Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE VODA NEDĚLÁ...“ /// Zachraň se, kdo můžeš… Destrukce podvodní stanice v přímým přenosu. Bez nějakejch dlouhejch keců se jde na věc a pak kromě zdrhání řešíme takový ty otázky, jako „Co se to děje s jeho tělem?“. Je to dost monotónní, takže jsem rád za každý nový zjištění. Asi nemá cenu zatloukat, že podvodní vetřelec dělá těm pár přeživším neustále pakárnu. Až je mi blbý dát jen 3*, protože se furt něco děje, někomu jde o kejhák, nebo někdo chcípá. Největším zážitkem by tak mohl bejt pohled na Kristen ve spodním prádle, ale… no nevím. Spousta zvuků a vizuálních efektů přišla bohužel vniveč. Tohle prostě rejža neukočíroval (a projebal studiu dost peněz). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) 20 000 mil pod mořem už mě moc nebere. 2.) Chci všem říct, aby konečně přestali vrtat do dna oceánů! 3.) Thx za titule „blacklanner“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pamatujete na scifi Život? To byl ten lepší vetřelčí film roku 2017. Underwater mi přišel náladou hodně podobný a bohužel se dočká úplně totožného zapomnění. A já se vůbec nedivím, že spousta lidí vůbec nepostřehla, že tento film byl vůbec letos v kinech. Trailery byly mdlé, herecké obsazení asi nikoho nevytrhne (ač jsou zde samá známá jména, respektive obličeje, za mě spokojenost) a Disney si dal snad za cíl, aby kompletně pohřbil veškeré pohrobky od Foxů, jímž patří velký kudos, že to neustále zkoušeli s většími originálními filmy. A bojím se, že tyhle filmy budeme v kině potkávat méně a méně. Což o to, toto je přesně ten typ filmu, který si více užiju sám v pozdní večer doma, nicméně se bojím, aby nevymizely takto kvalitně natočené, atmosférické, nenáročné sci-fi béčka, které si vždycky pustím raději než takový Titan od Netflixu. Podle mě povinnost pro ty šťastlivce, jímž se líbil mimo jiné Reynoldsův Život. PS : bohužel asi na dlouhou dobu poslední role T.J. Millera ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kilometry pod hladinou a rozvrtané mořské dno. A v něm cosi neznámého a zřejmě nebezpečného. Přitom se už tak nacházíme na jednom z nejnebezpečnějších pracovišť na Zemi. Uvědomuje si to i tým okolo kapitána Vincenta Cassela. Na nic nečekáme a hned jdeme do akce, kdy začnou do základny téct hektolitry vody. Tady se zůstat nedá, takže parta přeživších spřádá s pomalu docházejícím kyslíkem plány, jak z toho ven. A to ještě netuší, že hroutící se stanice nebude tím hlavním problémem. Vesměs kameraman a klipař William Eubank se nám pokouší namluvit, že má silné a zajímavé postavy (třeba kapitán má jakési trauma týkající se jeho dcery, ale bližší info nedostaneme), a že kromě představení neznámých tvorů umí i napětí a atmosféru. No, místy se mu to i daří. Předvádí solidní řemeslo, slušně si hraje se světlem a tmou a ani moc nezklame. Ostatně podobné béčkové žánrovky mám rád a je jedno, zda se odehrávají na mořském dně nebo třeba na Marsu. Kristen Stewart nám chtě nechtě připomene Ripleyovou z Vetřelce, už jenom proto, že se nejednou před kamerou proběhne v kalhotkách. Fajn žánrovka. A silné tři hvězdy!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Můj první komentář po roce a čtvrt, tak do toho... Je super, že i dneska (i když jen velmi zřídka) nechá Hollywood zaplatit nějaké to čistokrevné béčko s vyšším rozpočtem. Underwater je totiž nostalgickým výletem do konce 80. let, kdy v kurzu byly všemožné podmořské příšery ala Leviathan či DeepStar Six. A ty já strašně rád. Proto jsem i ochoten spolknout trošku hořkou pilulku v podobě mnoha scén, kde s prominutím "fakt hovno vidíš". Na druhou stranu, příběh se neodehrává v dětském bazénku, ale v zatraceně kurevské hloubce, kde vám baterka bude nápomocna asi jako kondom v klášteře. Alespoň to více přidá už i na tak těžce klaustrofobické atmosféře. Rejža hned od první minuty sešlápne plyn, všech 6 postav hodí do nezáviděníhodné situace, a jelikož se poměrně rychle redukuje jejich počet, nečekejte psychologickou sondu do jejich duše. Na to není čas! A zrůdičky? Ty jsou sice digitální, ale hezky vystajlované a s objevem maminky (nebo tatínka?) má závěr až lovecraftovský rozměr. Ťuťu ňuňu... (80%) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Neveľmi zábavný hororový derivát všetkého, čo tu už v minulosti bolo, akurát lepšie. Nahor ho síce dvíha stále neopozerané podmorské prostredie a chvíľami až lovecraftovské prvky, no ploché postavy a neprehľadný strih, vďaka ktorému sa akčné scény príliš nedajú užiť, ho spoľahlivo tiahnu do podpriemeru. Premárnený potenciál. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Z rádia hraje „Spongebob Squarepants Theme“ od Avril Lavigne a na konci filmu hraje „The Unknown“ od BONNIE X CLYDE. (Duoscop)
  • Film byl natočen v New Orleans v Louisianě. (ČSFD)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama