Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako pokračování úžasné Hvězdné pěchoty je to velký krok zpět a kvalita strmě spadla s hereckým obsazením, režisérem a celkovým rozpočtem. Přesto je z filmu cítit snaha, věnovat se broukům trochu jinak a až na krutě béčkové a špatné provedení, lze chválit za pokus. Kdyby to nedávali dlouho v noci na Tv Nova asi bych to nikdy neviděl, ale v televizi to s velkým nadhledem nevyznělo tak tragicky jak by se mohlo zdát. Přesto nelze doporučit. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

I Verhoeven natočil podle Heinleinovy předlohy film, který toho s knihou nemá mnoho, ovšem drsňácká atmosféra ve které hoši z mobilní pěchoty žijí je podle mne přítomna v obou dílech. Tento film je již jen urážkou jména Starship Troopers (a je jedno jestli zrovna myslím knihu nebo film), protože atmosféru nemá žánou a vše je zpřeházené. Po technické stránce je "dvojka" na úrovni venezuelských telenovel - jediný lepší trikový záběr je ukradený z šest let staré "jedničky", jinak je to děs a hrůza, například ta robotická protéza ruky - to je snad špatný vtip. P.S: Myslím že v Heinleinově ani Verhoevenově světě by vojáka, který ztratil nůž, bičování nečekalo... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku sice docela amatérsky natočená, ale postupem času docela zábavná vyvražďovačka (samotnej začátek je ale děsná nuda). Je tu však jedno, ale za to podstatné ale: s původní Hvězdnou pěchotou to nemá kromě brouků VŮBEC nic společného. Celé to působí spíše jako pilot k TV seriálu a to ještě ne zrovna nějak extra povedený. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak co si budeme nalhávat tenhle film jedničce nesahá ani po hmyzí kotníčky, ale jako takovej temnej malej bráška to neurazí. Jak film plynne, atmosféra houstne a na konci už je to opravdu brutální vybíjená a já se překvapivě bavil. Erotiku si zde také užijete takže si to shrneme. Pokud máte rádi nízkorozpočtové sci-fi horory, kde se sexuje, stříkají litry krve a nakonec už lítají ruce, nohy, hlavy, střeva a postavy padají jak mouchy po zásahu repelentem tak se budete bavit. Jen musíte překousnout, že s jedničkou to má společné asi jen to téma. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky slušné horrorově laděné SF béčko. Burgi jako drsnej voják mi sedí mnohem víc než vyholení mladíčci z jedničky. Díky nízkému rozpočtu se autoři vrhli spíše než na speciální efekty na děj a prokreslování charakterů postav, a přestože kvůli málo penězům se jim nepovedlo sehnat nijak extra známé nebo dobré herce, výsledek není k zahození. Unavují mě už poslední dobou bombastickými triky přecpané áčkové produkce za stamiliony, bez nějakých lepších postav nebo rozumného děje... Dávám čtyři hvězdičky (o jednu víc, než bych dal v případě adekvátního hodnocení snímku místo nynějších mizerných 23%). Kdysi jsem četl předlohu a tento film s ní moc společnýho nemá (to ale ani první díl), Každopádně tento se mi líbil možná i o něco víc než jednička. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • S výjimkou několika záběrů v úvodu filmu převzatých z prvního dílu byly všechny speciální efekty vytvořeny speciálně pro tento snímek společností Tippett Studio. (HellFire)
  • Socha Daxe měla ve skutečnosti pouhých 15 cm. (HellFire)

Reklama

Reklama