Reklama

Reklama

VOD (1)

Oscarem oceněný Al Pacino a Matthew McConaughey hrají v tomto napínavém thrilleru o rušném světě sportovních sázek, ve kterém někdy stačí hodit mincí a můžete vydělat celé jmění. Brandon Lang (Matthew McConaughey) je nadějná hvězda vysokoškolského fotbalu, ale kruté zranění překazí jeho sportovní kariéru. Aby se dostal zpátky na špičku, využije své znalosti z fotbalového světa…..v lukrativním byznysu sportovních sázek. Jeho talentu si všimne Walter Abrams (Al Pacino), mocný šéf obrovské národní korporace, která dává tipy na sázky a Brandon se stává jeho chráněncem. Zvyká si na svět plný krásných žen, sportovních vozů a stohů peněz, ale jeho zdánlivě idylický život se mění v boj podvodníka proti podvodníkovi, poté co netrefí výhru a v sázce jsou miliony dolarů… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

castor 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si tohle sportovní drama našel? Hlavní důvod: Matthew McConaughey. Jeho slunečné komediální výlety z počátku tisíciletí stály za starou belu, za poslední tři čtyři roky ovšem nabral neskutečné kvalitativní tempo, takže zájem o jeho předchozí kousky roste. Škoda, že tempo si nedokázal pohlídat i režisér Caruso. Nabízí příběh nadějného sportovce, jehož kariéru utne zranění, a po letech si na tuhle kancelářskou krysu nikdo nevzpomene. Osud tomu chtěl, aby si ho všiml sázkařský magnát Al Pacino, a jeho nudný život nabere nečekané obrátky. Za oceánem má pojem sportovní sázení docela jiné mantinely, takže model, kdy si jde fotbalový fanda vsadit stovku na ligu Sparta versus Jablonec, je někde jinde. Jenže tenhle film neumí dát ani pohlavek, ani z něj nemrazí. Prostě jen tak pluje v televizním aranžmá, není tak promyšlený, jak se tváří, není tak svižný, jak by bylo třeba. A já se obávám, že velmi rychle zapomenu!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie vždy sa to podarí a obvykle je to pomerne ťažký cieľ. Caruso sa do toho pustil akoby hlavou proti múru a výsledok sa mi dosť (!) páčil. Komediálna stránka perfektne nadľahčuje jemnú dramatickú líniu a thrilleru dáva pevný nadhľad. Navyše spracovanie tak konzumné, že nepotrebujeme byť odborníkmi, aby sme sa v tomto svete vyznali. A navyše, Matthew a Al boli senzační. 80%. ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem narazl na film který je děsně na hraně mezi průměrem a nadprůměrem. Al Pacino a Matthew McConaughey, kterého zrovna nemusím se oba rolí skvěle ujali, ale po celý film jsem si říkal kde je něco víc, vždyt z toho něco dalšího vytřískat šlo. No jo, ale bohůžel ne. To co chtěl ukázat zvládl, ale vzhledem na to co mohl ukázat je to málo, ale i přesto to dokáže člověka po celou dobu zaujmout. ( 3.12.14/MAC ) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film s výborným hereckým obsazením, kde si nejdříve myslíme, že půjde o osudy M. McConaugheyho. Ve skutečnosti je ale film o osobním dramatu postavy Al Pacina. Ten jako majitel sázkařského impéria kontaktuje Matthewa, který po zranění již šestým rokem nehraje NFL. V lize se ale vyzná, zná hráče, hřiště, zákonitosti. Dostane u Ala výborně placenou práci tipovacího poradce. Daří se a Matthew se ihned stává Alovým miláčkem, který se s ním dělí o hodně věcí ze svého soukromého života. Problémy nastanou v momentě, kdy se dařit přestane. Ve filmu je jako lahůdka sledovat mentorský styl Al Pacina, za kterého mluví zkušenost a smysl a cit pro život a byznys (podobnost s filmem "Donnie Brasco"). Své osobní problémy však má i on a je třeba je řešit i za cenu oběti přátelství. Drama, které by člověk měl vidět. Už kvůli výstavního hereckého obsazení. PS: Pravdivá věta: My spolu máme společné to, že když jdeme vsadit, už víme, že prohrajeme. Něco nás nutí prohrávat a pro ten pocit žijeme. - Gambleři by se mohli zamyslet. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Emoční hloubku a vůbec celkovou hodnotu nelze srovnávat, nicméně mám za to, že Two for the Money je v jistých ohledech takovým Requiem for a Dream ze sázkařského prostředí. První polovina filmu je dokonalou ukázkou fungujícího amerického snu, kde je vše perfektní a kde jsou téměř všichni spokojení. Jakmile se ovšem snímek přesune do druhé poloviny, začne D.J. Caruso postupně ukazovat tak jako Aronofsky (samozřejmě ne tak sugestivním způsobem) neblahé důsledky stavu, kdy je člověk na něčem závislý takovým způsobem, že není naprosto schopný racionálního uvažování a v určitém momentu se stává nebezpečným jak sám sobě, tak svému okolí. Al Pacinův výkon nepotřebuje žádný komentář, McConaughey výborný. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Dan Gilroy, manžel Rene Russo, napsal roli Toni přímo pro svou manželku. Sestra Russo se dokonce jmenuje Toni. (novoten)
  • Film je natočen podle skutečného příběhu Brandona Linka, který používal pseudonym Mike Anthony. Ve filmu jsou jména změněna na Brandon Lang a John Anthony. Skutečný Brandon Link se dokonce ve filmu objeví, jeho role je označena jako "Muž, který zdraví Brandona". (novoten)
  • Natáčelo se v kanadském Vancouveru. (M.B)

Reklama

Reklama