Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

Darren98 

všechny recenze uživatele

Horor-komediálního mrňouse mezi kulty jsem v dětství hltavě nakoukal pochopitelně pro hltavé legrační ježky, kde mě tedy čtvrtý film bavil s přehledem nejméně. Nejspíš neobvykle jsem však Critters stihl dříve než přeslavné Vetřelce, takže napětí čpící z korporace zamezující vyhubení nebezpečného netvora mám pevně spojené s tímto světem, a po dohnání i docenění vyspělejší xenomorfní ságy musím přiznat, že atmosféru zdejšího vesmírného závěru shledávám rozhodně působivější. Po mnohaletém odstupu navíc přišla potřeba vidět "odpadový film" jako finále ságy znovu, kdy zdaleka více obdivuji Charlieho a Ugovu loajálnost sérii jako i velmi povedený vývoj jak obou charakterů tak vztahu vůči sobě nebo kritům. Zároveň odešla potřeba maxima groteskních scén po vzoru staršího bratrance Gremlins, protože čtverka nadmíru uspokojivě pracuje s více faktory než jen ikonickými příšerkami; završuje příběh intergalaktického universa pro původní vězeňský únik, soukromé lovce odměn, jejich mocné nadřízené spolu se zvratem okolo odhaleného zvráceného vědeckého projektu, a samozřejmě dějovou linii unikátního protagonisty proměniv z opileckého břídila do charismatického zachránce. Mimo průběžně bonusového alternativního Charlese Lee Raye tedy zdánlivě béčkové kvarteto končí překvapivě intenzivním chladným koncem dvou přátel jako seriózní pocta původních oblíbených Critters. 70% ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Film začíná přesně tam, kde končí třetí příběh. Charlie ( Don Opper ) chce zlikvidovat dvě vajíčka z rodu Critters, ale dostane zprávu od mezigalaktický federace CITÁT - Chystáte se porušit mezigalaktické zákony zachování životního druhu........... Dvě vajíčka jsou totiž poslední z druhu Critters a ikdyž jsou nebezpečný, nesmíme dovolit jejich totálnímu vyhynutí. Děj filmu se tu neodehrává dva roky po předcházejících událostech, tak jak to bylo v předešlých dílech, ale místo toho se přesuneme do roku 2045. Triková stránka filmu je hrozná, hudební doprovod skoro nulový, herci působí jako amatéři a scénář je zmatlaný. CITÁT - Nemohu reagovat na pokyny odpadového materiálu.......... ()

Reklama

molcan2 odpad!

všechny recenze uživatele

pozerám tento príšerný film, ako hovoríme. je to pravdepodobne jeden z najhorších filmov, ktoré sa kedy vysielali v mojom dome. sedím tu s 3 priateľmi a súhlasia. nie je to strašidelné. nie je to vtipné. nie je to dramatické. neobsahuje nič príťažlivé. sme 49 minút vo filme. videli sme len 2 zvieratá. len jedna osoba zomrela. tento film je jedno veľké sklamanie. nič z tohto hrozného, hrozného filmu ma nedonútilo pozrieť si zvyšok. dostávam filmovú kocovinu. dúfam, že všetci, ktorí mali niečo spoločné s natáčaním tohto filmu, zomrú. nemyslím len hercov. myslím režiséra, producentov, prezidentov zo štúdia, ktoré tento film financovalo. je to v plnom rozsahu najhorší film všetkých čias. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Štvorka sa odohráva o 53 rokov neskôr ako trojka a dokonca vo vesmíre. Asi aby sa ešte viac ušetrilo, takže sledujeme počínanie vesmírnej posádky v kulisách nejakej akože lodi. Síce sa znova vrátil ožran Charlie, ale ani on už sériu nespasí. Critterov výrazne ubudlo a vlastne tu väčšinu filmu absentujú. Neviem či je pojatie filmu vážne alebo nie. Ja som sa ukrutne nudil pretože sa tam nič nedialo. Nenapadá ma nič, čo by som kladne ohodnotil. Čistý odpad a smutný koniec jednej solídnej série. Jak sa nejaká séria dostane do vesmíru, tak viete, že nastal jej koniec. Snáď si na to v F&F dá Diesel pozor. 0/10. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Televizní sci-fi pro přednáctileté na nedělní dopoledne, které ani nestojí za řeč. Úvodních 35 minut je takřka nekoukatelných, během první hodiny se critters objeví jen na pouhé cca 2 minuty (snad ani to ne) - což je na titulní "postavu" takřka trestuhodný čin. Film samotný se dá shlédnout jen s notnou dávkou sebezapření a silné vůle k tomuto činu. Critters (myslím tím celou sérii) už nikdy více, jednou bylo až moc! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Záběry na nákladní prostor záchranné lodi a přistávání na vesmírné lodi jsou z filmu Android (1982), ale záběry Ugovy lodi na konci filmu jsou z filmu Critters 2: The Main Course (1988). (HellFire)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)

Reklama

Reklama