uvěřitelně a bravůrně. I MArkovič a všici ostatní klobouček. Seroš sem pio dlouhý době musel čekat na nové díly, což se málokdy stáva. Každopádně skvělá podívaná, má to jen 6 dílů, takže né jako 10ti sériový seroše. Víc takovejch detektivek podle skutečností... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Mnoho scén se natáčelo v objektu historické továrny Koh-i-noor Waldes ve Vršovicích. (Teres)

Reklama

Reklama