Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočené, ale dějově velice nevýrazné "grand theft auto". Na akční film bylo akce dle mého názoru docela málo a automobilových honiček jsem se dočkal až v závěru. Potěší nadupané obsazení, ale těch postav tam je tolik, že nikdo nestihne pořádně zazářit. Jako celek film určitě neurazí, je svižný a rychle to uteče, ale osobně mě neměl čím pořádně nadchnout, ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Po včerejším skoroshlédnutí měním své hodnocení, skutečně to jsou spíš 4 než 3*, svižná a zábavná akce, která lehce překonává první díl Rychle a Zběsile, Cage je sympaťák jako vždy a jeho zlodějská parta zajímavě roztodivná (Vinnie Jones rulezz), ale jak tak nad tím přemýšlím tak Angelinu Jolie bych v tomto filmu taky dokázal oželet. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný "popcorn flick" postavený na přiblblém scénáři plném klišé, který je na druhou stranu chvílemi i docela vtipný. Akce sice mohlo být o něco více a hlavní padouch by nemusel být takový hovňousek lidově řečeno, ale líbivý vizuál, více než solidní herecké obsazení (tehdy ještě vtipně přehrávající Nicolas Cage, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie, Delroy Lindo, Will Patton, Timothy Olyphant, Robert Duvall, Vinnie Jones a další...), krásná auta a solidní tempo dělají z 60-ti sekund jeden z těch lepších kousků z produkce Jerryho Bruckenheimera. 65% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Původní verze je o několik kvalitativních tříd výše. Ovšem ani tato Senova není úplná ztráta času. Je to solidně odvedené průměrné řemeslo, které nenachází oporu ve scénáři a tak stojí vlastně jen na blbinkách herců. 60 sekund sice díky stopáži nejede na "plný plyn", ale ty dvě hodiny v jejich společnosti uběhnou nakonec celkem rychle. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaný film, který ovšem s původním filmem nemá pranic společného. Tatam je filmová honička na půl filmu. Výstavní salon drahých aut se ovšem i tak koná, povinná love story bohužel též. NiCage i AnJolie už natočili i lepší filmy. Nutno ovšem dodat, že mě neskutečně iritovaly její bílé dredy. Pokud se vám líbila auta, pusťte si předlohu, pokud se vám líbilo cokoliv jiného doporučuji více se zaměřit na současnou popkulturní tvorbu. Pro televizi dobrý, na filmová plátna bych si to troufnout ale nedal. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Když jsou Mephis (Nicolas Cage) a Sway (Angelina Jolie) spolu v kradeném autě, tak si Sway si začne malovat rty červenou rtěnkou, aby to ladilo k autu. O pár scén později má ale opět přirozenou barvu rtů. (Ahurmen)
  • Ve scéně, kdy detektiv Castlebeck (Delroy Lindo) hovoří o Cadilacu Eldorado 1983, říká, že "to je první rok, co dali Eldoradu posilovač řízení". Ve skutečnosti Cadilac Eldorado používal posilovač řízení již v roce 1967. (Ahurmen)
  • Keď Kip (Giovanni Ribisi) uteká na ukradnutom Porsche, policajt prehovára do vysielačky, že ide po Wilshire Boulevard a o pár sekúnd na to pilot z vrtuľníku, že ide južne na most Vincenta Thomasa. V skutočnosti sú oba body na opačnej strane mesta. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama