Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Debut Stephena Hereka se povedl na jedničku, ač při pokračováních nezasedl na režisérskou stoličku, odstartoval kariéru kvalitních béčkových filmů. A toto je béčko nad béčka, kdy tu chvíli čerpá z westernů, tu z hororu a tu z parodie na horor. Celé je to naprosto bezchybně smícháno a pod světlem nostalgie dětských let to dostává na skvělé uleželé chuti. Poté si schválně pusťte film Troll 2, kde je rodina protáhnuta prakticky přes kopírák, ovšem kde se ten film bere až příliš vážně a vychází z toho akorát komický paskvil. Zde se taky pár chybiček najde (a nepočítám na začátku opakovanou písničku asi 3x) ale je to vše tak učebnicově přesné, postavy jak kdyby vypadly ze scénáristických učebnic a proto to asi tak dobře funguje. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Stále veľmi zábavná, nostalgická 80s klasika, ktorá veľmi obratne kráča medzi komédiou a hororom, navrch pridáva perfektné prostredie malého mestečka a farmy, sympatické postavy a plné hrste 80s atmošky. Critters sú perfektne rozpohybovaný, bez jediného CGI efektu a tých cca 80 minút stále utečie ako voda. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jsou malí, ale o to víc jsou nebezpeční. Critters. Celá galaxie to již ví, a tak když se jim podaří uprchnout z vězeňské planety, vzbudí to pěkný poplach. V jejich stopách jsou okamžitě vysláni stopaři, kteří nakonec odhalí, že se Critters chtějí schovat na malé modré planetě v malé sluneční soustavě. Na Zemi. Na farmě Brownových. Ale ti se jen tak nedají, a snaží se mimořádnému nebezpečí ubránit. Dokáží ale přežít, než se na místo dostaví vesmírná policie? ... Critters, Gremlins - dva velmi podobné filmy, které rozhodně ovlivnily celé generace hororových komedií koncem minulého století. Kolik proběhlo slovních (i jiných) hádek, o tom kteří jsou - hezčí, hnusnější, nebezpečnější. V dnešní době sice již film působí takřka archaicky, nicméně i tak bych žádné podobné potvory potkat nechtěl. Ani po herecké stránce není moc co hodnotit, herci předvádí přesně to, co tento žánr vyžaduje - nic víc, nic míň... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného ražení se hodnotí zatraceně těžko. Je to kravina, je to bolestivé, ale zároveň nenudí a dá se o nich poměrně dlouho kecat. Díky dialogům mezi potvorami jsem se přemluvil ke třem hvězdám. Doufám, že příští díl je čistě jen Critteří talkshow. Poté rád udělím plný počet. Blbost, po dvou dnech jsem zapomněl, že jsem nějaké Critters viděl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mali na sebe šaty ako keby boli z Los Angeles.“ Keďže je to film môjho detstva, ktorý som videl na VHS a neskôr o polnoci na Nove, tak za nostalgiu musím bez debaty dať 4*. Johnny Steele, laserové zbrane, nekonečná pažravosť atď. Keďže séria Kriteri známa skôr ako komediálne ladený sci-fi horor, jednotka od Stephena Hereka niektorých divákov prekvapí svojou nekompromisnosťou a vážnosťou. Z postavy Charlieho dokonca zavanie pocit ťaživej sociálnej americkej situácie. Ehm, vlastne aj trojka a štvorka sú skoro bez humoru, takže fakt neviem, prečo to niektorí berú ako komediálnu sériu. Pekná výprava rozľahlej farmy ďaleko od zaspatého mestečka (v hororoch zbožňujem atmosféru amerického poľnohospodárstva), kravy, jedna veľmi dlhá a mimoriadne nepokojná noc, rodina Brownovcov, dvojica intergalaktických zabijakov a oni. Kriteri. Pažravé ježovité gule, ktoré sa v prípade núdze a potreby odkážu spojiť do jednej gigantickej a zvalcovať ňou všetko, čo im príde do cesty. Na svoj biedny rozpočet 2 milióny dolárov to zarobilo temer behom otváracieho víkendu, takže nečudo, že sequel priletel behom dvoch rokov. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu zazní úryvek písně „Power of the Night“ fiktivního zpěváka Johnnyho Steelea (Terrence Mann). (noelcoward73)
  • John Lydon odmítl roli vesmírného lovce s tváří fiktivní rockové star. (Fenk)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama