Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hluboko v podzemí Sovího hrádku je uložen poklad, který střeží zlatá sova a lidskému světu zůstal utajen po celá staletí. O jeho existenci věděli jen pohádkoví skřítkové Kilián a Damián a jejich kamarádka, sova Emilka. A kdyby se tito skřítkové náhodou nesetkali s dětmi Honzíkem a Andělkou (L. Ondřej a M. Prachařová), zůstal by poklad skryt i nadále. Jenže skřítkové jsou bytůstky upovídané a děti zase hodně zvídavé. A tak se zanedlouho o pokladu dozví i lakotná a chamtivá vévodkyně z nedalekého zámku (S. Stašová). Začne o něj usilovat a zatáhne do svých intrik i děti. Na jejich obranu se musí postavit babička (J. Bohdalová) i zamilovaný Andělčin bratr Vojta (J. Prachař)… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mne hodně slabá pohádka až zbytečně moc a jasně černobílá, kde vlastně není o co hrát a kde Bohdalová opět hraje svůj standard hodné babičky (což pro ty, kdo ji znají osobně, vyznívá jako výsměch). Když už skřítci a poklad nestačí, objeví se najednou v půlce pohádky problém s odvodem na vojnu. Nějak mne to přes tu výpravou proklamovanou tajuplnost nedrželo a nenadchlo. Navíc hudba je bez ladu a skladu vykradena z archívu ČT, včetně hudby k seriálu Robinsoni z Kronborgu. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychová pohádka s vynikajícími hereckými výkony Jiřiny Bohdalové, Simony Stašové a skvělou režií Zdeňka Zelenky; souhrn těchto kladů "táhne" dojem z jinak velmi průměrného scénáře nahoru a přispívá k vcelku harmonickému pocitu z jejího zhlédnutí. Pohádkové prvky v určitém měřítku jakoby ustupovaly do pozadí a hlavní dějová linie tak má velmi blízko k standardní inscenaci pro děti a mládež. Kvalitu POKLADu určitě prověří čas; netroufnu si říci, s jakým výsledkem. ()

Reklama

Black-star 

všechny recenze uživatele

Dobro vítězí a zlo v podání vynikající herečky (S. Stašové) je po zásluze (své obrvské chamtivosti) potrestáno. Pěkná pohádka i poučná a to že tam nehraje moc herců vůbec nevadí o zábavu se postarají dobré herecké výkony. Chudší výprava, ale rozhodně neubírá na celkovém pozitivním dojmu z této pohádky :-) ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Na této pohádce mi vždy trošku vadil jeden detail a to, že je minimálně z velké části (ne-li zcela) postavena na nepůvodní hudbě. Václav Fiala je tak v titulkách pohádky správně označen jen coby hudební režisér, nikoliv autor hudby, jak bylo původně uvedeno na csfd (tímto děkuji uživatelce helianto za provedení změny :-) ). Převzatá hudba je zcela jistě od Václava Zahradníka z jiné pohádky Zdeňka Zelenky Rumplcimprcampr. Samotná pohádka mi jinak přijde jako takový televizní standard, kdy plusem je určitě obsazení Simony Stašové a Jiřiny Bohdalové. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Pěkná, nenáročná pohádková podívaná s výbornými hereckými výkony rodinného dua Bohdalová-Stašová. Výborný výkon předvedla také Sova běžná hradní mluvící. Vytknout lze jen zbytečný bubák, kterého si tvůrci evidentně vypůjčili z Caspera, nebo Krotitelů duchů. Také scénář není nijak oslnivý, ale závěr se vyvedl. To jak se z vévodkyně stala sova, bylo dobré. Akorát mě napadlo, kolik sov by tam stálo dneska. nebylo by tam k hnutí. Za mne 60%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Na konci pohádky je na svatebním stole sklenice se zeleninou, která opakovaně mizí. (vera35713)
  • Jiřina Bohdalová v roli babičky, ve scéně s dětmi, kdy se jí chlapec připlete na místo, kde má být ona, bez zaváhání chlapce odstrčí a pokračuje v roli. (sator)

Reklama

Reklama