Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh muže, který chtěl začít nový život, vypráví české filmové drama s kriminální zápletkou.  Bývalý letecký mechanik chce po pobytu ve vězení a práci v dolech začít nový život v malé pohraniční vsi. Nedaří se mu to ale tak, jak by si představoval, a pronásleduje ho smůla. Nešťastnou shodou okolností upadne dokonce do podezření z dvojnásobné vraždy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

zette 

všechny recenze uživatele

Preucila mam rad, mam ale stejny nazor jako uzivatel "raininface" a to, ze on proste nemuze hrat v kriminalce agresora, protoze je hned od prvniho zaberu hlavnim podezrelym. Cupak vyborny, panske publikum vsak musi potesit zajimava a osobita Hana Packertova. Pekne prostredi hranicni vesnice, nejakou atmosferu film ma, spise se ale jedna o prumernou detektivku. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mnoho schvalovacích orgánů za socialismu, jak z knižních nakladatelství, tak z oblasti kinematografie, považovalo detektivní žánr za "buržoazní," snad proto mělo tolik filmů s touto zápletkou i "psychologicko-dramatickou" nadstavbu. Nebo že by to tak chtěli samotní tvůrci? Každá taková snaha potřebuje minimálně ucházející vyprávění, což je tady splněno a taky nadprůměrné herce, což je u některých s Eduardem Cupákem v čele (jako v jiných snímcích), relativně uskutečněno také. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Možná je to určité nadržování a ani za 3 to nestojí. Hoger je ale skvělý vyšetřovatel, cituje Senecu. Asi žádný takový ve službách komunistů nikdy nebyl, fikce Čechova(kurva, tadle věta se mě povedla, packal českého filmu nyní vypadá jako světový klasik). Cupák to zvládá na jedničku a agitku typu "Nepřecházejte soudruzi za hranice, zde je ráj" halt mušíme nějak překousnout...zvlášť v Hatích, tam dnes překusují soudruzi leccos. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ani tento kriminální příběh z pohraničí bohužel nikterak nevybočuje z šedých vod těžkého průměru. Což je celkem škoda, vzhledem k slušnému hereckému obsazení, jenže ani to zázraky neudělá, když tomu chybí potřebná šťáva – která by byla hnacím motorem samotné atmosféry. Ta je zde místy tak suchá, až se mi začali zavírat oči. Střelba na začátku sice slibovala zajímavou zápletku, kterou ještě umocňovala minulost hlavní postavy, jenže nic navíc tu nebylo přidáno. Nebudu-li počítat bonzáctví starého dědy a Přeučilův zlověstný kukuč… ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Podle mě se jedná o vynikající krimi thriller, který celkem věrně zobrazuje řadu věcí: jednak absurditu zadrátovaných hranic, kde byli zmrdi ochotní a schopní sejmout člověka jen za to, že chtěl jít svobodně z bodu A do bodu B, potom taky to, že slušný člověk, když jednou spadne do léčky systému a nechá se zavřít, už navždy bude pro tento systém představovat ztělesnění všeho zla, a konečně, jakým způsobem fízlové bezskrupulózně a bezohledně rozkládají lidské vztahy, jen aby dosáhli svého. Absurdita toho posledně jmenovaného je ve filmu ještě podtržena tím, že nakonec řeknou, promiňte, a teď bychom potřebovali, abyste nám pomohl. Vynikající. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Scéna poplachu jednotky pohraniční stráže byla natočena v kasárnách výcvikového praporu v Tisové. Poplach provedla 1. rota, účastníci filmového poplachu jsou pak skuteční vojáci z místního útvaru. (ČSFD)
  • Filmovalo se v Kostelní Bříze, Žluticích a na Božím Daru. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama