Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing je volným pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (211)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Už hooooodně dlouho mě takle nedostal český film. Je to moderní a člověk, kterýmu táhne na 40 jen civí a žasne nad všemi těmi novými výrazy, který dnešní mládežníci používaj. Je to holt mazec. Příběh perfektně propracovanej a extrémně vyhrocenej. Je to i napínavý a vlastně i když si myslíš, že víš, tak až do konce nevíš nic... Je to skvělý a já se těším na další kousek od tohodle rejži. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

#martyisdead bylo pořádné drama, tohle bych se ale nebála označit za vysoce nadprůměrný psychothriller. Anna je film (já jsem zhlédla na jeden zátah po seriálových dílech) se zajímavou zápletkou, v moderním hávu, napínavý, se spoustou poměrně nečekaných zvratů, s dobrými výkony do velké míry neokoukaných herců, dobrou hudbou... Škoda, že tvůrci nevychytali některé drobnosti, které by se asi daly poměrně snadno "opravit" a které trochu ruší jinak dosti nervy drásající, uvěřitelně působící příběh, který vás pohltí a od něhož se téměř nelze odtrhnout (např. dva modroocí mají dvě hnědooké dcery - znát zákony biologie se někdy může hodit; výběr toho snad nejnemožnějšího účesu pro Lindu - při jejím rozhovoru s manželem v autě po vyzvednutí z policie jsem se nemohla soustředit na nic jiného než na ty tupě sestřižené vlasy; "super" nápad Robina udělat true crime podcast, který dle mého dost a zbytečně naboural do té doby představený charakter jeho postavy a vztahu, který měl s Ninou atd.). Pořád jsou to ale spíše drobnosti, které mi nezabraňují ohodnotit tento počin plným počtem hvězdiček. 85 %. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Pavla Soukupa znám už dlouho a snažím se ji aktivně sledovat už od prvních Pionýrů hororu a Třídy smrti, která v téhle antologii byla rozhodně jedním z nejvýraznějších počinů. Vždycky jsem doufal, že to tenhle člověk dotáhne až k celovečeráku, jelikož málokterý z novějších českých tvůrců má takový talent a vysoký potenciál. Když přišel #marty, dal jsem to celé jedním dechem, ale přišlo mi, že to není úplně dotažené, že tam je co zlepšovat a i přes naprosto pohlcující atmosféru jsem tomu dal jen tři hvězdy. A #anna měla být původně druhá série, nezávisle na #martym, ale dotáhla to až do kin jako regulérní film, tak jsem neváhal a při nejbližší příležitosti na to šel do kina. Dokonce i brácha se mnou šel a to ho nezajímá nic, co by zajímalo mě. #anna je ve výsledku #martymu hodně podobná, především strukturou vyprávění, dávkováním zvratů, neskutečně napínavou atmosférou i nedotaženostmi ve scénáři, ale přijde mi, že v #anně už se Soukup posunul dál a i když scénář by rozhodně potřeboval dotáhnout (a víc využít některé postavy - a navíc Soukup ten scénář nepsal, takže to není přímo jeho vina) a je největší slabinou celého filmu, výsledek funguje značně lépe než #marty. Nevypadne z toho nic laciného a hlavně Soukup celou dobu přesně ví, co chce říct a kam to chce gradovat. A když vás to pohltí, nezbyde vám nic jiného, než tuhle až do poslední chvíle nejistou hru odkoukat až do konce. Velice mě potěšila i určitá propracovanost postav. Ne že by to bylo zrovna psychologické, ale jsem rád (a v české kinematografii obzvlášť, protože takový přístup k postavám zde skoro neexistuje), že tu jsou všichni, doslova všichni, vykresleni neutrálně - žádný čistý klaďas nebo záporák, žádné černobílé vidění světa, prostě shrnutí kladů i záporů každého, jako v realitě. O to je to celé napínavější a když si k tomu člověk přidá solidní filmařskou stránku (a to nejen co se týče kamery, ale také výrazné a působivé práce se střihem a především se zvukem, protože jsem po dlouhé době v českém filmu všem bez problémů všechno rozuměl) a překvapivě povedené a uvěřitelné herecké výkony, nemůže z toho vylézt špatný film. S určitými mínusy ano, proto taky nedávám plný počet (a trošku mi vadí ta malá utnutost konce, ale uznávám, že takhle zanechá největší dopad), ale výsledek je solidní i tak a do kina se na to vyplatí jít, protože kvalitnějších českých filmů za posledních x let moc nevzniklo a tenhle jako jeden z mála umí zaujmout, fungovat, nepůsobit trapně ani hloupě a odvádí přesně tu práci, kterou odvádět chce. V naší kinematografii je to doslova klenot, když vím, co se tu v posledních letech točí. Snad Pavel Soukup bude s #annou slavit úspěch a v budoucnu se od něj dočkáme dalších filmů, protože přesně takové oživení česká kinematografie potřebuje. A jestli jsem v titulcích viděl dobře, trochu tu s ním spolupracoval i Adam Sedlák a jestli je to TEN Adam Sedlák, mohla by se pomalu rodit česká nová vlna. 4* ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

#annaismissing je od začátku velmi dobře vystavěný thriller, který si výborně pohrává s očekáváním diváka a nejednou zvládne překvapit. První polovina je na můj vkus zbytečně natažená a nebál bych se na její úkor zkrátit stopáž. Až v závěrečné třetině se totiž naplno rozjede možná až překvapivě intenzivní nářez, který nabízí zajímavé zvraty i hodně silné momenty, které diváka nutí k zamyšlení. Na filmu oceňuji, že naprosto přirozeně zpracovává téma sexuálních predátorů a nepůsobí jako další z mnoha rádoby vzdělávacích projektů, kterým jde především o to varovat mladistvé. Ne, tohle je opravdu klasický thriller, a na české poměry navíc skvěle natočený a kvalitně zahraný, a to jak mladšími herci, tak těmi staršími, kteří jsou vesměs neokoukaní, což je dost osvěžující. Snímek navíc slouží i jako výborná sonda do dnešní mladé generace. Být to kratší a intenzivnější, asi bych neměl co vytknout. 8/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl mnoho ze Soukupovi krátkometrážní tvorby a i #martyisdead by perfektní. A Pavel Soukup nezklamal ani s #annaismissing. Samozřejmě se ale neubráním srovnávání. Mě osobně víc sedl, zaujal a tím pádem u mě vítězí předchozí #martyisdead kterýmu jsem dal 4hvězdy. #annaismissing je taktéž nadprůměrným filmovým počinem a na český poměry obzvlášť ale jak už jsem psal přeci jen je trochu ve stínu předchozího Soukupova dílka a proto ode mě Anna vyfasuje "jenom" lepší 3hvězdy. Každopádně Soukup je jeden z těch mála českých režisérů jehož filmovou tvorbu se vyplatí sledovat. Jsem zvědavej co si na nás vymyslí příště. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Filmový projekt vznikl ve spolupráci s Nadací PPF. (Leopard105)
  • Meda (Terezie Holá) v čase 8:35 v kuchyni sleduje na tabletu jihoafrického hudebníka, producenta a parodického umělce The Kiffnesse. (Piplik)

Související novinky

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama