Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (560)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Přepis telefonního hovoru z dnešního rána mezi mnou a tátou: "Ahoj synu, mám pro tebe úkol." - "Poslouchám." - "Tři osoby - babička, teta Bo..." - "Pravidlo č. 1: Žádná jména!" - "Dobře, tak tedy babička a dvě tety, dnes ve 13 hodin u nich doma." - "Váha?" - "190 kilo + vozejk a jedny berle." - "Místo doručení?" - "Špitál v Litomyšli, severní křídlo." - "Okay. Chci kilo na benzín a dvacku na parkování v areálu. Polovinu teď, druhou potom + buchty od babičky. Když se něco podělá, odjíždím sám. Jakmile se dohodneme, podmínky se nemění. Máme dohodu?" - "Jo, máme dohodu." ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechápu hodnocení výsledné hodnocení Kurýra 2 na CSFD. Ano, film má špatné místy až trapné dialogy. Přišla mi i směšná neprůstřelná blonďatá ďáblice, která se bezpečně dokáže vyhnout každé kulce. O realismu u většiny scén se ani nedá mluvit (odstranění bomby z podvozku auta díky jeřábu nebo letadlo, které ke konci filmu spadne do vody bez jakkýkoliv komplikací). Řeknu Vám jedno. Mě to bylo u tohohle filmu absolutně jedno. Film si na žádnou realitu nehraje a já jsem to od něj ani nečekal. Spíš mě jen mile překvapovalo, co jsou všechno tvůrci filmu vymyslet a natočit. U filmu jsem se vrchovatě bavil už od prvních minut a tempo mi vydrželo až do konce. Dokonce se mi zdá, že mě bavil víc než první díl Kurýra, který pro mě ke konci filmu ztrácel dech. Pokud se tedy chcete u filmu výborně bavit doporučuju tento film. Je to docela nářez. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Nemam ani ponatia o com bola jednotka, hoc som ju videl asi dvakrat a iba matne si spominam o com bola dvojka, hoc som ju akurat dopozeral. Mne to tak vyplachlo mozog, az sa divim, ako mozem suvislo:) napisat tych par riadkov...ehhhhhh....no pomohlo mi to zabudnut na chvilku na skolu a videl v akcii jednu z najsexi zaporacok a to sa pocita.... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Bessonovy produkční a zejména scenáristické prefabrikáty se začínají stávat žánrem samy o sobě. Tedy říkejme jim prostě ´bessonovka´= příběhově debilní brain-wash pro diváka obdařeného sakra velikou dávkou nadhledu. Toho je zde potřeba desetkrát více, než u ´jedničky´(která se mi líbila pro svoji neskrývanou prostinkou nekomplikovanost a spád), ale zápletka a většina akčních pasáží ´dvojky´se stávají tak absurdními, že naopak začínají nudit. Více bombastické akce zkrátka někdy neznamená více zábavy. A transfúze protilátky a letadlo v závěru byly skutečně na pěst. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Are you fucking with me, Luc Besson? Nějak takhle reaguju v situaci, kdy se bomby vyhakují jeřábními háky 10 metrů nad zemí, nebo se přeskakuje z baráku na barák (jasně audiny jsou dobrý, ale tak moc zas ne). Jestli byl první díl částečně hloupý, tak tentokrát je ultradebilní a zachraňují ho jenom Stathamovy hlášky a coolovité akční sekvence. Tak 5/10. Příště se na to Lucu líp vyspi. Ať se Louis s Coreym nemusej tolik snažit zakrýt ty blbosti, který píšeš. :) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • První díl nebyl v kinech příliš úspěšný, takže toto pokračování dostalo zelenou až po vynikajících prodejích DVD. (DaViD´82)
  • V úvodu filmu Frank (Jason Statham) jezdí v Audi A8 L D3 Typ 4E s motorem V12 z roku 2005. Na přední masce je znak W12. Po zbytek filmu se pak střídají záběry, v nichž znak je a není vidět. (st.jim)
  • Druhé filmové nasazení kurýra stálo producenty 32 milionů amerických dolarů a během prvních tří dnů (2.-4. 9. 2002) promítání zaplatili američtí diváci za akční jízdu 20 milionů. Celkový výdělek v této zemi se vyšplhal na 43 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama