Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Napsaný je úplně děsně, scénarista byl mě odevzdat diplom...ale budiž. Když v tom nebudete hledat mouchy a díry ve scénáři, jako že jich tam je morda, tak se na to dá s radostí koukat. Viděl jsem to poprvé až dnes a užíval jsem si skvělá šedesátá léta s tou prima hudbou od Quincyho Jonese, která tam neskutečně padnula. Celé to je jenom o té honičce aut po Turíně a tomu se přihrbil i celý film, ale ode mne dobrý. Líbilo se mi to. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tehdy to musela být bomba, dnes už je to bohužel opravdu trošku až moc ukecané a pomalé - samozřejmě až na scénu loupeže a následného útěku, který bych si mohl pouštět stále dokola. Plus krásně otevřený konec, který se již dnes (bohužel) tak často nevídá. P.S. - to likvidování jaguárů a cooperů si tvůrci fakt mohli odpustit, u toho bolestně zavylo už několik mých známých :D ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat, že jsem jako první viděl remake z roku 2003. Příběh je de facto stejnej, myšlenka taky, na zpracování je těch 34 let už trošku znát. Tahle původní verze je taková trošku neohrabaná co se techniky, detailů a drobností týče. Konec jsem asi nepochopil páč fakt nevim, co Charlieho napadlo. Byla to sranda, o tom žádná, ale remake mi sednul o trošku víc, včetně Marka Wahlberga místo Michaela Caina. Ale vážně jen o kousek, oba filmy jsou srovnatelný. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa nadsázky, príliš málo zaujímavých scén, až na tú poslednú - naháňačka s minicoopermi je ešte aj dnes parádna a niektoré zábery dychberúce - v danom čase to musela byť totálna bomba. Škoda len, že sme na tú scénu museli čakať bezmála celý film a Michael Caine ostal značne nevyužitý. No a aby som nezabudol, úplne posledná scénka je ešte lepšia, za to palec hore! :) 6/10 ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU MUST HAVE SHOT AN AWFUL LOT OF TIGERS, SIR. YES, I USED A MACHINE GUN! Když je něco slavné, tak to zároveň neznamená, že je to dobré. Film mi nepřišel ničím výjimečný a únik v mini cooperech ničím legendární. Caine není úplně to, co bych si představil pod pojmem charisma a znázornění mafie bylo otřesné. Opravdu nevím, kde tenhle film vzal všechen ten kredit. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Hláška: "You're only supposed to blow the bloody doors off!" ("Měl jsi jenom vyhodit ty zatracený dveře!") byla britským publikem zvolena nejoblíbenější filmovou větou. (venus)
  • Skok ze střechy na střechu, který se odehrál během závěrečné automobilové honičky, byl natočen v továrně Fiatu. (Marek#33)
  • Ve scéně, kdy se Chariel Croker (Michael Caine) skrývá v byté své přítelkyně, je možné vidět na černobílých fotografiích coby výzdobě bytu Boba Dylana, Marlona Branda a Alexandra Dubčeka. (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama