Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

Adman 

všechny recenze uživatele

Toto jsou velice slušné 4* za naprosto originální a neopakovatelný kvalitní humor. Skvělá oddychovka na příjemné odpoledne po chutném obědě. Vytknout by se tu toho dalo vskutku dost, ale nač tak činit, když neni vůbec proč? Film byl stvořen za účelem stvořit "černou komedii", což se povedlo téměř dokonale. Velice jednoduchý příběh o snažení se dostat zpět svého příbuzného není nijak napínavý a nervyderoucí, ale to vbec nevadí. Co se týče zpracování filmu, tak je zcela na profesinonální úrovni. Kamera, střih a ta výprava.. to je něco. Ještě když se tu objeví malá rozkošná Christina Ricci, tak jsem téměř zcela spokojen. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remake Addamsovej rodiny sa myslím dosť vydaril. Prekvapila ma veľká dávka hlášok a suchého humoru. Každý dostatočne zvrhlý fanúšik si tu príde na svoje. Podaril sa aj casting. Raul Julia, Christopher Lloyd, či cool Christina Ricci. Možno je škoda Anjelici Houston, je to skvelá herečka, ale nie je tak sexy, ako bola Carolyn Jones. S týmto filmom mám dva problémy, ktoré mi bránia dať viac ako 80%. Po prvé je to atmosféra filmu, ktorá mi za žiadnych okolností nepripomína to, čo si predstavujem pod pojmom Addams Family - to sa týka hlavne domu, ktorý je príliš "holý". Druhá výtka je k dejovej línii, kde zbytočne rozbíjajú rodinu, ktorá najlepšie funguje ako celok. Navyše je škoda Strýka Festera, ktorému sedela skôr pozícia vzadu, občasného hláškara a nie nosnú časť deju. To asi preto, lebo ho mám z rodinky najradšej :). Ale aj tak je to skvelá čierno humorná pecka s niekedy až totálne úchylným humorom ... ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že jediné shlédnutí tohoto filmu na mě mělo velmi drtivý dopad. Vlasy dlouhé po zadek obarvené na černo jsem si sice nechala narůst až deset let poté, nicméně nutkání ustřihávat růžím ve váze květy mě zachvátilo hned a navždy. Christina Ricci možná už nikdy nebude lepší, zvláště mám ten pocit od té doby, co se objevuje ve filmech blonďatá, ale teprve takhle má školní (Šejkspír) besídka koule! ♥♥♥ -"Nešťastná, drahoušku?" -"Naprosto." ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čiernobiely seriál bol v slovenskom dabingu naozaj kultovou záležitosťou. Film mal obrovské šťastie na tvorcov, ktorí všetkému vdýchli neskutočne skvelo padnúci štýl a atmosféru. Ruka v ruke s tým ide výborný výber hercov. Christina Ricci, Anjelica Huston a predovšetkým Christopher Lloyd. Aby toho nebolo málo, tak na komédiu dostanete fajn zápletku. Štýlová rodinná zábava, ktorá má neobmedzenú dobu trvanlivosti. Komiksové stripy pretavené v jeden z TOP 5 komiksových filmov a zároveň aj člen komediálnej TOP 5. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Vynikající adaptace Adamsovy rodiny! Černý humor, hodně blivajzu a nebohý strýček Fester v nesnázích. Bizardní domácnost šaramantního Goméze a okouzlující Mortyshii je naprosto dokonalá. Když se přidá dvojice nezvedených dětí s násilnými sklony, dílo je dokonáno. Po herecké stránce bravůrní (největším vtípkem je Judith Malina - příznačně herečka a zakladatelka Living Theatru). A nechybí ani výmluvný bratranec It... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • V severoamerických kinech film nastřádal 113,5 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 191,5 mil. (NIRO)
  • Dům Addamsových byl postaven za 100 000 dolarů. Ten skutečný z roku 1988, stojící na adrese 21 Chester Place v Los Angeles, byl využit pouze v seriálu, a to ještě jen v první epizodě. Dnes už byste ho nenašli, budova musela ustoupit nové zástavbě a slavný dům připomíná jen původní pouliční lampa. (Kulmon)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama