Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ano, Ztracen v NY je slabší než první díl, ale pořád se mi to opravdu hodně líbilo. Zachovala se kostra jedničky a přibylo pár inovativních nápadů (noví záporáci v podobě personálu hotelu), situací, které dobře využívaly minulý díl (perfektní dialog rodičů na policii) či ho úspěšně kopírovaly (video s gangsterem) a taky ještě vynalézavějších nástrah na zloděje (na druhou stranu mi některé z nich přišly až moc brutální, a to natolik, že by zloději už definitivně museli skončit pod drnem, což v prvním dílu nebylo tak moc markantní). Dávám slabší 4* + 1 bonusovou hvězdičku navíc z nostalgie, tahle klasika se prostě za ta léta stala už mojí srdeční záležitostí. P.S Stejně jako u prvního dílu jsem zkusil film i v originále s titulky a znovu by z toho vítězně vyšel český dabing, ale musím konstatovat, že skvělý soundtrack z jedničky byl ve dvojce dokonán k dokonalosti. "Jaké idioty tady zaměstnáváte?" - "Nejlepší z celého New Yorku." ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I když dvojka jede po úplně těch samých kolejích jako jednička jen s drobnou obměnou, funguje stejně dobře. A to je div, protože jindy to tak nefunguje. Děti to opět bavilo, hlavně ty menší, kterým se pochopitelně líbí, když někdo dostane kýblem do hlavy. Navíc je tu opět naše důvěrně známá partička zlodějíčků. A ačkoliv jsem to viděl sám už po několikáté, poprvé jsem si v tom všiml v jedné mini roli Donalda Trumpa ! Opět se divím svému hodnocení, protože Culkin se mi vážně nelíbí ani jako herec ani jako dítě, ale zachraňuje to jeho roztomilý český hlas co jej dabuje a hlavně Harry a Marv. Dávám tedy za 4 hrdličky. * * * * ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Jednotka bola päťhviezdičková komédia. Dvojka je len slabší odvar a navyše, rovnako ako skoro každé pokračovanie, neprináša absolútne nič nové a stáva sa tak len ďalšou vykrádačkou peňazí nás, úbohých daňových poplatníkov. Keď sa to tak zráta, vychádza to na priemerné tri * - neočarí, neurazí, zábave sa asi nevyhnete, no to ešte neznamená, že to je dobrý film. Nehľadiac na fakt, že pasce, ktoré ten fagan teraz nastražil, by zabili aj koňa. PS: Nikdy nezabudnem deň, keď som ešte ako malý, šesť ročný chlapec išiel na Sám doma 2 do kina a zo všetkých tých príšerností, ktoré sa diali tým chudákom zlodejom (elektrické šoky, bomba v hajzli, polička s farbou atď.), som mal nočné mory. Bŕŕŕ... ()

classic 

všechny recenze uživatele

« Ak si budete pozorne všímať, tak vo filme na malý okamih natrafíte na súčasného amerického prezidenta T-r-u-m-p-a, O.K. , to ste už isto postrehli, ale všimli ste si „milimetrovú vsuvku” režiséra Chrisa Columbusa ? » 『 Ako to tak býva, pokračovania sa chcú väčšinou predviesť, že sa ksichtia lepšie, ako originály, čo by som až tak netvrdil o tomto kuse, ktorý má opäť toho istého detského protagonistu, mokrí sa premenovali na dlhoprstých banditov, sú V-I-A-N-O-C-E, Kevin bude zase sám, ale nie doma v Chicagu, ale pre opätovný vianočný chaos nasadne na spoj do vtedy nostalgického Veľkého jablka s dvojičkami, zatiaľ, čo jeho už známa, stále sa čoraz viac stretávajúca sa najmä na sviatky, veľkopočetná família, pôjde na upršanú Floridu... Totiž, predtým si na letisku poplietol otca s iným pánom, ktorý mal na sebe oblečený rovnaký kabát, a tak spolu s fotrovov peňaženkou, platobnými kartami sa zakrátko obytuje vo vysnívanom apartmáne v Hoteli P-L-A-Z-A, že tatkovi takmer účet vybielil... Svet je malý, čiže stretáva opäť, teraz už trochu hádam i viacej nebezpečnejších dlhoprstých, z Plazi sa bude musieť, či chce, alebo nechce, rýchlo odplaziť, vykoná taktiež dobrý skutok, že uchráni duncanovo hráčkárstvo, nie je ťažké uhádnuť, pred kým ? , či klasické finále bude vo veľkom, opustenom DOME, kde si „rýchlosťou svetla” pripravil parádne pasce pre “očakávané myši” , alebo keď sa pošmykne na ľade, môže sa spoľahnúť na pomoc dámy s holubmi, to je to isté, ako keď mu v jednotke pomohol „obávaný” sused s lopatou... 』Chris s kameramanom Juliom sú ešte odvážnejší, ako predtým, zmenili destináciu, s tým mohutným barákom im to vyšlo, ale povedzme si úprimne: „Padajúce tehly z Kevinovej dlane zo strehy domčiska na hlavu jedného z lupičov, by ho prinajmenšom prizabilo, že keď absolvujú všetky ďalšie eskapády, tak by v inom prípade boli totálne dolámaní, že by si pár mesiacov poležali na bratislavskom ARO, alebo by skončili, ako chladné mŕtvoly” ? » 2. diel s Macaulayom vznikol najmä preto, že pôvodný zarobil nekresťanské prachy, síce rýchlo odsýpa, nenudí, aj pobaví, ale už to skrátka - nie je ono, kúzlo sa vytráca... Má obstojnú úroveň, dobrú, no, ak by som si mal vybrať, ktorý je naozaj kultový ? „Tak niekedy menej, znamená viac” . ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Bylo by asi fér dát o jednu hvězdičku méně, protože jednička je opravdu lepší. Na druhou stranu tohle pro mě není jen 4 hvězdičkový film. Vánoční atmosféra v New Yorku tak pěkně pohladí a usadí vás do sedačky. Kevin vždycky byl a bude mým hrdinou a ti dva blbci mě pokaždé rozesmějí. "Okopírované věci" mi v tomto případě nevadí. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Youtubový kanál Screen Junkies požádal lékaře o analýzu jednotlivých zranění Mokrých banditů z nastražených pastí. Oproti prvnímu dílu by je tentokrát ve skutečnosti čekalo o něco více smrtí. Lékařův verdikt byl následující: Harry (Joe Pesci) by zemřel 6x (zásah klíči do hlavy, těžké popáleniny po výbuchu kerosinu, 2x rána litinovou trubkou, pád z velké výšky, zásah padajícími plechovkami s barvou), Marv (Daniel Stern) 10x (4x zásah cihlou do hlavy, smrt vysokým napětím, 2x pád z velké z výšky, pád pytle s cementem, 2x rána litinovou trubkou, zásah padajícími plechovkami s barvou). (Foxhound#1)
  • Když Kevin (Macaulay Culkin) volá do hotelu Plaza, aby si zarezervoval pokoj, vůbec nezmíní, od kterého data rezervaci chce, ani na kolik nocí. Stejně tak se jej na to ani nezeptá paní z rezervačního oddělení. (Milan25)
  • Scéna v letadle, kde muž sedící vedle Kevina (Macaulay Culkin) začne mluvit francouzsky, byla na francouzské audio stopě na DVD přeložena do španělštiny. (oli009)

Reklama

Reklama