Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota

  • USA Starship Troopers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vzdálená budoucnost nevypadá pro lidstvo příliš růžově. Platí zcela jiné společenské normy, plnohodnotným občanem je pouze ten, kdo sloužil ve Federální službě. Navíc je samotná existence lidstva ohrožena útoky mimozemských brouků, kteří obsazují planety ve vesmíru a začínají ohrožovat i Zemi. Středoškolák Johnny Rico se přes nesouhlas bohatých rodičů přihlásí do služby a je přiřazen k pěchotě. Jeho láska, atraktivní Carmen, se chce stát pilotkou a kamarád Carl je přijat k vojenskému výzkumu. Společně s Ricem nastupuje k pěchotě sympatická Dizzy, která mladíka miluje. Přestože ho ostatní považují za mazánka z bohaté rodiny, Rico se pomalu zoceluje v nesmírně tvrdém výcviku. Spolu se svou jednotkou je vyslán na planetu Klendathu, kde se poprvé ocitne uprostřed bitevní vřavy. Bitva však skončí katastrofou, když brouci během jediné hodiny pobijí na sto tisíc lidí. Rico je těžce raněn. Po uzdravení je přiřazen k jednotce, které velí jeho bývalý učitel. Rica a jeho přátele ještě čeká téměř beznadějná bitva proti mnohonásobné převaze. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 050)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vymyšlená satira na militarismus, která nejde s duchem knížky podle představ jejího autora, ale rozhodně je velmi akční a potěší ve velkém počtu scén. Všechno přes televizní vstupy, přes skvělé reklamy " Staňte se občanem" až k černému humoru velitelů jednotek je brilantně vymyšlené a podtrhuje myšlenku filmu, který je není pouze akčním filmem. Herci jsou zde možná na oko trochu slabší, ale takový Casper Van Dien předvádí jeden z nejlepších výkonů své jinak opravdu špatné kariéry. Paul Verhoeven opět dokázal, že je výborný režisér, který rád rýpe do společnosti a jejich zvyklostí. neodolatelný mix vojenství, černého humoru a nadhledu nad tématikou. Po velkém počtu shlédnutí (asi 8-10 možná i víc) nedokáži tento snímek nemilovat. Kousavý humor s nesmrtelnými narážkami a hláškami. Hvězdná pěchota je skvělý film, který je jednoduché na první pohled odsoudit, ale skutečná kvalita je nezpochybnitelná a nakonec se vždycky prokáže. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to jakási satira bude. Není možné, aby se mi ten děj zdál tak stupidní, jelikož jistou dávku nadsázky jsem v něm cítila i já. Podobnost s fanatickou fašistickou stranou asi taky náhodná nebyla. Ono vždycky, když se lidstvo někam sere, tak to mají místní spočtené. Předlohu neznám, ale film mě nezaujal natolik, abych nad ním vyždímala své slinné žlázy a blahem tišila rozechvělé srdce. Kromě toho, že film hýřil bohatou brutalitou různých forem, jsem třeba i zírala, jak dokážou krásně hořet vesmírné lodě ve vzduchoprázdnu nebo jak se dá bez následků rozdýchat laserem prostřelená hlava. Podruhé už to vidět nemusím. :-) ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná úchylná parodie s množstvím zářivých krásných mladých lidí v čele s Casper Van Dienem, který mi pouze v tomto jediném filmu nevadí, co víc, do své role se dokonale hodí. Stejně jako jednoruký Michael Ironside jako velitel nebo nenápadný N.P.Harris jako broučí telepat. Zastoupení hmyzích druhů je přepestré, nešetří se slizem a vnitřnostmi a když už si myslíte, že jste ve filmu zhlédli každý lidský orgán, přijde navrch vysávání mozků. Hvězdná pěchota je jeden z filmů, který vás i přes přehršli čuňačin prostě baví a vy s tím nemůže nic udělat. "Chcete vědět víc?" ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Verhoeven se s ničím nikdy moc nepáře. Starship Troopers v USA komerčně propadli, amíci nenašli pochopení pro satirický podtón fašizoidně vykreslené lidské společnosti budoucnosti a pro naturalisticky krvavé scény. Když jsme na to šel do kina, vedle mně seděla malá holka s mamčou. Holčička si ze začátku libovala, příběh se zpočátku odvíjel jako takové Beverly Hills z budoucnosti. Postupně se ale začala odkrývat Verhovenovská úchylnost a holčička s mamčou nevydržely a z kina utekly. A já byl naopak ve svém živlu. Státem řízené zprávy a nábory do armády, jakoby vystřižené z dokumentů budovatelské éry. Děti ze školky, zašlapávající za nadšeného potlesku paní učitelky malé broučky - jako bych na jejich místě viděl naše rolníky, hubící v 50.letech "amerického brouka" mandelinku. Mozková elita v dlouhých černých kabátech, vypadající jako gestapáci. V bolestech a s krví v zubech umírající jedna z hlavních ženských představitelek - no řekněte, kolikrát jste v mainstreamovém filmu takto viděli umírat jednu z hlavních představitelek? Ne, já nejsem úchyl, který by si v tom liboval. Jenom mně baví ta Verhoevenova absence zábran, kterou už tolikrát předvedl a která v případě tohoto filmu činí těžce stravitelnou záležitost, která nemůže mít šanci na širší komerční ohlas. A mám takový pocit, že Verhoevenovi to je putna a to mně na něm baví. Ruce, nohy a hlavy létají vzduchem takovou četností, že z toho cenzoři museli mít těžkou hlavu. A navrch ty ohromující triky... No né, tohle není masová zábava, to je kult pro ujeťáky. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Chtě jsem dát tři, ale pořád mě to táhlo ke čtyřem hvězdičkám. Jasně příběh je asi stejně originální jako krabička od sirek, ale to kolem, to co jindy řadím na stejnou úroveň s dějem tentokrát jasně děj přebylo. Skvělé efekty, bez obalu zobrazované amputace, které sem po jisté době už ani nestihl počítat. Navíc propracovaní brouci, jejich pohyb, rychlost. Po režijní stránce bravurně zvládnutý film. Jen škoda, příběh mohl být ještě o kousek lepší, aspoň o malinkej. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (72)

  • Když se Rico (Casper Van Dien), Carmen (Denise Richards) a Carl (Neil Patrick Harris) po odříkání slibu setkají u stolu, kde odevzdávají své přihlášky do armády, seržant potřese Ricovi rukou a po odsunutí od stolu odhalí chybějící dolní končetiny. Jeho představitel Robert David Hall ve skutečnosti přišel o obě nohy při autohavárii v roce 1978. (HellFire)
  • Carmen Ibanez (Denise Richards) při odletu z vesmírné loděnice použije k odjištění hadic vypínač, který pochází ze starého počítače značky IBM z roku 1982 – prvního masově rozšířeného osobního počítače. (HellFire)
  • Prakticky všechny vojenské uniformy odkazují svým vzhledem na stejnokroje nošené důstojníky německé milice a příslušníky SS. Symbol na vlajce Federace připomíná říšského orla Německa v období druhé světové války. (HellFire)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

04.12.2011

Adaptace slavného sci-fi románu „Enderova hra“ je za rohem a zřejmě se dočkáme i nové verze Hvězdné pěchoty. O válčení s mimozemšťany tedy v kinech nebude nouze. Enderovu hru měl kdysi režírovat… (více)

Reklama

Reklama