Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

Terva 

všechny recenze uživatele

Kamera: Michael Chapman. CHYBA VE FILMU - Když je poprvé honí a zároveň po nich střílejí piráti, tak skočí ze člunu do vody a když z ní vylezou, jsou celý mokří. Když ale pirátům utečou k útesu, tak mají oblečení úplně suché... CITÁT - Tak jo, před sebou mám pláž. Rychlost - šedesát pět uzlů. Co je sakra uzel?.......... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Som najlepší pilot na svete.“ – „Dvakrát som s vami letela a z toho raz sme spadli.“ Posledný dobrý film Ivana Reitmana, ale treba dodať, že určite nie vďaka (pod)priemernému scenáru, ale vďaka sympatickému kastingu a úžasnej, čarokrásnej výprave. Ako malý som sníval o tom, že odídem do Francúzskej Polynézie a už sa nevrátim. Budem sa plaviť priezračnou vodou a postavím si bambusový domček na pláži. Takže tento príbehovo fakt riadne skromný (ale finančne nie - fajnových 70 miliónov) film zbožňujem. Poteší tiež hravá hudba a hlášky s dialógmi („Kde sme?“ –„Tu.“). Naopak, nepochopiteľne pôsobí linka s pirátmi (Danny Trejo! Temuera Morrison!), z ktorej akoby vystrihli 20 minút. Medzi Fordom a Heche bol obdivuhodný vekový rozdiel 27 rokov, ale už tu boli aj väčšie šupy (31 rokov Kirk Douglas a Farrah Fawcett v Saturn 3 alebo 39 rokov Sean Connery a Zeta-Jones v Pasci). Každopádne, hoci obaja herci sú fajn, je veková priepasť medzi nimi neuveriteľná, hoci Ford tu pôsobí vcelku zachovaným dojmom. Milá oddychovka, vlastne sa nečudujem, ak jej niekto dá 4*, ja to ale nebudem. Kino Považan NMnV 1999 ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Čekáte na něco, ale ono to nepřichází. Chybí více napětí a snaha hlavních hrdinů o nějakou větší akci. Člověk se vcítí, že je tam s nimi, ale oni ho ignorují. Nedovedu si představit, že by se mi osobně stalo něco podobného. Tomuto snímku by slušelo více romantických a sladších prvků a rozhodně by zasloužil pozornost jistých žen:) Je to škoda, protože z tohoto filmu šlo vyždímat dozajista rozhodně více. Chvíli jsem přemýšlel nad hodnocením, ale nakonec dávám jenom dvě hvězdy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ne moc extra dobrodruzna komedie, kterou zachranuje vykon Harrisona Forda. Ne ze by hral nejak vyjimecne, ale jak je vecne z neceho otravenej nema chybu. Ke konci uz to je sice opruz, kdyz to zacne moc smrdet romantikou, ale vetsinu casu film neztraci temto a jsou ty i velice vtipne okamziky. A Ford mi tu trosku prisel jako takovej Indiana Jones v duchodu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto romantická komédia je celkom fajn, je plná dobrodružstva, smiešneho neuroticizmu a ako film je to príjemná oddychovka. Zostať uviaznutý na ostrove s celkom fajn ženou a hľadať civilizáciu? Prečo tam neostať a nezriadiť si svoj nový život, čo by bolo na tom až tak zlé, tam pár mesiacov zostať neviem, možno by som chcel zažiť niečo také. Žiadna sláva, žiadna katastrofa, pohoda. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo převážně v okolí Kauai na Havajských ostrovech. (Terva)
  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama