Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britsko-německý snímek „Metro“ hraje především na jistotu, nechce se vrhnout vyloženě někam, kde už by o nebylo probádáno dopředu. Tvůrci se raději spokojili s předvídatelným hororem, v němž nečeká nic, co by se nedalo dopředu očekávat, a tak divák dostane to, co dostal už někde jinde. Chvíle napětí střídají chvíle relativní nudy, sem tam někdo drsně umře a pak to prostě skončí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že mý oblíbený hororvý fandy (Ingrid, Obitus, RAPIDUS) to docela nadchlo a svorně tomu flákli 4*. Já tak štědrej nebudu, mě to teda skoro vůbec nebavilo, ještě tak první polovina docela ušla, ale když se objevil vrah, začalo mi to hodně smrdět Texaským masakrem a Hory mají oči (tím asi nejvíce) a to mi na filmech dost vadí. No, vadí, když je to udělaný docela dobře, jako např. Pach krve, tak to zas tak nevadí, ale tohle je docela slabej odvar. Další věc, co mě na filmu neskutečně iritovala - oni na noc zavřou několik stanic a nechají všude rozsvíceno? A klasický vrah všudybyl, asi má sedmimílové boty. Za zmínku a vypíchnutí stojí asi jen tak tři čtyři věci (blonďatá Franka Potente, pohyby - pouze pohyby, ne chování!!! - vraha, jeho doktorský výstup a závěrečná scéna). ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně mi tento snímek sedl, jelikož často posledním metrem jezdím a řeknu Vám, že to není žádná slast po zhlédnutí čekat sám na jedno z posledních meter v zapadlý Palmovce. A taky jeden z mála hororů co do sebe dokáže ladně skloubit budování atmosféry s tou troškou krve, takže nebýt trapného konce, šel bych s hodnocením výše. 60% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Očekávání po shlédnutí procentuálního hodnocení nebyla nic moc, ale DVD v trafice jsem si koupil. Nevím, asi lidem vadil děravěj a poměrně přímočarej scénář, ale tohle je jeden z mála hororů, kterej mě svojí atmosférou zatlačil hluboko do křesla a já byl napnutej jak struna. Vizuální stránka je fajn, skvělý střih, dobře nalíčený a skvěle zahraný mutant (pohyby působily velmi autenticky), kterého mi v některých scénách bylo až líto (jako hlavní hrdince na konci), pak je tu velký kontrast mezi barevným vnějším světem, barvami hýřícími zastávkami, světlým neosobním bludištěm cestujícím přístupných míst a jednotvárnými neutěšenými prostorami metra, které prošly důkladnou odbarvovací kůrou. Navíc mě úplně dostal nádherný závěr. Sice mi došlo co se bude dít (scéna mi připomněla začátek komiksu Pohádka o zlobivé kryse, který u nás nedávno vyšel), ale provedení bylo nádherný. Za zmínku taky stojí chytlavá hudba a pěkný minimalistický DVD menu a spousta bonusů v angličtině. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Žltovlasá Franka Potente v kvetinkovaných žltých šatočkách behá v tuneloch londýnskeho metra a miesto randenia s Georgeom Clooneym, na ktoré mala namierené, randí s odporne zdeformovaným ľudským mutantom, bažiacim si v znásilňovaní žien na gynekologickom kresle veľkopu ostrou mačetou. Christopher Smith nedokáže vytvoriť ani náznak tiesnivej atmosféry prostredia, akú vytvoril John Landis v pár minutách jeho Amerického vlkolaka v Londýne (1981); a prvé divácke emócie prichádzajú až nástupom hnusu a brutality. Takže podobný smutný prípad ako nové Texaské masakre, v ktorých sme aspoň na tieto „vďačné“ divácke emócie nemuseli čakať celé prvé dve tretiny filmu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)

Reklama

Reklama