Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budova Millenium v New Yorku, 102 poschodí, 72 výtahů.... Mark Newman zde pracuje jako mechanik výtahů. Jeden z výtahů se pokazí... na pokraji života a smrti uvízne také skupina těhotných žen... Záhadu kolem poruchy se snaží odhalit ambiciozní novinářka deníku Morning Post. Byla to vůbec náhoda, nebo jen nedbalost? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdo je Ingmar Bergman ??" - "Herec, ty troubo !!" - "Jó, ten byl v Casablance, že jo ?!" Neskutečně bizarní a místy prvoplánovitě nablblým dialogům navzdory nečekaně i nesmírně zábavný remake, či spíš variace, a splatterová hříčka, pro holanďany typicky téměř bez exploatace.. Tulipán Dick Maas zde odvážně ozvláštňuje hollywoodský žánrový rutinou vyčerpaný rámec holandskou hororovou školou většinou záměrně stojící na pomezí sebeparodie, byť tím ze snímku činí jeden obrovský hybrid.. Nicméně podobně svěží vítr nelze neocenit.. A to skvostné obsazení rovněž zaslouží pozornost.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Béčko jako kráva ve všech ohledech, blbá až dementní zápletka, k tomu ještě špatně podaná - místo napětí nechtěný humor... A snad právě proto film působil stupidně zábavným dojmem. Ovšem měla jsem lepší věci na práci, takže jsem nedokoukala a nemyslím, že jsem o něco přišla. Za těch pár desítek minut pochechtávání - 25%. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Příběh je dost padlý na hlavu a ze začátku to vypadá na praštěnou komedii, která bude nudit absurditami od začátku až do konce. Pak se ale náhle něco změní a film se zcela obrátí. Toť mírná chybička, protože jsem u prvních "strašidelných" scén čekal nějaké to komické vyvrcholení a ono houby s voctem... Divák tak půl hodiny neví, co se vlastně děje a dít bude. Ale díky za ní, protože přinesla napětí a oživení. Pak se totiž na scénu dostává Naomi Watts a společně s Jamesem Marshallem oživí tempo filmu ostrými dialogy a nebýt snad ještě absurdnější pointy a potažmo i závěrečné akční scény, tak by se jednalo o docela zajímavý a napínávý thriller. Takhle je to dobře natočený hybrid s hustou atmosférou a výbornými hereckými výkony. No, a hodně stupidním námětem. [leden 2006] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl vraždit kdeco od psychopatů s různejma stupněma poruchy přes zmutované cokoliv až po posedlý bagr, ale výtah je pro mě novinkou. Věděl jsem, že to bude strašná blbost, ale tady zafungovalo kouzlo nechtěného, takže se z Výtahu smrti stala celkem obstojná veselohra. No Naomi na tohle asi nevzpomíná v nejlepším. 10% ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Keď na začiatku uviazne vo výťahu skupina tehotných žien a dve z nich porodia, vyzerá to ešte na komédiu. Keď však do výťahovej šachty spadne slepec aj so psom, sranda ide bokom. Film o splašenom výťahu by asi dopadol lepšie keby sa tváril mysticky a tajomne. Vsadil však na vedeckú kartu a to pôsobí ešte menej uveriteľne ako prekliatie indiánov. Celkovo nemá film čo ponúknuť, napriek tomu sa pozrieť dá. Aspoň raz. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Naomi Watts (Jennifer Evansová) se ve skutečnosti bojí výtahů. (HappySmile)
  • Výroba filmu prebiehala v New Yorku, zatiaľ čo exteriérové ​​zábery sa robili v Holandsku. Film sa natáčal od marca do mája roku 2000. (Arsenal83)
  • Režisér Dick Maas neskôr povedal, že film nefungoval dobre, pretože si na natáčaní nerozumel s hercom Jamesom Marshallom. Maas nechcel, aby Marshall bral film príliš vážne, ale Marshall väčšinou nepočúval jeho pokyny. (Arsenal83)

Reklama

Reklama