Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Sympatická žánrovka, který sice výtečný nápad nevytěží úplně na dřeň, ale v potemnělém sále, s výborným zvukem, funguje na jedničku. Na otázku ‚Kdopak asi by to mohl…?‘ si zřejmě nakonec hodně lidí tipne správně, ale vzhledem ke stopáži to funguje docela slušně, i když kamera stráví hodně času poletováním po budově a ne v inkriminovaném výtahu. Konec diskutabilní, ale přeci jenom to vychází z obyčejné povídačky... a Shyamalanovy hlavy. Dowdle je každopádně talent. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jako bych sledovala další "Stalo se", tentokrát ovšem na ploše 2x2 metry. Na horor málo hororové, atmosféra de facto ihned po titulcích mizí do ztracena a (ne)čekaný based-on-SAW závěr postrádá šmrnc. Za nejděsivější filmy považuji ty o peklu, tady to ovšem neplatí. Edit: Rewatch špatný. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Neoriginální horor se slušným potenciálem, který však tvůrci roztrhali na cáry. Do pusy si kadí už samotné pojetí látky - slovo Ďábel nám vnucuje název, vnucuje nám ho věřící sekuriťák, vnucují nám ho i jisté hororové momenty. Pět lidí ve výtahu + Ďábel. Problém je, že příběh na pětici v zaseknuté kabině solidně kašle a věnuje se radši nepřesvědčivým dohadům okolo, což filmu typu "skupinka lidí - hádej kdo je vrah" zrovna dvakrát neprospívá. Nakonec však stejně zjistíte, že je to jedno, protože děj obsahuje tuny znásilněné logiky a neuspokojivé rozuzlení, korunované nesympatickým a nepříliš dobře hrajícím obsazením. Chování a dialogy jsou jakékoliv, jen ne věrohodné. Mezi klady patří určitě hudba a několik dobrých nápadů, líbilo se mi i objasňování identity jednotlivců ve výtahu. ----- Na závěr několik SPOILERujících bullshitů: Proč se ďábel vybavuje s posledním přeživším, když všechny předchozí beze slova zabil? Na základě čeho si tohoto vyvoleného vybral? Proč se skupinka nezkusí důrazněji dostat na střechu výtahu, ačkoliv ví, že tam někdo spadl a později rovněž ví, že má patrně vysílačku? Proč se uvnitř v tak vypjaté situaci pohybuje jen jeden policajt? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Moja logika má síce väčšie nároky, no aj tak je to príjemne krátke so skvelým námetom a ku koncu s celkom hustou atmosférou. No a zjavenie diabla je bravúrne. Shyamalanovský filozoficko-náboženský rukopis je neprehliadnuteľný, nabudúce by to ale chcelo väčší rozpočet a lepšieho režiséra. Privítal by som viac takýchto malých originálnych hororov od Shya. V dnešnej spleti remakov je takýto film ako požehnanie... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Scéna behu za čiapkou z 15tej minúty, zakončená prudkým sekom kamery na pohľad z mrakodrapu, bola pre človeka, ktorý ma strach z výšok, veľmi nepríjemnou vložkou. Čo sa filmu samotného týka, hodnotím ho tromi hviezdami, pretože ma nenudil, udržal si moju pozornosť, za čo treba vďačiť aj krátkej stopáži, no taktiež celkom pútavému dianiu pred kamerou. Za čo ale dve hviezdy strhávam je chabé herecké obsadenie, z ktorého naozaj nikto v dobrom nevyčnieval a koniec koncov na to, že sa píše k snímku žáner horor/thriller som sa teda vôbec nebál a to som Devila pozeral sám o 10tej v noci. Sledovateľná záležitosť, ale žiaden ťažký nadpriemer. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Skladba hrající ve výtahu stále dokola se jmenuje „Don't Sit Under The Apple Tree“. (Linkyc)
  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)
  • Film se odehrává ve Philadelphii a detektivové jsou z policejního oddělení ve Philadelphii. Jde o jeden ze Shyamalanových trademarků. (becki_tu)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama