Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co přinutilo vzdělaného a inteligentního muže k tomu, aby přepadl banku v centru města? Kolik peněz potřeboval a na co? Pachatel je nekompromisní. Vpadne do banky, zajme rukojmí a před budovou odpálí bombu. Naštěstí zatím není nikdo zraněn. Pohotová pokladní ještě stihne stisknout tlačítko nouzového volání a oznámit přepadení na tísňové lince. Díky tomu na místo téměř okamžitě přijíždějí policisté, útvar rychlého nasazení i další specialisté a začíná náročná policejní akce se snahou zachránit ohrožené lidské životy. Mezi desítkou rukojmích jsou těžce nemocný senior, bývalý příslušník Československé armády, významný poslanec, advokát se svým synkem, mladá maminka s dcerkou a několik zaměstnanců banky včetně ředitele pobočky. Byli všichni tihle lidé jen ve špatné chvíli na špatném místě? Mobilní telefony pomohou policistům rychle zjistit identitu rukojmích a jeden nepřijatý hovor přivede do policejního vozu lékařku, která zná pachatele osobně. Jde o jejího přítele, mezinárodně uznávaného špičkového vědce. Spolu s ní postupně odkrýváme pachatelovu motivaci a sledujeme příběh jeho dcery, který má překvapivé souvislosti s jeho útokem na banku. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Dobrá, nakonec šlo o pomstu. Ale tak jak "lupič" přepadením banky nic nezmění v přístupu odpovědných orgánů k drogové situaci, nezmění se nic ani takovým příběhem. Zvlášť, když otec na svou dceru neměl v jejím mládí pro práci čas a nepřímo jí pomohl dostat se do této společnosti. A naprostý úžas k chování policie. Odstřelovač má na mušce ozbrojeného zločince v bance, který už kolem sebe střílel a někoho i zranil, a dva policejní důstojníci se na sebe bezradně dívají a nedají rozkaz k výstřelu. To je absolutní blbost! ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Na počátku všeho bylo rozmazlování jedináčka. Pak už jen řetězec událostí. V tom sklepě měla být hned na začátku. To by pan inženýr jako vzdělaný člověk měl vědět, že jiná cesta, než cesta bolesti, není. Mám známého, taky shodou okolností inženýra, který to tím sklepem ze syna dostal. Na jedné straně je třeba ocenit, že se do takovéhoto žánru u nás vůbec někdo pustil, na druhé straně spousta klišé a až příliš velký gender rozměr, který takovýto žánr přirozeně degraduje. Závěrečné rozuzlení to ale přece jen vylepšilo. ()

Reklama

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Na 3 hvězdy, ale rád trochu vykompenzuju některé místní odpadníky, kteří film nejspíše neviděli. Hádek výborný, spád to mělo. Jediným viditelně slabším prvkem byly vzpomínkové pasáže, kterým něco přbývalo (Farná) a také chybělo (dynamičnost a drive). Mrknutí na politiku pobavilo, hlavní “motiv” a tedy úplný závěr mi přišel lehce zvláštní a nedotažený. 55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pomsta je má, řekl Ing., Ph.D., aneb za komunistů by se tohle nestalo.. Že se v bance nebudou osvobozovat rukojmí a zatýkat idioti, by po chvíli pochopil i Labrosse, scénář občas pošle hercům nezpracovatelný špek, veřejné reminiscence doplňují jímavé muzikálové písně a pokud by se na místě objevil vyjednávač Kevin Spacey, hází odznak do koše a zahanbeně jde do parku krmit holuby. Samozřejmě nesmí chybět nátěr systému, soudní moci, policejních složek, zrůdných poslanců i přišitých pinďourů. A ty drogy? No ano, už tu není Pepa Vinklář, aby to potřel jak tehdy na Karlovarsku, když mravenci nosili exitus! Apropo, komu vadí „příšerná rozklepaná nazoomovaná nahypovaná švenkující nekoukatelná kamera“, ten může chvílemi zavřít oči a představovat si, že tu policejní akci řídí Bruce Willis.. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o jednom vědci, kterému život naložil, on se urval ze řetězu a rozhodl se to světu krapet vrátit. To by asi mohlo být zajímavé, kdyby to ovšem nebylo natočeno s neskutečnou naivitou a s až zhovadilou snahou o originalitu. K tomu zřejmě proškrtaný rozpočet a výsledkem je inscenace aĺá osmdesátky. ()

Galerie (18)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama