Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

3497299 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě není třeba, aby se adaptace úzce držela námětu: Doplh Lungren byl pro mě co by zabijácký kyborg zábavná postava (výborný herec pro roli kyborga – mnohem lepší než zprofanovaný Arnold Schwanzenegger). Líbilo se mi zpracování některých parciálních prvků Gibsonovy povídky (Kitano a jeho monovlákno, delfín – vojenský kyborg), ale jinak jde o dost špatnou adaptaci kyberpunkové klasiky na béčkové úrovni. Přidávám se k většině a chci pořádnou adaptaci Williama Gibsona, neboť je ostuda, že je jeho dílo takto przněno a náměty podřadné úrovně jsou předkládány jako kyberpunkový Parnas (viz trilogii Matrix). PS: jsem zvědavý na Kahnova Neuromancera (2009) – jestli to bude zase kolaps, podstoupím osobně technologickou implementaci a co by kyborg Lungrenovského typu vyhubím to prznitelské plémě neumětelů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díky zajímavému pohledu na svět blízké budoucnosti film neshodím níže. Samozřejmě triky jsou v dnešní době pomalu úsměvné, ale Mnemonicovi ve finále nejvíce podrazí nohy závěrečná půlhodina s delfínem v hlavní roli. Padouch yakuzy docela zaujme svým vybavením a když je řeč o japonské mafii, tak dorazí i Lundgren. Jeho role je ovšem mnohem menší, než se mě kdysi zdálo. 50% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé běčko, které má ale v mnoha ohledech na víc, než nakonec předvede a přitom se snaží tvrdit, že ne. Je to škoda, mohla z toho být další kultovní sci-fi jako třeba Demolition Man, ale takhle to zapadlo a vlastně i docela právem, byť to za pozornost stojí. Čas strávený u toho nepovažuji za promarněný, ale znova to určitě vidět nemusím a výraznější zážitek z toho taky určitě nemám. Ale zase mě tu překvapilo obsazení Ice-Tho a hlavně Takešiho Kitana, kterého jsem tu opravdu nečekal a pak jsem čuměl, když se objevil... Slabé 3* ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Dukaz o tom ze nez se Keanu Reeves stal hvezdou Matrixu musel si projit taky solidnima srackama ultraslatanina kterou nezachrani ani pritomnost Dolpha Lundgrena ted bych z dovolenim pridal tak trochu po cesku interpretovanou scenku po premiere filmu kritik zpovida rezisera jee dobry den pane Longo a vam se pane Longo ten film jako libil?! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem přemýšlel, proč jsem dal filmu podle scénáře Williama Gibsona jenom tři hvězdičky, až jsem si ho pustil, a potom mu ještě jednu ubral. Laciná, trochu sebeparodická výprava, prkenné (až uvidíte jak se Keanu Reeves potácí po scéně, dojde Vám další význam toho slova) herecké výkony a režie jak z pekla. Zamýšlený filmový milník druhé půlky devadesátých let má všechny znaky béčka konce let osmdesátých. Už úvodních deset minut bylo špatných a zhruba za polovinou začal nezadržitelný pád někam do céčkového bahna. V posledních pěti letech starého milénia a v dekádě po začátku nového, mohl režisér použít neselhávající test kvality své práce. Pokud se mu v záběru objevil Dolph Lundgren, tak točil brak. Robert Longo nebral vážně ani tohle varování a v klidu dál kopal hrob své kariéře. Alespoň v tomhle odvedl výbornou práci. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Hlavní postava filmu se objevuje i v knížce od W. Gibsona "Neuromancer". (starblade)
  • Japonská verze filmu je přibližně o 10 minut delší, obsahuje navíc další přidané scény týkající se postavy Takahashiho. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V záběru, kdy je Johnny (Keanu Reeves) skenován, je zmíněna dyslexie. Reeves přitom sám touto poruchou trpí. (jarjarbinx)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama