Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I lovec lidí má svoje zásady. Pytlák, rváč a bývalý lovec lidí Joe Kidd (Clint Eastwood) se dá od bohatého majitele pozemků Franka Harlana (Robert Duvall) najmout k pronásledování Mexičana Luise Chamy (John Saxon). Ten je totiž vůdcem povstalců, kteří stále důrazněji prosazují svá práva na rodnou půdu. Frank Harlan se rozhodl problém vyřešit jednou provždy a sprovodit Chamu ze světa. Kromě Joea Kidda má k dispozici celou bandu zabijáků. Když Joe pozná, že Harlan je schopen bez okolků vraždit i nevinné lidi, přejde na stranu utlačovaných Mexičanů a postaví se sám proti přesile dobře vyzbrojených a všeho schopných vrahů... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (91)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ani tu sa nejedná o najlepší western s Clintom Eastwoodom, ale je to jeden z tých lepších. Film dosť vyzdvihuje Robert Duvall v nezvyčajne zápornej roli, ktorá mu poriadne sadla. Vo filme máme jeden krátky súboj sniperov čo mi vždy vo westernoch chýba. Vždy je to len o koltoch. Strieľa sa tu pomerne často, no nie je to to pravé. Príbeh, respektíve dej je dosť hlúpy, ale viete pri ňom ostať v pozore a až tak nenudí. Hudba opäť nič extra, len väčšinou westernové tóny. Stopáž je tak akurát. Škoda že ženské osadenstvo nie je atraktívnejšie. Clint tu nemá najlepšie napísanú postavu, a nemá priestor vyniknúť, na druhej strane postava Duvalla je skvelá a uvažujem, či sa nejedná o jeho najlepšiu rolu vo westerne. Silno mu však konkuruje tá  v Open Range (2003) s Kevinom Costnerom. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Znáte ten vtip, jak Clint Eastwood vjede na lokomotivě do saloonu a povídá...No, vlastně toho jako obvykle až zas tak moc nenapovídá, hlavně se střílí, přičemž odstřelovačský souboj patří k vrcholům filmu. A tu zmíněnou lokomotivu do finále údajně vymyslel režisérský veterán Sturges, aby měl film, jehož scénář se neustále přepisoval, aspoň nějaký konec. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Typický Eastwood v roli neohrozeného pištolníka, ktorý berie právo do svojich rúk. Veľmi dobrá atmosféra dáva zabudnúť prostej zápletke s nie príliš zmáknutým záverom. Eastwoodovi dobre sekunduje Duvall, ktorý v tom čase točil aj Krstného otca, či Saxon, ktorý ale mohol dostať viac priestoru. Potešilo niekoľko vtipne spravených situácii alebo také rozrazenie budovy vlakom. Tiež chválim príjemnú a zbytočne nenaťahovanú stopáž či horské zasadenie. Príbeh mohol byť aj lepšie napísaný a charaktery postáv viac prepracované, ale inak spokojnosť. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Clint střílí z brokovnice a popíjí u toho pivo. Clint neustupuje. Clint řídí vlak. Clinta zkrátka nic nerozhází. Výborný western s velmi dobrým námětem, ale pravda lehce děravým scénářem, s kterým si však Sturges a herci hravě poradili. Viz. souboj ostřelovačů. Napínavé, zábavné a přestřelky též nechybí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, me se to libilo, nechapu tak nizky hodnoceni. Samozrejme, jak Sturges, tak Clint maj na konte lepsi westerny, ale tohle je proste solidne obsazeny, s dobrym westernovym pribehem, paradni hudbou a spoustou prestrelek. Navic Clint tu neni za nejakyho mlcenlivyho tajemnyho zabijaka, proste obyvatel mesta z kteryho maj lidi trochu respekt a ze zacatku dokonce nosi sacko a smesnej kloboucek. Jelikoz ma film jen 80 minut, tak jsem se dobre bavil, navic Duvall a spol. jsou paradni zaporaci. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • První z pouhých dvou westernů s Eastwoodem, které byly před rokem 1990 uvedeny i v čs. kinech. Tento měl premiéru v roce 1975, druhý (Bledý jezdec, 1985) až v roce 1989. (charles3)
  • Natáčení probíhalo v Alabama Hills v Kalifornii. (reich)
  • „Natáčet film a přitom stále nemít jeho konec, něco takového jsem nikdy předtím nezažil. Ale Johna Sturgese jsem měl rád a studio mi udělalo dobrou nabídku,“ ohlíží se za natáčením filmu Eastwood. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama