Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o problematických dospívajících, pěstounské péči a také o lásce ke zvířatům a poutu, které lze mezi člověkem a zvířetem navázat. Obsazení vévodí tehdejší vycházející hvězda Jason James Richter. Vždy se rád z nostalgie na tenhle film podívám, protože jsem v 90. letech vyrůstal a už tehdy jsem ho viděl několikrát. Vše podporuje také dobrá hudba. Rozhodně můžu doporučit. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem svou infantilnost a nesmrtelnou úchylku na své milované dětské filmy a knížky nezastírala. Když mi bylo kolem těch šesti až cca deseti let, byla jsem ta holka, co se zajímala o velryby, kosatky a jiné tvory, takže když jsem objevila Willyho, oblíbila jsem si ho tak nějak natrvalo. Pravda - teď už si ten film nemůžu pustit častěji, než jednou za pár let, ale pořád trvám na tom, že jednička má své kvality. Keiko je nádherný, majestátný a svou chytrostí okouzlí každého, koho potká; ty záběry na skákající kosatky jsou ohromující a přitom se Simonu Wincerovi podařilo i natočit vážně napínavé dramatické scény, které přitom končí dětsky uklidňujícím happyendem. Jo, je to trochu zdlouhavé a roztahané a sálají z toho devadesátá léta, ale jak jsem řekla - jednou za pět let... ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Salana Eyoung Ayessis. Willy je jeden z mých nejoblíbenějších rodinných filmů z devadesátek spolu se Sám doma nebo třeba Tátou v sukni. Má to své dětské kouzlo, jasně vytyčená dobrá a zlá strana, v hlavní roli zvíře. Milý film s dramatickou i dojemnou stránkou. A také skrze nostalgie to mám rád a neohraje se to. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených dětských filmů plný těch nejsilnějších emocí. A k samotné velrybě? Úžasný tvor a asi byla pořádná práce zvládnout tento film nějak natočit. Všechna čest! A jestli se nepletu, tak je to už nějaký rok, kdy velrybí představitel Willyho zemřel, takže jeho památku chci uctít krásnými 4 hvězdičkami. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Tohle je nuda na entou! Přitom to nemá špatný námět ale je to natočené tak že vás to uspí líp než rána paličkou! Ale když vezmu v potaz další díly, tak dám nakonec ač nerad 3 hvězdy a 44%. Oproti tomu co totiž následuje v pokračování to je zajisté slabý odvar dobrovolného sebevražedného umírání na nudu! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)
  • Po scéně, kdy Jesse (Jason James Richter) večeří s Greenwoodovími, následuje scéna zobrazující mrak, který vypadá jako kosatka s ploutvemi. Šlo o náhodu při natáčení, nejedná se o tvůrci upravenou scénu. (freelex)
  • Velryba Keiko, hrající Williho, zemřela 12.12. 2003 ve věku 27 let na pneumonii, v Taknes fjordu v Norsku. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno