Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technicka stranka je super. Rozpocet bol evidentne velky. Herecke obsadenie je tiez zaujimave. Ma to dokonca tu pôsobivu atmosferu aku mali sci-fi filmy v 80tych rokoch. Lenze od polovici filmu sa to neskutocne zhovadi pretoze postavy sa postupne spravaju stale imbecilnejsie a trapnejsie vdaka comu sa to da pozriet iba raz, pretoze znova by som tie nezmysli nerozchodil. Vzhladom na skvelu prvu polovicu ma to dost stve. Podobne dopadol napriklad nedavny Scottov Prometheus. Filmy s velkym potencialom ale imbecilnym vyustenim. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uzavrené priestory či už niekde pod vodou alebo vo vesmíre sklamú iba málokedy. Aj v tomto prípade ide o celkom slušnú, atmosferickú dusnotu, kedy záhadná genetická nákaza likviduje jedného podmorského baníka za druhým. Dôjde aj na hrdinské činy, trocha gore, napínavý útek a boj s "roztomilou" podmorskou príšerkou. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁ TO VŠECHNY CHARAKTERISTIKY HLUBOKOMOŘSKÉHO ŽIVOTA: ŠUPINY, ŽÁBRY... REGENERACI, A OBDOBÍ LATENCE. ALE JE FAKT, ŽE SI TO PAMATUJE, TAKŽE TO VYPADÁ, ŽE MÁ JEŠTĚ JINÉ VLASTNOSTI…" /// To bylo v časech, kdy všechno špatný přicházelo z Ruska… Prozkoumávat potopenou loď je stejně zajímavý, jako bloudit po tý vesmírný. Lekačky a podmořský prostředí celkem baví. Příběh taky není žádná trága, jen je třeba přijmout fakt, že je to taková slátanina několika filmů. Prostě béčko, ve kterým se utopilo dost prachů (navíc). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pokousal mě kapr. 2.) Thx za titule ,,limbonicart“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ano, hlavně toho Vetřelce nemuseli kopírovat tak okatě, ale Propast bych mezi materiál sloužící tvůrcům jako inspirace rozhodně neuváděl, jak tomu někteří zdejší činí, protože byla natočena později. ___ Jinak jde o příjemný bubu sci-fi s úsměvným koncem a pro osmdesátky celkem charakteristickou závěrečnou scénkou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jde to po krvi!" ,,Chcete snad říct, že tu je s náma Dracula?" Ano, mix Vetřelce s Věcí vstupuje do kin společně s daleko lepší Propastí a s o něco slabší Deep Star Six. Skvělý Vetřelec vykrádal stejně jako Věc z jiných filmů, tudíž všechny podobnosti Leviathanovi odpustím. Škoda, že Goldsmith zní jen místy strašidelně (ve Vetřelci si vedl zatraceně líp) a S.Winston odvedl jen standardní práci (creatury hezké, ale mohlo jich býti houšť). Podmořská stanice působí velmi věrohodně, chodby, připomínající potrubí, jsou opět jako z Vetřelce (ale kulaté máme i v 2001: vesmírná odyssea) a všemocná (a všehoschopná) Organizace má vše pod kontrolou. Boj posádky s mutujícími spolučleny je efektní a na rozdíl od první části rychlý. Z dokumentárního filmu o tom, jak se těží drahé kovy na dně moře, se postupně stane strašidelné sci-fi. Závěrečné scény přitažené za vlasy musí potěšit každého fanouška B-filmů! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)

Reklama

Reklama