Reklama

Reklama

Letadlo plné mladých vojenských kadetů ztroskotá na odlehlém, pustém ostrově. Pětadvacet chlapců zvyklých na tvrdý dohled dospělých nově nabytou svobodu nejprve uvítá, ale poté se rozdělí na dva tábory. Jeden z nich uznává hodnoty civilizace, zatímco ten druhý přijme za své zákony divočiny, která je obklopuje, a pustí se do sadistických her, rituálů a trestů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (215)

shyster 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat. Lidská společnost bude vždycky plná násilí a členové společnosti budou mít tendenci si jeden druhého podrobit. Tento dětský pohled na naší společnost to je dokazuje. Ikdyž je konec cítí na sto honů, zpracování je nadprůměrné a řada mladých herců tu nejsou jen postavičky, ale plnohodnotní herci. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem nějaký dobrodružně-naučný snímek o mouchách a jiném hmyzu a dostal jsem příběh o střetu nezkušenosti s přírodou. Vše je hrůzostrašně zahráno a český dabing je téměř neposlouchatelný. Někde v pozadí vykukuje děj, který šeptá cosy o souvislostech s běžným lidským životem a chováním. Bohužel je vše šeptáno tak potichu a bez veškerých emocí, přičemž filmu na kráse nepřidaly ani herecké výkony, dá-li se o herectví vůbec hovořit, ba dokonce psát. Celkově u mě doma vyvolal film pouze nefalšovanou nudu. A nemám ve zvyku hodnotit nudu nějak vysoce. 1* ()

Reklama

Hogun 

všechny recenze uživatele

Banda nevychovaných zákerných malých hajzlíkov, ktorých rodičia poslali radšej do vojenskej školy ako ich trpieť doma, sa hrá po stroskotaní na opustenom ostrove na velkých "lovcov"... Nepresvedčivé, umelé, iritujúce. Padám do postele, vypínam rozčúlene televízor a nadávam nad zbytočnou 90 minútovou stratou drahocenného spánku. 3/10 ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Skvělý film s dokonalým koncem. Rozebírat téma by bylo na sakramentsky dlouho, dotýká se to těch nejzákladnějších kamenů lidské osobnosti a společnosti, kamenů, které z nás ani v té nejvyspělejší civilizaci prostě nikdy nevymizí. Je potřeba vyzdvihnout skvělé a přirozené herecké výkony malých herců, atmosféru i sympatickou stopáž. A ten konec... Ono se vlastně od těch dob loveckých společností, do kterých se kluci vrátili, zase tak moc nezměnilo. Jen to má dnes jinou, sofistikovanější podobu. Ten závěrečný kontrast byl geniální. A to, co se civilizace snaží potlačovat, je zdrojem veškerých problémů. Těším se na knižní předlohu. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Pán much je hodně drsná a nekompromisní podívaná. Celý film je napínavější víc než kdejaký rádoby horor a po celou dobu jsem měl nepříjemné mravenčení v břiše. Pro mě osobně se jedná o naprostý filmový skvost, i když kupodivu ne moc známý. Musím vyzdvihnout i bezchybné výkony dětských herců, díky nimž snímek působí ještě o něco uvěřitelněji. Lord of the Flies je ale hlavně filmem o tom, kolik zla se skrývá v takové dětské duši pokud zrovna není na blízku nějaká autorita a co všechno se může stát když připadne moc do rukou nesprávné osobě. S tím, že tyto myšlenky dotáhli tvůrci až k naprosté dokonalosti. A pro mě je tento film dokonalý. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Balthazar Getty spadl pár týdnů před začátkem natáčení ze stromu a zlomil si ruku. Režisér se rozhodl zakomponovat jeho zranění do filmu, a Gettyho postava se tak po první polovinu filmu objevuje na plátně s rukou v sádře. (ČSFD)
  • Chris Furrh si v roce 1990 zahrál i ve druhém filmu o skupině dětí, která ztroskotá na ostrově, Exile. (ČSFD)

Související novinky

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

28.04.2019

Režisér Neil Burger (Všemocný, Divergence) spoustu lidí překvapil svým letošním odklonem od oblíbeného žánru sci-fi, když natočil remake francouzské komedie Nedotknutelní s Bryanem Cranstonem a… (více)

Reklama

Reklama