Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Na přebalu mnoha filmů bývá napsáno: thriller, co bere dech. tohle je jeden z mála případů, kdy je to fakt pravda. po pomalém rozjezdu se najednou během pár vteřin dostáváme do nekončícího sledu napínavých scén, které i díky skvělým herců a výborné hudbě, nemají slabé místo. Akorát padouch je předvídatelný. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Výborný špionážní, psychologický thriller, postavený na chytrém scénáři, přesvědčivých hereckých výkonech a dobré režii - zvládnuté především v budování paranoidní atmosféry, kdy jako diváci nemůžeme věřit nikomu snad s vyjímkou samotného Dannyho. Film, kterému k opravdové velikosti schází snad jen nějaký originální prvek a ...zkrátka něco nepopsatelného. Já jsem to v něm nenašel, přesto je to špičková zábava a ve svém žánru patří k nejlepšímu. 80% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který se opírá o Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho jako špičkové charakterní herce v hlavních rolích. Scénář, který obsahuje řadu efektních zvratů, napínavých akčních scén a přitažlivých dialogů, je doslova učebnicovým příkladem, jak může vzniknout moderní divácký žánrový snímek, aniž by se lacině podbízel vkusu publika. K absolutnímu vrcholu žánru sice nepatří a upřímně řečeno obsahuje i určitou dávku obvyklých klišé, přesto je to film, ke kterému se můžu bez problémů vracet. Celkový dojem: 75 %. ()

classic 

všechny recenze uživatele

V 90 rokoch prekvitá všestranná kinematografia u Samuela L.Jacksona,ktorý si zahral policajného vyjednávača na obidvoch stranách barikády,jednak ako policajt versus zločinec,ktorému preskočilo v hlave a potom opačne ako predchádzajúci prípad,keď mu chcú našiť vraždu kolegu,tak sa rozhodne urobiť radikálny rez a zabarikáduje sa v mrakodrape a vyžaduje komunikovať s Chrisom Sabianom,ktorý má skúsenosti s vyjednávaním...Urobí čokoľvek,aby očistil svoje meno,ale polícia si myslí,že zlikvidovať ho bude najlepšie riešenie...Musí mať oči na stopkách a používanie praktík špeciálnych jednotiek dobre pozná,a tak vie presne,čo má robiť,ale najmä,kde má byť. Intenzívne dvojhodinové predstavenie perfektných hercov,kde k nemu dopĺňam KEVINA SPACEYHO,ktorý si pripísal na konto postavu,ktorá mu pomôže v krajnosti! Okrem hercov taktiež výborná kamera kameramana TITANICU RUSSELA CARPENTERA,alebo svižný scenár Jamesa DeMonaca,ktorý sa mi páči ako uchopil látku na režijnom poste THE PURGE. Začínal ako scenárista,a to je v tomto prípade chválitebný štart! Film isto odporúčam fanúšikom obidvoch hercov,ale aj milovníkom akcie bez vizuálnych efektov si to užijete dosýta,a predsa ich tu zopár JE,ale neškodí to zdraviu! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ocitnutí se na druhé strany barikády už tu bylo častokrát. Policejní vyjednavač v roli únosce, to je docela novinka, navíc, když se dialogu účastní Samuel L. Jackson a Kevin Spacey. Objevit se na druhé straně zákona se dá hned. Fond pro příbuzné mrtvých policistů je lákavý, tenhle vyjednavač však po něm neprahne, to jiní, kteří ho nyní chtějí „vlastně v mezích zákona“ odkrouhnout. Všechny trumfy holt mají ve svých rukách. Originální námět, slušná režie a herecké výkony, které se musejí líbit. Vše skromně proložené akcí bez počítačových triků, která není nijak strhující, ale do výsledku jednoduše pasuje. Chlapské, dobré i po letech, nenudící. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)
  • Nočné davové scény pred mrakodrapom sa natáčali dve po sebe idúce noci v septembri 1997, približne od 17:00 do 7:00 hod. Kvôli studenému dažďu a vetru mnoho komparzistov počas noci odišlo alebo si vytvorili antagonistické vzťahy s asistentmi produkcie. Keď natáčanie v noci skončilo, len malé percento zostávajúcich komparzistov si reálne prevzali svoje poukážky na jedlo ako odmenu a väčšina utekala čo najskôr domov. (Arsenal83)
  • V závěru filmu předá vyjednavač Chris Sabian (Kevin Spacey) všechny diskety s důkazy náčelníku Frostovi (Ron Rifkin) a Frost je zmáčkne a zničí ve své ruce. Za chvíli ovšem vychází Chris s Dannym Romanem (Samuel L. Jackson) ven a v levé ruce zase drží disketu. (Jedza)

Reklama

Reklama