Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zloděj diamantů Max je legenda ve svém oboru. Jeho milenka Lola je přesvědčená, že už mají dost a je čas začít si užívat zaslouženého odpočinku. Max se tedy rozloučí se světem zločinu dokonalou loupeží druhého ze tří tzv. Napoleonových diamantů, při níž, jako již několikrát předtím, zesměšní agenta FBI Stanleyho Lloyda, který se ho už sedm let marně snaží dopadnout. Pak slíbí Lole, že už nebude krást, a odjede s ní na ostrov Paradise. Zatímco energická žena má plno zájmů, Max se začne nudit. Jednoho dne se na ostrově objeví Stan Lloyd, který nevěří, že by Max odešel do důchodu. Řekne mu, že v nedalekém přístavu se bude konat výstava, na níž bude vystaven i třetí Napoleonův diamant. První dva už Max ukradl a Stan věří, že chce i třetí. Přestože tu nemá žádné pravomoci, je odhodlán ho dopadnout… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Není to nijaký přehnaně dobrý film, ale když nic jiného, dobře se u toho dá pobavit, protože některé scény (viz ta se žralokem) jsou natočeny skutečně mimořádně vtipně. Pořád ale uvažuju, jestli tomu nemám hodit radši tři hvězdičky, abych nemátla ostatní s tím, že Ratner konečně dokázal natočit nadprůměrné dílko... 1.2.2007 edit: Po asi pátém zkouknutí ubírám jednu hvězdičku, protože film pro mě ztratil většinu svého kouzla. Napoprvé jsem se ale dobře bavila :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelný zloděj a jeho krásná společnice právě provedli svoji poslední loupež a je načase se stáhnout do ústraní. Karibik je rájem na zemi a ideálním místem pro zasloužený odpočinek. Po krádeži vzácného diamantu mají o budoucnost z finančního hlediska postaráno. Jenže je tu jeden nezastavitelný a slídivý agent FBI, co se táhne za zloději už sedmý rok a rozhodně nehodlá uvěřit báchorkám o pověšení "řemesla" téhle povedené dvojice na hřebík. Je přesvědčený, že zloději mají v úmyslu ukrást další vzácný diamant, a tentokrát už sklapne klec. Zajímavě obsazený film trpí svojí dramaturgickou nevyvážeností a obsahuje od každého žánru něco. Jen není napínavý a nedokáže se vymanit z přijatelného průměru, ačkoliv k dispozici byla nejen známá herecká jména, tak i režisér Brett Ratner, který ovšem často inklinuje k určité devalvaci původního záměru. Kdo zná jeho některé filmy, tak si jistě dokáže udělat obrázek o jeho režijním stylu. Je to škoda, protože tahle zlodějská romance měla zřejmě na víc. 60% ()

Reklama

eredin 

všechny recenze uživatele

Komu se líbila aféra, tomu se bude líbit i tohle. Sice scénář a režije rozhodně nejsou na oskara, ale zase dámská část je fakt luxusní :) ... nic proti Rene Ruso, ale Selma je Selma (o Naomie Harris ani nemluvě). Prostě holky, drinky, zlodějny, západy slunce, sem tam dobrej fórek ... co chcete jinýho v neděli večer ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Špičkoví zloději diamantů se rozhodnou odejít do důchodu a seknout s řemeslem. Už mají dost a riziko se zbytečně stále zvyšuje. Navíc je jim v patách detektiv FBI Lloyd, který sice nemá důkazy ale šestý smysl a zatracenou chuť párečku krádeže dokázat. Problém je v tom, že na jeden z ostrůvků v karibiku, kde si naši vysložilí zlodějíčci užívají zasloužený odpočinek přijíždí luxusní zaoceánský parník s Napoleónovým diamantem. Ten by se nádherně vyjímal ve sbírce ukořistěných kamenů. Jenže Loly chce už klid a rodinný život a Max se naopak v důchodu začíná nudit... Tohle komediální krimi je taková nenáročná jednohubka na večer. Akce tam moc nečekejte. O vtip se tam stará Harrelson (Lloyd) a celkem mu to jde. Čeho si však divák užije nadmíru jsou překrásné záběry na moře, zátoky, taneční večírky, plážové bary s koktejly... Prostě Karibik. K tomu dravá Salma v plavkách... Pokud by mně někdo chtěl přemluvit k takovémuto důchodu, neváhal bych ani vteřinu a nějaký diamant by mi byl šumák :-). V součtu je to však maximálně na 3 remory. * * * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Špičkový zloděj na odpočinku řeší dilema, zdali zcizit vytoužený diamant, nebo se plně oddat dvěma podstatně větším klenotům pohupujícím se na hrudi Salmy Hayek. "B-Rakner" nabízí tradičně režijní šeď v nablýskaném obalu, takže se zbývá jen těšit z nestandardních maličkostí v podobě Harrelsonova a Brosnanova mazání zad na jachtě před namazáním vnitřním, či účastí Karla Maloneho as himself. Omlouvám se za spoiler, ale filmy končící rozhovorem: „Opouštím Tě!“ - „Vezmeš si mě?“ - „Ano!“ (zjednodušeno pro text) se mi v tomto podání začínají poněkud zajídat.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Max (Pierce Brosnan) v jedné ze scén prozradí, že pochází z Irska. Stejný původ má i jeho představitel Pierce Brosnan. (x_silver)

Reklama

Reklama