Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Olík 

všechny recenze uživatele

Víte jak to s podobnými sportovními medailonky bývá……něco se vynechá, něco se zveličí, něco se přibarví. Ale když celý váš život připomíná těmi nejlepšími manažery vedenou obchodní značku, tak jak asi může vypadat jeho následné zfilmování. Ale já toho kluka spicegirlsového měl (vlastně pořád mám) rád, dokonce jsem měl dres z tržnice s jeho jmenovkou a i pár jeho vlasových kreací jsem v dávných dobách zkopírovat. A tak jsem Beckhama o Beckhamovi zhltl prakticky na jeden zátah a ještě mi zbylo pozornosti pro Victorii. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Beckham byl první. To on udělal z profese fotbalisty marketingovou zrůdu a mašinu na peníze. To on inspiroval zástupy dalších, aby si hráli na modely, ale jen on jím skutečně byl a mohl jít na focení s Rihannou a Jennifer Lopez zatímco měl doma těhotnou Posh Spice. Prostě frajer, který se narodí jednou za sto let. Bohužel je ironií, že zrovna on stál na počátku změny myšlení všech fotbalistů, pro které už nejsou na prvním místě úspěchy na hřišti a tradičních fotbalových adresách, ale raději lížou zadky arabským šejkům. Dokument by si zasloužil určitě větší počet epizod. Především závěr kariéry je jako z rychlíku a o podnikatelských úspěších to platí dvojnásob. Beckham to neměl vždy jednoduché, ale je to bez debat magnet na úspěchy. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument...ano, je to Netflix, takže je potřeba brát s nadhledem, ale Beckham je pro mne prostě fotbalová doba, kdy jsem koukal každý zápas, znal snad všechny základní sestavy předních týmů, výsledky, postavení v tabulce a o přestupech jsem věděl snad dřív než samotní hráči 😁 Byla to krásná doba... A vidět opět hráče jako Figo, Ronaldo, Cantona nebo Keane...famózní! Určitě se ještě někdy kouknu... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vizitka fotbalového přelomu století, který pro moji generaci zůstane tou nejatraktivnější dobou, jakou kulatý nesmysl zažil. Člověk, který z ní vyčníval po marketingové, stylové a fanoušky posedlé stránce nejvíce, má svoje jméno v názvu. Většinu času hrál za týmy, kterým jsem nepřál, ale navzdory tomu jsem plně obdivoval a obdivuji jeho třídu. Jenže série je zároveň vizitkou i stinné stránky slávy, neúnavných novinářů, drtivého tlaku hladové veřejnosti nebo faktu, že angličtí fanatici jsou občas nechutní a téměř šílení směrem, který se sportem nebo nadšením nemá společného vůbec nic. Nedivím se tomu Davidovu (zhoršujícímu se?) OCD, kdy na stárnoucí kolena konečně může mít něco zcela ve svých rukách, dokonale si to užívá a nemíní se toho vzdát - a je jedno, že jde o vlastní věšák, gril, pozemek nebo Inter Miami. Uvítal bych klidně dvojnásobný počet epizod, těch výstavních gólů, výsledků, tabulkových dramat nebo nedopovězených myšlenkových rébusů by se určitě našlo mnoho. Pátá hvězda usazena až překvapivě pevně za (na sportovní dokument) nebývalé množství paralel, ať už s Charltonem, Maradonou, Messim nebo Beckhamovými potomky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Netflix pokračuje v dokumentární tvorbě, ta mu vždycky šla. Nevím čím to je, možná jen nemám tolik nakoukáno, ale co se týče dokumentů, dost často se jedná o pecky, které jsou líbivě sestříhané a velmi příjemně utečou, i když mají 4,5h jako Beckham. Samozřejmě hraje roli to, kolik přinese originálních záběrů, někdy je více žádoucí netočit nové scény pro film (zde jsou a ač můžou působit hraně, mě zasáhly) a sehnat co nejvíce dobových záběrů a upozadit mluvící hlavy. Sportovní žánr je v tomto hodně vděčný, jelikož vždycky bude více záběrů ze zápasů než ze života Pablo Escobara. Nejedná se zas o tak velkou pecku jako Last Dance, kterou už pár let mám chuť si dát znovu, ale rozhodně mě dokument v mnohém obohatil, ačkoliv Beckse více reflektuji až od pozdní éry v Realu Madrid a měl jsem vždy jiné favority, jeho jsem měl vždycky rád a respektoval jej. Trošku mě mrzí, že seriál není ještě o 2 díly delší a nepostihne více anglickou reprezentaci a jednotlivé sezóny v různých klubech, docela by mě ta nepozměněná geneze Davidova sportovního života zajímala. Na seriál jsem koukal se členy rodiny nepolíbené fotbalem, takže můžu potvrdit, že i nefanouška fotbalu může tento dokument zajímat. A já mu rád věnoval svůj třítisící komentář. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama