Reklama

Reklama

Karanténa smrti

  • USA Sick
Trailer

Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase příjemná home invasion s charaktery, které vám nejsou úplně jedno a s barákem, kam byste se nejradši taky vloupali. Rozjezd sice až na intro docela trvá, ale potom to má celkem spád a napětí a ničím mě to téměř neštvalo. V tomto subžánru je dost důležité, aby se postavy chovaly normálně a v rámci mezí logicky, což Sick docela pěkně splňuje. Vidět tohle za covidu možná tomu dám i tu čtvrtou. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Škoda že sme miesto Sick dostali v kine Megan, pretože najnovší film od scenáristu Vreskotu Kevina Williamsona je ako horor omnoho výživnejší. Celkovo ide o mix home invasion a slasheru, ktorý ako zatiaľ jeden z mála hororov kvalitne do deja zapracováva pandémiu a karanténu, má postavy ktoré sa správajú vcelku racionálne, pár slušných naháňačiek a súbojov s vrahom ako vystrihnutých z Vreskotu, jeden záverečný lahôdkový kill (parohy) a pri svojej rozumnej dĺžke utečie ako voda. Na druhej strane neponúka nič prevratné, v závere tempo upadá a uhádnuť motiváciu vrahov po odhalení ich identity nie je veľmi náročné, keďže postáv a udalostí je vo filme naozaj minimum. Asi som od takého scenáristu ako je Williamson čakal ešte trošku viac. Megan dostala spodnú hranicu 3 hviezd, Sick dostáva vrchnú (na 4 hviezdy to za mňa žiaľ tesne nebolo). 65% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slasher s čipernou hrdinkou a zaujímavým nápadom. Niektorým to príde ako pocta obdobiu plandémie, mne to však prišlo skôr ako chcený alebo nechcený výsmech všetkým tým pravidlám a orúškovancom s tromi boosterami, ktorí nosia pre istotu niekedy aj rúška dve, hoci veria, že už jedno funguje. Nie je to môj žáner, ale z tohto hľadiska pobavilo. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Slasher jak ze staré školy (myšleno v dobrém). Točil to režisér Univerzálního Vojáka 3,4 a scénář k tomu napsal chlápek co psal scénář k Vřískotu1,5, Tajemství Loňského Léta nebo třeba Fakulty.  V době kovidu jdou dvě holky a později i jeden kluk do chaty otce jedné z nich tam jich nahání vrah.  Za normálních okolností je to 60 procent , ale ten důvod proč to dělá (je obsažen v názvu) si zaslouží hvězdu navíc. Díky za titulky Lordek v roušce (ta černoška by z něho měla radost) 80 procent ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Mix home invasion thrilleru a slasher hororu, který neurazí, ale ani ničím výraznějším nezaujme. Trochu z The Strangers, špetka z Vřískotu a podobně, nic co by už fanda žánrů neviděl, ale řemeslně ok. Taková jednohubka, která u mě brzy upadne v zapomnění. Plus za rychlé tempo, krátkou stopáž a pohlednou Gideon Adlon v hlavní roli. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • V dubnu roku 2020 Parker (Gideon Adlon) předvádí, jak mu je prováděn rychlý test na covid-19. První rychlé testy na covid-19 byly k dispozici až v květnu 2020, a to pouze ve zdravotnických zařízeních. První domácí rychlé covid testy byly veřejnosti k dispozici až v prosinci 2020. Je sice možné, že si zabijáci vzali jeden z nemocnice, ale test s přímým odečtem, který nevyžaduje laboratorní vybavení, byl k dispozici až v srpnu 2020. (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal v lete 2021 v okrese Weber v štáte Utah a okolí. (Arsenal83)
  • Keď traja hlavní hrdinovia sedia okolo ohňa, jeden z nich rozpráva príbeh legendy o dieťati a hadovi. Tento príbeh bol tiež vyrozprávaný postavou Scotta Foleyho v jednej epizóde seriálu Dawsonov svet (od r. 1998), pričom scenárista Kevin Williamson bol hlavným scenáristom tohto filmu aj seriálu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama