Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

claudel 

všechny recenze uživatele

S odstupem času bych řekl, že tohle byl skutečně asi nejlepší Seagalův film, který za něco stál. Jako dvanáctiletému se mi dvojka líbila mnohem víc než jednička a byl jsem nadšený z výkonu Everetta McGilla. O to víc jsem byl překvapen jeho diametrálně odlišnou postavou v seriálu Městečko Twin Peaks. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +výborná akce, dobré souboje, hlášky, Katherine Heigl, různé Seagalovi vychytáky -ke konci trošku trapné/// V pořadí sedmá seagalovka, která volně navazuje na Přepadení v pacifiku. Nejvýraznějším plusem tohoto filmu je postava Casey Ryback. Hlášky záporáků na jeho adresu patří k těm nejlepším. A je pro to taky důvod. Steven se tu mladí, střílí, šermuje, nastražuje různé pasti a vůbec o zábavu je díky němu postaráno. Opět trošku váznou scény v americkém velení, ale něco podobného patří k jakémukoliv filmu. Akce a efekty jsou i na dnešní dobu dost slušné, hudba v pohodě doplní výslednou atmosféru. Radost se dívat. Zde je Seagal v té nejlepší formě./// Celkem 87%/// ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi jako by uplynula celá století od dob, kdy Steven točil takové pecky jako PŘEPADENÍ 2. Nemůžete tvrdit, že máte rádi akční filmy nebo Seagala a nezbožňovat tuhle nadupanou jízdu plnou zlámaných kostí a vazů, vrtulníků a hummerů, aut přeskakujících vlaky a vlaků projíždějících sebou navzájem, stealthů ničených v letu satelitem pro podzemní útoky, zábavných hlášek ("CASEY KURVA RYBACK!", "MYŠLENÍ JE MATKA OMYLU, KÁMO.", "JEŠTĚ NĚKDO SI MYSLÍ, ŽE JSEM TO POSRAL?", "SAKRA, ZNIČILS MI BUNDU."), zavilých teroristických xichtů, fešných kočiček a se zábavně přehrávajícím technokratickým záporákem a jeho military gorilou s kamenným xichtem a sekáčkem na maso. A s Poledourisovou mocnou hudbou! Škoda, že nadupané je to až od půlky a v té první Steven zabije pouhé dva teroristy, taky prostředí vlaku není tak wow jako byla minule letadlová loď... I tak se ale každý ignorant, který dal téhle akční pecce méně jak tři hvězdičky, u mě přihlásí o seagalovského buráka. Moje nejoblíbenější seagalovka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Uf, tak že toto som tu ešte nehodnotil, to mi je záhadou. Spolu s Aljaškou v plameňoch prvý Seagalov náznak zošupu do čisto béčkových vôd. To preto, že takýto námet je pre áčkový akčný film už nepriateľný a napriek tomu to áčkový kinohit bol. Ale musíme si priznať, že všetci sme tu poriadne ocenili lolitovské kúzlo Katherine Heigl. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu jak bylo úspěšné Přepadení v pacifiku , tak byla jen otázka času kdy vznikne pokračování! Tento film u mně předčil i vynikajcí jedničku.Mnohem akčnější , vtipnější , dobrý efekty a především výborný Steven Seagal.Kde jsou ty časy kdy hrál v takovýchto filmech.Navíc v tomto filmu , má docela solidní zásobu hlášek , které člověka dokaží i pobavit.Sledovaní filmu jsem si doslova užil protože to má rychlý spád a ani na chvíli nenudí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Rčení Travise Danea - "Štěstí přeje připraveným!" - je citát Louise Pasteura. (Lateef)
  • Pri skúškach spôsobili iskry z lokomotívy požiar pozdĺž železničnej trate. Pred natáčaním preto musela byť lokomotíva upravená. (m.a.t.o.)
  • Krill (Gary Busey) z Under Siege sa mal vrátiť aj do pokračovania Under Siege 2: Dark Territory, ale Stevenu Seagalovi sa to nezdalo ako dobrý nápad, a tak to zamietol. (Seag)

Reklama

Reklama