Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

Derek 

všechny recenze uživatele

dnes uz viac menej zabudnute pokracovanie skveleho "Uprchlika" ktory vystrelil Tommy Lee Jonesa a jeho postavu serifa Gerarda az k oskarovym vavrinom. US Marshals tento raz proti nemu stavia dalsieho nevinneho odsudenca Wesleyho Snipesa (skoda ze je ho vo filme dost malo) ktoremu sa podari utiect v najlepsej akcnej scene filmu. zvysok uz tak dobru akciu neprinasa i ked sa na to dobre pozera (goldsmith a bartowiak su zarukou slusneho standardu) je to viac menej predvidatelna nuda... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka už sice není tak dobré jako jeho předchůdce, ale i tak jde o slušný průměrný film. Je poněkud drsnější – je tu i více mrtvých – samotná zápletka má být propracovanější, nicméně ani to nezaručí úspěch. Ten byl totiž v „jedničce“ dán hlavně přítomností H. Forda, který společně s Tommym Lee Jonesem Uprchlíka neskutečně táhli svými hereckými výkony. Tady zůstal jen představitel šerifa a Wesley Snipes zas tak výborný herec není. Není ani špatný, ale jeho postava prostě neměla takové charisma. Bohužel tady půjdu s finálním hodnocením dolů, protože film jako celek je prostě průměrnou podívanou. Rád se na něj zase někdy podívám, ale rozhodně mezi moje TOP oblíbence patřit nikdy nebude. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku připomínám, že je tento film podobný Uprchlíkovi, kde hrál hlavního hrdinu Harrison Ford. Uprchlík byl o něco lepší než toto, ale ne o moc. Tak film má skvělý příběh, který dokáže zaujmout od začátku do konce. Má ale nějaké logické nedostatky a ne moc přesvědčivě vysvětlen závěr, což je chybou. Ještě tak mohl být lepší úvod, trochu svižnější, ale nevadí, po dvaceti minutách filmu zhruba, dky se zřítí letadlo je film už lepší a lepší. Nějaké mezery a nedostatky se najdou, ale není to nic extra závažné. Co se týče akce, pár přestřelek, nějaký souboj, závěrečný hlavně: Jones vs Snipes, ale spíš se i líbilo zběsilé pronásledování během celého filmu, takže o napínavosti není nouze. Chybí ale trocha nostalgie, ale dá se bez toho obejít. Vyjmenoval jsem pár záporu, neloičnosti, lepší úvod, záběr, přidat nostalgii atd, takže je co vytknout bohužel no. Ale zase obrátím list. Hudba od Goldsmitha je hodně vydařená, dá se hezky poslouchat po celý čas filmu. Co se týče hereckého obsazení, to je obrovský klad filmu. Wesley Snipes rozhodně zaujal, ikdyž jsem od něj čekal více soubojl a že se bude prát (to jsem zvyklej u něj, respektivě téměř u všech jeho béčkových filmů se slušně pere), ale nevadí. Tommy Lee Jones mě zaujal ještě víc, pro mě přímo exceloval. Jasně v něm byla cítit autorita. Po celý čas snímku mě neuvěřitelně bavil, měl i pár dobrých hlášek. Robert Downey Jr. také potěšil, vůbec bych nepoznal, že je to on, je to k neuvěření, že tento herec ztvárňuje v současné době Marvelovského hrdinu Iron Mana. Zbytek herců v pohodě. Takže celkově jsem dost spokojen, čekal jsem méně. Vyjmenoval jsem pár záporů, ale to bylo spíše tak k vylepšení, respektivě k vytvoření nejvyšší dokonalosti filmu. Takže i přes tyto zásadní zápory jsem si film užil a celkově je to hodně slušný, výrazný naprůměr. Já ho hodnotím velmi slušně na 79% = **** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi dobrý thriller s Jonesovou typickou rolou naháňača zločincov a strážcu zákona. Neuveriteľné, ako mu to prischlo. A dokonca i Snipesovi rola veľmi dobre sadla, pritom pri pohľade späť to bol viac kriminálnik než herec. Film sa dá samozrejme silne porovnať s Utečencom, trocha za ním nestíha, ale stále dosť dobré na zážitok, ktorý nenudí ani chvíľu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré vedia prekvapiť a nič na tom nieje, ak sa to stane až ku koncu filmu. Robert Downey Jr. hrá skvele, rovnako ako všetci ostatní áčkoví herci. Príbeh pripomína Utečenca s Fordom, čo nieje vôbec na škodu. Ja som bol nadmieru spokojný a zaujímavý zvrat ma donútil pozrieť si film znovu hneď po prvom pozretí. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Cintorín v New Yorku, kde sa natáčalo niekoľko scén a o ktorom Gerard (Tommy Lee Jones) hovorí ako o cintoríne „Queens Hill“, je v skutočnosti „český“ cintorín v Chicagu. (Arsenal83)
  • Robert Downey Jr. nemal rád prácu na produkcii a v rozhovore krátko po uvedení o filme povedal: „Je to možno najhorší akčný film všetkých čias, a to jednoducho nie je dobré na udržanie dobrej duchovnej kondície." (Arsenal83)

Reklama

Reklama