Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

sud 

všechny recenze uživatele

Pravda, je to klasika prvních videí a jeden z nejznámějších romantických filmů. Ale jak se na to koukám jak chci, je to blbost. Brooke Shieldsová je sice atraktivní a má pěknou postavu, její herecký výkon však je věc jiná. Režie také není moc dokonalá, herci se mi zdají dost upravení a Brooke v jednom záběru má nalakované nehty. Na film stojí koukat pouze kvůli půvabům Brooke Shieldsové a krásné ostrovní přírodě. Bohužel. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Za to, že to v bílém hlavní hrdince sekne a za to, že zůstat s ní na pustém ostrově by nemuselo být tak marné :) Ne vážně, Robinson Crusoe to není, občas je to hloupé, občas ještě hloupější, nad vodou tenhle film drží Poledouris, Brooke Shields a pěkná příroda. Ale když se nad tím zamyslím, tenhle film je vlastně lepší pod vodou (záběry na podvodní svět)...nad vodou jen tak plave :) ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen jaké nízké hodnocení si tento podle mě až legendární film drží. Je pravda, že k tomuto tématu ztroskotání a přežívání v divočině či už na opuštěným ostrově, jsem odjakživa tíhnul více, než k jiným žánrům. Ale že by zrovna Blue lagoon byla vnímaná veřejností, jako podprůměrný snímek, to by mě nenapadlo ani ve snu. Je to pro mě překvapivé zjištění a připadám si teď trochu jako blb, když tu jako jeden z mála hodnotím 4mi hvězdami. Je pravda, že se na ostrově nic moc neděje, krom záhadných bubnů někde v dálce jungle. Jako studijní pomůcka vás taktéž nemnoho naučí, ale laguna je nádherná a o to tady jde. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový povzdech z minulosti, kdy mám pocit, že jsem musel být hodně malý, když jsem tenhle snímek viděl, protože tenkrát jsem ani zdaleka nepochopil to, co ti dva prožívali a jak se museli smiřovat s nástrahami dospívání bez toho, aby jim někdo poradil. Celkově je to naivní, ale na druhou stranu mi příběh přijde tak příjemně uvolněný, nezkažený. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Krásná kamera z prostředí, které je snem pro každého, kdo je beznadějný romantik, nebo pro ty, co by celý den rádi běhali po ostrově s prokrvenými pohlavními orgány a i pro naivky, kteří se domnívají, že nikdy nebudou potřebovat pomoc - třeba zubaře nebo acylpyrin. Výlet ve snu , ale i na dovolenou parádní. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Brooke Shields byla první herečkou, která se dočkala ocenění Zlatou malinou v kategorii nejhorší herečka. (Terva)
  • V nahých scénach museli herečku Brooke Shields (Emmeline) nahradiť dvojníčkou aj preto, lebo mala sotva štrnásť rokov a zákony to nedovoľovali. Všetky jej nahé scény natočila 32-ročná koordinátorka kaskadérov Kathy Troutt. (Raccoon.city)
  • Ve všech scénách obsahujících nahotu hrála místo Brooke Shields dablérka. V ostatních scénách měla Brooke přilepené vlasy k hrudníku, aby nebylo nic vidět. (HappySmile)

Reklama

Reklama