Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Luqi 

všechny recenze uživatele

Aj my sme na to boli v kine zo základnej školy. Vtedy by som bez váhania dal 5 hviezdičiek. Teraz, po takmer 15 rokoch, ako dospelý hodnotím aj tak za 4. Lebo toto je určite jeden z tých najlepších rodinných filmov, čo nám tu zanechali 90. roky. I keď je to niekedy až prehnane dojemné, ale režisérsky solídne spracované s dobrou hudbou i nereckými výkonmi (Richter, Schellenberg, Atkinson a Madsen). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V časoch mého mládí to fičalo doma na VHSke, tak často, až som ju skoro zodral. Po dlhých rokoch, keď sa k tomu vraciam ako starý foter musím uznať, že je stále na čo pozerať. Je to príjemný rodinný film s perfektnou kosatkou, ktorá vyzerá stále super, ak nerátam scény, kde je komplet CGI. Postavy, herci, príbeh, hudba, kamera, more, západy slnka, to všetko do seba pekne zapadá, až dialogy, pri ktorých by sa mi pokazili zuby s tých sladkých slov, ak by som to mal po nich opakovať. Každopádne je to príjemná rodinná zábava, ktorá neomrzí a aj po rokoch mate chuť skákať s Willym cez skaly na slobodu. 70% - 3* ()

Reklama

gezko 

všechny recenze uživatele

Pohodička film. Žiadne veľké klišé sa nekoná a happy end je zaručený ako kečup v burgri. Ako dieťa sa mi tento film páčil, tak prečo mu nedať 4*? Veď záchrana kosatky je taká nádherná a ušľachtilá vec. A čo lepšie pôsobí na deti ako nepriame vzdelávanie cez morálne ponaučenia? Kľudne film pustím aj svojim deťom, pretože dnes sa už takéto rodinné (výchovno-vzdelávacie) filmy netočia. Hlavne, že máme komixových hrdinov, čo sú skvelé (viď. v tom iróniu) príklady pre deti. ()

Johnner 

všechny recenze uživatele

Obludný snímek plný nechutností v podobě rozmazleného oslizlého fracka, neprůbojných nevlastních rodičů a hromady klišé (přátelský pseudoindián, nafoukaný podnikatel), jemuž nepomohou ani krásné záběry na kosatky. Díky za scénu Willyho skákajícího přes molo. V Simpsonových ho zparodovali takovým stylem, že tím vylepšili i samotnou předlohu. Nezaaslouženě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Willy, skoč! No, tak skoč. Já vím, že to dokážeš!“ křičel na přístavním molu zoufalý Jesse a diváci seděli se zaťatými pěstmi. Obrovský černobílý krasavec si v prvním díle dokonale získal publikum. Ideální rodinný film, střižený na nedělní odpoledne, ideální porce klišé, ideální happy-end. A navrch suverénní Basil Poledouris a Michael Jackson.. mít děti, určitě bych je vzal na podobně laděnou naivní pohádku, než je vychovávat na dnešní nabídce - to by mi z nich vyrostly pěkní hajzlíci :-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Po scéně, kdy Jesse (Jason James Richter) večeří s Greenwoodovími, následuje scéna zobrazující mrak, který vypadá jako kosatka s ploutvemi. Šlo o náhodu při natáčení, nejedná se o tvůrci upravenou scénu. (freelex)
  • Na konci filmu poté, co Willy přeskočil zeď, Jesse (Jason James Richter) promluví nahlas a rozloučí se s Willym. Scéna velmi připomíná konec filmu Rošťáci (1985), kdy Mikey mluví k sobě a rozloučí se s pirátem Jednookým Willim. Oba dokonce znějí podobným tónem hlasu. Oba záběry se odehrávají severozápadním Pacifiku a oba byly natočeny v Astorii v Oregonu. (freelex)

Reklama

Reklama