Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Janny Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Diskuze

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Nuž ten seriál vystihol dobu 80tych rokov ešte lepšie ako filmy a seriály z tej doby. Mnohí sa tu zavzdušňujú nad tými cigaretami. Nuž ten seriál je tak autentický ako len môže byť. V tých časoch to bolo úplne normálne nielen v tom "socialistickom bloku", ale keby ste si pozreli filmy z tej doby zo západu, tak by to bolo rovnaké. Meniť sa to s cigaretami začalo až v 90tych rokoch. Filmy a seriály zo súčasnosti sa zase nazaobídu bez drog, čo v 80tych rokoch pre zmenu u nás nebolo. Nejaký "toluén" u jedincov fakt nerátam. Oproti tomu sú dnes drogy asi tak bežné ako boli vtedy cigarety.

Mnohí tu tiež kritizujú, že je seriál nudný a pod. No keby si prečítali aspoň názov a skúsili porozmýšľať plus si niečo o Markovičovi nájsť a pochopiť, tak by možno pochopili aj to, prečo je ten seriál presne taký aký je. Metóda Markovič totiž nie je o nejakom "akčnom" naháňaní zločincov! Je to o tom, že Markovič so zločincami v prvom rade komunikoval a snažil sa ich pochopiť. A komunikácia s ľuďmi, ktorí sa možno v prvom momente javia ako poloretardi nie je jednoduchá a môže spôsobovať aj to, že pre ľudí, ktorí hľadajú jednoduché odpovede a riešenia ani nedáva zmysel. Ale to je v poriadku, seriál vo svojom skutočne unikátnom spracovaní tej doby a v samotnom spôsobe reálneho priebehu deja povrchných divákov ani nemôže zaujať.

Zamidlo

Zamidlo (hodnocení, recenze)

sannyp

Myslim ze kourilo 🙂 Vsak ubral bych na polovinu sympatie k nekolikanasobnemu vrahovi a pocet cigaret, by to pro nas bylo vstrebatelnejsi... 

Uživatel Zamidlo smazal svůj příspěvek.

sannyp

sannyp (hodnocení, recenze)

Nemůžu říct, že by mě to kdo ví jak bavilo, ale P. Uhlík by měl za tu roli dostat Oskara. Fakt pecka. Zahrál to bravurně. Těch cigaret tam teda padlo. To nechápu, proč tam museli pořád hulit. Jakože v té době se tak moc kouřilo? No nevím. 

na příspěvěk reagoval Zamidlo, Zamidlo, rounen

Zamidlo

Zamidlo (hodnocení, recenze)

CHVATALOVA

Ono to neni vylozene spatny, ja to dokoukal rad. Ale v klidu bych u toho upletl tri svetry, kdybych to tedy umel. Je to chvilema natoceny jak pro retardy 🙂 Vse dvakrat, velmi poomaalu opakovany... Nejdrazsi z toho serialu musely byt cigarety. 

CHVATALOVA

CHVATALOVA (hodnocení, recenze)

Hodnotím zaujetí, napětí, soustředění bez nudy, a zde se vše vleče a vleče a vleče. A vůbec mne tím pádem nezajímá herec, kamera a bla bla bla jelikož je vše nuda nuda do prdel... nuda. Hodnocení vážně nechápu 🙄🤔

Šéfik

Šéfik (hodnocení, recenze)

Jestli budou celkem 4 série, jaký vrahy tipujete pro 3. a 4. sérii? Na 3. tipuju Vocáska. Na 4. řadu mě ale nikdo nenapadá... ale hádám, že to už bude někdo z první poloviny devadesátek. 

na příspěvěk reagoval fabecc1222

Zamidlo

Zamidlo (hodnocení, recenze)

Mám rozkoukaný tedy teprve druhý díl, ale zatim pro mě velké zklamání. Nezáživné, nelogické, až na Neužila příšerné herecké nevýkony. A ty zpomalené záběry pořád... Třeba se to ale rozjede...

na příspěvěk reagoval Dadel, CHVATALOVA

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Já koho mi originální Hojer připomíná a on je to Adam Driver :D :D 

j.sorensen

j.sorensen (hodnocení, recenze)

Jedno vážně nechápu, když je to natočený podle skutečnosti a jména Hojer i Markovič jsou samozřejmě pravý, proč změnili jména vrahů v těch přidružených případech, např. teď je v 5. díle nějaký Míla Sokol, který se ve skutečnosti jmenoval Tonda Vorel a zabil nám již známou kuchařinku.

Wau

Wau (hodnocení, recenze)

hippie2222

Ahoj, jo, to je velká klika. Neboj, Bůh je se mnou 24/7 a s tebou je taky :-D. Je s každým *v každým* a i když je to šílený, je i v každým takovým Hojerovi, jen se něco někde pojebabralo. 

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Wau

Vůbec jsem tě nepochopil, o Hojerovi a jeho činech, nedejbůh mozku, jsem nikde nenapsal ani popel, ale to nevadí; vzal jsem si z toho jen to, že se vzájemně nechceme ve svý blízkosti, k čemuž nás naštěstí nic a nikdo nenutí, a tak to má bejt. Bůh s tebou! :D 

na příspěvěk reagoval Wau

Uživatel herrWorm smazal svůj příspěvek.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Fifer

Může to být dobou, herecké výkony, drama hudba, dobrý děj.. Vzpomínky na socialismus, atd.. Proto to vysoké hodnocení.. Je to celkově dobře natočeno..

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Jeden z nej seriálů.. Lněnička a Uhlík hrajou skvěle.. Tak aspoň, že Čeští dobří herci ještě nevymřeli.. Neužil ml. hraje v poslední době taky hodně nadprůměr.. 

Wau

Wau (hodnocení, recenze)

hippie2222

Ahoj, ty jsi tu takovej zvláštní kritik :-), kde se něco děje, tam je hipík. Jestli tě tenhle seriál nedostal, kterej je založenej na tom, že se to stalo, tak máš nějakej posunutej práh toho, co by měl člověk unést. Něco je s tebou špatně. Třetí díl jsem ořvala, co bude dál, je mi tak trochu jasný díky Googlu, protože jsme o tom vrahovi v tý době nevěděli, nebyl internet a moc se takový věci nevynášely a snad i proto, aby to nepovzbudilo dalšího "načnutýho", protože někomu dělá dobře i takováhle sláva. Dívám se na to očima ženy, báby i mámy. Dnes je doba taková, že se večer bojím jít venčit psa, samá smažka /hlavně v létě/ venku, samej ožrala. Naší malou cestou do práce osahával nějakej úchyl, ale utekla mu, díky Bohu za to, že to takhle dopadlo. Podle mě Hojer moc dobře věděl, že dělá špatný věci, neuměl to ukočírovat, nebo nechtěl? Měl hnusnej život? Kdo ho má pěknej? Jednou jsem viděla sérii dokumentů o sériových vrazích, tam jeden vyprávěl, že teda nikoho nezabil, v jejich rodině tohle bylo, ale bylo to díky tomu, že měl hodnou maminku, že ho milovala a zlomila to v něm, to zlo. Byl jinej než jeho příbuzní, neplakal na pohřbech, neměl v sobě empatii, mozek těchto lidí vypadá jinak, ale to snad víš, stačí se podívat na pár minut trvající přednášku prof. Koukolíka "O špatných lidech". Mají to v tý palici jinak uspořádaný a nejsou schopni cítit empatii, natož soucítit a celej svět se tam hrne, je to tou dobou. Ona i výživa v těhotenství, to jak maminka žije to těhotenství "celkově", to dítě to žije s ní. Pak je tu ještě jedna rovina, duchovní, karma, minulý životy, ale do toho tě vláčet nebudu, to musí člověk pátrat sám. V každým případě mi přijdeš co se tvých příspěvků týče zvláštní a ve tvý blízkosti bych být nechtěla, nemáš jako člověk co nabídnout, snad jenom malé ego, nepíšu ti to proto, abych tě urazila, sejmula, ale ať se nad sebou zamyslíš a přibrzdíš, to asi nedokážu, tak se za tebe pomodlím, aby tě Bůh probral. 

na příspěvěk reagoval hippie2222

J.Lajner

J.Lajner (hodnocení, recenze)

miqohuoch

Kodi TV a máš v ruce téměř vše, co kdy kdo natočil. Myslím samozřejmě regulérní filmy a seriály, nikoliv videa pro TikTok :)

Pro detaily klidně napiš do soukromé pošty. 

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Škoda, že ani takovej seriál vysílanej na nejoblíbenější stanici jednodušších občanů nedokáže zastavit jejich výkřiky na internetu po každý zveřejněný vraždě, že "to dřív nebylo" nebo že "by dostal provaz", zatímco dnes to takhle "uhraje kvůli debilním zákonům na hlavu".

Vlastní zpracování dílka vidím jako hodně umouněnej průměr a to zdejší nadosmdesátkový hodnocení fakt naprosto nechápu. Ale to je docela častý. 😉

na příspěvěk reagoval Wau

LEATHERFAC

LEATHERFAC (hodnocení, recenze)

Ephemeris

Ale no tak přátelé, stačí si pustit jakoukoliv československou detektivku z té doby... ve všech se tehdy kouřilo o 106. A proč? No protože tehdy to tak prostě bylo. Chcete snad měnit minulost, jen proto, že dnes je to jinak? Jedna známá, která dělá ve zdravotnictví na sále, mi nedávno prozradila, co se raději ani nikde moc nezmiňuje. Ano ve filmech se kouřilo fakt všude, často i ve špitálech na chodbách. No v reálu se prý prý kouřilo dokonce i na sále leckdy!  :-)) 

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Je nějaký důvod ve vztahu k reálné postavě Markoviče, že říká blbosť, a ne klasicky blbost? Nebo je to jen berlička tvůrců, jako určité poznávací znamení?

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Ephemeris

No, mne ani tak nevadí že fajčia. Vtedy fakt fajčil každý druhý a všade. Dokonca aj vlk v rozprávke pre deti. Aj keď možno to je prehnané, mne hlavne vadí ako s tým šermujú keď niečo rozprávajú.

Ephemeris

Ephemeris (hodnocení, recenze)

Takže je nás viac evidentne, ktorých serú tie cigarety. Fakt tam všetci musia v jednom kuse huliť? Týmto tempom by každý stiahol takých päť krabičiek denne...

na příspěvěk reagoval Sepp37, LEATHERFAC

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Druhej díl 92 %. To snad povinně hodnotí všichni zaměstnanci Voyo, aby jim došla výplata. Ne, vážně. Řekněte mi někdo, proč je to údajně tak skvělé? Opravdu vám to připadá stejně dobré jako Mindhunter? Mně teda ani náhodou.

na příspěvěk reagoval rounen

Reklama

Reklama