Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Působivé a mimořádně krvavé. Takových filmů je celá řada, jenže jen na těchto aspektech to dost často nejde ustát. Ale, v Půlnočním vlaku byl i chladnokrevný Vinnie Jones se svým dokonalým kamenným a vražedným výrazem, jemuž po mnoho scén vypomáhala působivá kamera, která byla efektivně použita i ve scénách mimo metro. Ztvárnění jeho postavy a charisma bylo ohromující, takže si možná ani neuvědomíte a možná Vám to bude i jedno, že za celou "jízdu" nepronesl skoro žádná slova. Bradley Cooper se jakožto fotograf nakonec také pěkně vybarvil a s postupujícím dějem je znát změna jeho osobnosti. A to tak, že si spousta z Vás řekne, že to nemůže skončit dobře. Jedno je jisté. Nakonec musí vlak stejně zastavit a ukázat, co je na "konečné stanici." Literární předloha Clivea Barkera je nadmíru originální a děsivá, a tento filmový přepis je jejím věrným ztvárněním. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo exkluzivníííí!!!! Bohudík jsem netušil, že to natočil Kitamura, takže jsem byl od začátku docela překvapen, co se to vůbec na obrazovce děje, bohužel na druhou stranu jsem měl film za něco serioznějšího ... Ale časem jsem pochopil, že tady o serioznost filmu rozhodně nejde, jako spíš o moderní oslavu GORE!!! Vypněte mozek, nic nečekejte, jen se bavte!! Nářez, excelentní gorefest, špičkové herecké výkony a ABSOLUTNÍ zvukový a HUDEBNÍ doprovod!!!! Velice nenáročný horror, ale v poslední době vyloženě skost!! Myslel jsem, že již "tradičním" gore řezničinám odzvonilo, ale tohle je krásně připomnělo a oživilo ... není to splatter, není to exploiter ... tohle je prostě horror-slasher-GOREfest ... Výýborný!!! ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Mám rád Ryuheie Kitamuru, osobitého japonského režiséra s citem pro dynamický audiovizuál. Mám rád také Barkerovu povídku z jednoho z dílů První knihy krve, podle které tento horror Kitamura natočil. Bál jsem se, co s japonským fachmanem provede hollywoodská mašinérie. A bál jsem se zbytečně. Kitamura vždy více než na co jiného dbal na estetiku obrazu, akční kameru a spíše klouzal po (efektním) povrchu, což při sledování filmů jako Azumi nikdy nevadilo. V zádech se silnou psanou předlohou a podporou rozumné stopáže stvořil Kitamura atmosférickou, patřičně brutální a řemeslně nápaditou horrorovou podívanou, již možná trochu hyzdí pár zbytečných digitálních triků. A která letošní záplavě remaků asijských horrorů uštědřuje tvrdý direkt. 8-9/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To je jak muj splněnej sen, nejenže je Vinnie Jones naprosto nemilosrdnej vrahoun, v takový roli sem si ho přál vidět už delší dobu, ale ještě tam likviduje pasažéry metra parádním kladivem a nebo hákem jak pučeným od Candymana, jedině škoda, že tam taky nesundal nějakýho revizora, to by mi udělalo radost jak nic jinýho, ale nevadí, aspoň Tedovi Raimimu tam s tim kladivem vyklepne oči. Nicméně se ale zhruba od poloviny začne do děje cpát nereálná složka a začíná to být celkem kravina a konec to jen celý završí, ale jelikož to jsou i v tu dobu fakt děsný jatka, tak se to dá překousnout ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Náhrdelník, který ve filmu nosí policejní důstojník má stejný symbol jako Mahagonův prsten. (Pumiiix)
  • Pokud je všem zasvěceným vytrhnut jazyk, neměl by Mahogany (Vinnie Jones) v závěru pronést větu. (ČSFD)
  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)

Reklama

Reklama