Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedenáct členů posádky výzkumné základny "Deep Star Six" žije už půl roku hluboko pod hladinou moře. Několik z nich se vydává na průzkum do záhadné podmořské jeskyně a zmizí beze stopy. Obrovský neznámý tvor zaútočí na základnu a vážně ji poškodí. Zásoby kyslíku se zmenšují a ti, kteří jsou ještě naživu, musejí o svůj život bojovat. (Guild Home Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

Jayem 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom nuda. Prvu pol hodinu sa tu nedeje nič. Druhu su všetci namäko z rýchlo pohybujúcej sa bodky na radare. A vposlednej sa ju snažia tej bodke újsť. Ale nád čím mi až rozum zastal bolo ako sa môže obluda ktorá má dlžku najmenej 8m šírku 2m a výšku 2m prejsť cez 80cm dvere a plávať v polmetrovej vode a ešte k tomu tak aby ju nikto nevidel. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Neprávem podhodnocené béčko, které je však poctivě natočené a zahrané se zápalem. A byť je hlavní hrdina nesmrtelný, tak mu to lze prominout, neb je to sympaťák. Utíká to celkem dobře, byť se první polovina nese v duchu, pendlování mezi bodem A a bodem B, ale ve druhé polovině začíná ta pravá sranda a jelikož se objevuje krokouš. Který se sice nikdy pořádně neukáže, což je na jednu stranu dobře, jelikož připomíná krokodýla a neni nijak zvlášť děsivý, ale o to víc mně bavili vedlejší postavy a jejich problémy. Takže ty čtyři rozhodně a to i po těch letech. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Hodně mizerná béčková variace Cameronovy Propasti. Cunninghamovi (mj. Pátek 13.) se sice podaří tu a tam navodit letmý náznak atmosféry, to je však dáno spíše samotným prostředím (kde se vše odehrává), než panem režisérem! Ačkoli tento typ filmů (podmořské sci-fi) patří k mým vůbec nejoblíbenějším, tady vážně nelze dát víc... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

11 šlo dolů a 2 se nakonec vrátili nahoru. Je zajímavé že zrovna v roce 1989 měli všichni potřebu prozkoumávat místo vesmíru oceánské dno. Propast je samozřejmě zcela jiný žánr, ale například Deep Star 6 je vcelku podobná Leviathanovi. Zásadní rozdíl je ovšem v tom že Leviathan má mnohem lepší herce, hlavně tedy duo Weller/Crenna. Deep Star Six je docela poutavým snímkem a určitě sympatickým béčkem, u kterého vás samozřejmě zajímá jak skončí a ani v průběhu sledování se divák nenudí. Ono zkoumat hlubiny oceánu má prostě něco do sebe. Škoda že v druhé polovině nastupuje splašený boj o přežití, kterému vládne nepovedené monstrum (nějaký druh kraba). ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nostalgická jednohubka z doby, kdy se všechno dělalo pěkně ručně a i bezostyšná kopírka se za svou existenci nemusela vyloženě stydět. Postavy jsou sice uvedeny stylem, že je vám fuk, co a jak se jim stane a podvodní monstrum má tendence působit legračně, přesto se člověk ani moc nenudí. Zvláště tedy příznivci žánru a rukodělného béčka, kteří odmítají řešit, jak se nevelikému tvoru podařilo vyřadit ze hry průzkumné plavidlo, které (vzhledem ke svému pozdějšímu řádění v nitru podvodní stanice) prostě nemohl pozřít (problémy s proporcemi jsou významným mínusem). 50% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pôvodný zámer na film dostal Sean S. Cunningham už v roku 1987, kedy ho napadlo, že toto bude prvý film, ktorý vyjde v sérii pripravovaných sci-fi/akčných filmov pod vodou. V samotnom roku vydania (1989) vyšli tak hneď ďalšie tri známe filmy s podobnou tematikou: Leviathan, Priepasť, Vládci hlubin. (Arsenal83)

Reklama

Reklama