Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Elin 

všechny recenze uživatele

Filmy se zvířaty o zvířatech můžu, ale bez patosu. Tady je ho tolik, že se z toho jednomu udělá špatně. V průběhu filmu jsem znechuceně obrátil oči v sloup asi tak dvěstěšedesátdevětkrát. Dal bych jednu hvězdičku, ale bez tohoto filmu by nevznikla jedna z mých oblíbených scén v Simpsonových o tom, jak to Willy nedokázal. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to poriadne číslo.“ – „No a? Kto nie je?“ Jediný normálny film, na ktorom sme boli v kine zo základnej školy (hajzli z 8.B. išli na JURSKÝ PARK) a teda razantne nostalgická záležitosť (asi preto dávam až 80%, ruku na plutvu) s dojemnou pesničkou Michaela Jacksona a skromným (ale šikovne zamaskovaným) rozpočtom. Vo filme nezaujmú ani tak ženy či drzí chlapci, ale skôr kosatka a dvaja chlapácki Michaelovia – prekvapivo kladný "správňak" Madsen a neprekvapivo zlý Ironside (TOTAL RECALL). Kvôli úspechu filmu bol niekoľkoročný boj za slobodu pre kosatku Keiko dokopaný do úspešného konca. Zviera bolo vypustené konečne do otvoreného mora. Kvôli životu v izolácii si však odvyklo natoľko, že krátko po vypustení uhynulo. Rozpočet 2O miliónov, celosvetová tržba 153.. krásna krasojazda. Kino Považan 1994 ()

Reklama

Via 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film z mého dětství, na který se ráda podívám znovu ;) Známka ekologie je jenom plus filmu. Indiánské historky mám též ráda, vyprávění (Nacyklané: "Salana heyu aïesis..."), příroda, práce se zvířaty... :) Film, který mi asi pokaždé vžene slzy do očí... ;) A hudba resp. soundtrack dobrý (Basil Poledouris). ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem svou infantilnost a nesmrtelnou úchylku na své milované dětské filmy a knížky nezastírala. Když mi bylo kolem těch šesti až cca deseti let, byla jsem ta holka, co se zajímala o velryby, kosatky a jiné tvory, takže když jsem objevila Willyho, oblíbila jsem si ho tak nějak natrvalo. Pravda - teď už si ten film nemůžu pustit častěji, než jednou za pár let, ale pořád trvám na tom, že jednička má své kvality. Keiko je nádherný, majestátný a svou chytrostí okouzlí každého, koho potká; ty záběry na skákající kosatky jsou ohromující a přitom se Simonu Wincerovi podařilo i natočit vážně napínavé dramatické scény, které přitom končí dětsky uklidňujícím happyendem. Jo, je to trochu zdlouhavé a roztahané a sálají z toho devadesátá léta, ale jak jsem řekla - jednou za pět let... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Děti chtějí kosatku. Tvůrci jim ji dají. Dospělí hodí kosu. A tak říkajíc padla kosa(tka) na kámen. Veterán mezi režiséry Simon Wincer vzal vel(rybu), co zabere celé plátno. Usoudil, že se bude pěkně vyjímat. Příběh zneužitého chlapce a postupně chcípající kosatky přeroste ve velké přátelství. Jenže chlapec nebyl vůbec zneužitý a kosatka se měla k světu. Vlastně chcípala, jen když se klukovi už nevešla do malého kulatého akvária, v němž pěstoval marijánku. Všem bylo divné, že hodně svítil a spotřeba kWh v domácnosti prudce stoupla. Podezřelou rostlinku v akváriu však neodhalil ani Ivan Douda, když mu bylo sděleno, aby u kluka provedl Drop-in. Ten kluk byl v podstatě kurva. Ale jako jedinému se mu podařilo marihuanu přetransformovat na vodní rostlinu. Fotosyntéza proběhla na jedničku, jen závojnatka poněkud nakynula vlivem podpůrných preparátů sypaných do vody. Do několika málo dnů se změnila v kosatku. Kluk potřeboval hulení propašovat do Mexika. Měl to dobře promyšlené. Ve velrybích útrobách každý týden propašoval zásilku. Vše šlo bravurně, až do doby, kdy si kosatka postavila hlavu a odplula do hajzlu. Ve filmu se pořád kluk za ní honí. A už tedy víme proč. Zásilka za rovný mega v trávicím ústrojí je dobrý důvod, proč tu mrchu polapit. Film je celkově pičovina. Kluk je kudrnatý mamrd, co už ukončil neúspěšnou hereckou kariéru. Kdo si dnes vzpomene na Jasona Jamese Richtera, který nenatočil normální film, že. Michael Madsen ve filmu, co šel do kin, a Simon Wincer natočil něco na úrovni dementních slátanin, které nezaujmou ani odpoledne v televizi. A to jsem děj příběhu hodně vylepšil. Ve skutečnosti je to taková nuda, že se u toho nedá ani škubnout ploutví. Následná pokračování snad ani s filmem neměla nic společného. 40% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)

Reklama

Reklama