Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. All Alone on Christmas ,2. A Holly Jolly Christmas ,3. Somewhere in My Memory ,4. My Christmas Tree ,5. Sleigh Ride ,6. Silver Bells ,7. Merry Christmas, Merry Christmas ,8. Jingle Bell Rock ,9. Cool Jerk [Christmas Mix] ,10. It's Beginning to Look a Lot Like Christmas ,11. Christmas Star ,12. O Come All Ye Faithful , ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ta nostalgie, ta astmosféra, ty vtipy, to je to, co mě každý rok před vánoci donutí, abych si tento skvělý kousek zopakoval. Chyby, které jste v záplavě humoru možná přehlédli : )) : a) Hned po příchodu do luxusního hotelu se Kevin ptá nějakého muže kde je recepce. Ten mu odpoví, že musí jít stále rovně a pak doleva. Kevin jde stále rovně, ale potom doprava... b) Když policista zavola mámě Kevina, že je v New Yorku, jak potom co zavěsila, mohla vědět, že byl v hotelu Plaza, když se o tom ten policista ani nezmínil. c) Když Kevin hází cihly na zločince, je vidět, že jsou jakoby na provaze a při bližším zvětšení padají obloukem. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Jednotka bola päťhviezdičková komédia. Dvojka je len slabší odvar a navyše, rovnako ako skoro každé pokračovanie, neprináša absolútne nič nové a stáva sa tak len ďalšou vykrádačkou peňazí nás, úbohých daňových poplatníkov. Keď sa to tak zráta, vychádza to na priemerné tri * - neočarí, neurazí, zábave sa asi nevyhnete, no to ešte neznamená, že to je dobrý film. Nehľadiac na fakt, že pasce, ktoré ten fagan teraz nastražil, by zabili aj koňa. PS: Nikdy nezabudnem deň, keď som ešte ako malý, šesť ročný chlapec išiel na Sám doma 2 do kina a zo všetkých tých príšerností, ktoré sa diali tým chudákom zlodejom (elektrické šoky, bomba v hajzli, polička s farbou atď.), som mal nočné mory. Bŕŕŕ... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Děj se přesunul do vánočního New Yorku a pana Marleye nahradila dobrosrdečná paní holubářka, ale Kevin a dvojice lupičů v podání Harryho a Marva zůstávají (tentokrát dostanou snad ještě větší kouř, než minule). Opět skvělá porce srandy a vánoční atmosféry pod taktovkou Chrise Columbuse. Klasika, jako první díl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Columbus okopíroval kostru jedničky s atmosférou vánočního času rodinné sounáležitosti a konání dobrých skutků a to k vysokým tržbám hravě postačilo. Ovšem nalijme si čisté okeny - zajímavá je v podstatě jen pasáž, kdy na svůj věk uvědomělý sadistický fakan Macaulay likviduje proudem, žehem i cihlami duo zlodějíčků v duchu cartoons s Tomem a Jerrym. A ani si nechci představit, co by s nimi provedl, kdyby už v tu dobu byl na koksu.. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Severoamerické tržby byly 173,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 359 mil. (NIRO)
  • Jeden z divákov si počas sledovania filmu Stratený v New Yorku všimol, že "holubia žena" (Brenda Fricker) sa vlastne podobá na známeho britského moderátora Piersa Morgana. Podobnosť moderátora britskej rannej šou Good Morning Britain (od r. 2014) si začali všímať i ďalší ľudia. Tieto dohady sa dostali aj k samotnému Morganovi, ktorý, samozrejme, všetko poprel. Príležitosť podpichnúť svojho kolegu si však nenechala ujsť spolumoderátorka jeho šou Susanna Reid. Počas vysielania rannej šou sa na kamere ukázala s fotografiou Morgana a "holubej ženy" pre porovnanie, pričom uviedla, že je to dôkaz, že ide o tú istú osobu. "Prečo mi to ľudia stále ukazujú? Nie som to ja!" ohradil sa Morgan. Aj keď si túto podobnosť všímajú nezávisle stále ďalší a ďalší ľudia, v skutočnosti tieto dohady kolujú už dlhšie. Podpichovanie započal moderátorov samotný syn, Spencer Morgan, už v roku 2017, kedy zverejnil na sociálnej sieti fotografiu svojho otca a herečky zo Sám doma 2. (Raccoon.city)
  • Jedním z mechanických pomocníků, které Kevin (Macaulay Culkin) použil, byl kazetový přehrávač s nahráváním audiozáznamů. Toto zařízení existovalo jen jako rekvizita vyrobená pro tento film, ale po premiéře po něm byla taková poptávka, že ho společnost Tiger Electronics začala vyrábět a uvedla na trh. (Akesha)

Reklama

Reklama