Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

numi 

všechny recenze uživatele

Silně podhodnocený snímek! Samozřejmě nepřináší nic nového a převratného - to symbolizuje už samotné obsazení Demi Moore - ale na druhou stranu nemůže diváka nezaujmout nádherná kamera a mrazivé exteriéry, které si nic nezadají s prvním Kruhem. On i ten maják je společným ukazatelem. Příběh je zajímavý a napínavý, sem tam strašidelný, někdy se schovává a někdy je chrlen ve velkých soustech, herci hrají tak, že neurazí, atmosféra houstne a houstne. Vše je "oukej". Pak se film rozběhne k uvěřitelnému závěru a s elegancí skončí. Co je špatně? Režie. Po celou dobu jsem se nemohl ubránit pocitu, že je tady něco sdělováno velmi rozpačitě a krkolomně. Ale musím zároveň podotknout, že se nejedná o katastrofu, jen režie pokulhává za ostatními složkami. Celkově jde o mírně nadprůměrný thriller s hororovými prvky, který rozhodně stojí za pozornost. Tři a půl (ta chybějící půlka je právě za tu režii). [květen 2006] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sračka, ke které je těžké dodat něco víc. Ono by bylo, kdyby alespoň Demi Moore byla schopná zahrát tak, abych se k tomu dokázal vyjádřit alespoň jednou větou. Ale představte si, že spisovatel píše na stroji knihu. Představte si, že tento výjev sledujete celou dobu, dokud nedopíše knihu. Jakmile jí dopíše, je konec filmu. Stejně tak zhasne světlo ve tmě spisovatele, co se potí u další knihy, co zrovna dopisuje. Je to fakt mysteriózní trapárna vážná asi jako vedení Slavie, které po zápase s Ostravou (kdy šlo o trenéra Jarolíma a oni to potupně prohráli), prosilo trenéra, aby zůstal a on se na ně vysral. Dobře udělal. ()

Reklama

Isobell 

všechny recenze uživatele

Po tragické zivotni udalosti, se uspesna spisovatelka thrilleru, Rachel Carlson, nastehuje do vzdalene chaty na skotskem pobrezi, kde hodla zapomenout. To by tak zhruba bylo k uvodu, slovy distributoru. D.Moore nijak moc radeji nehodnotim, proste tam je a docela nepresvedcive odehraje, co ma ve scenari. Ovsem co me chytlo a kde bych chtela travit cas, je misto, kde se vse odehrava. "Half Light" je natocen na malem ostrove Llanddwyn, na zapadnim pobrezi ostrova Anglesey v severnim Walesu, maják v Lladdwyn, pláž Newborough, Primose Hill v Londyne, železnice Bodwin a Wenford, Cornwall, Anglie...etc. Koukatelny pro me snad jen prave kvuli prostredi. Pocasi je pravé skotske, vse podtrzeno prijemnou hudbou skladatele Bretta Rosenberga, bratra rezisera Craiga https://www.youtube.com/watch?v=oQ-goxHVYQU ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné mysteriozní drama, které ze začátku dost nudí, ale později nabere docela zajímavých otáček, které vyvrcholí sice dost předvídatelným koncem, ale konečně mě dokázalo v tomhle snímku něco zaujmout. Pro DEMI jsem měl vždycky slabost, ale tak jako ve filmu S.T.R.I.P.T.Ý.Z mě rozpálit nedokázala... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku, když jí chcíplo to děcko, jsem si říkal: no doufám, že to zas nebude další film o duchovi mrtvýho haranta. Byl. Ale nejenom to. Atmosféra osamělého přímořského domku s výhledem na maják a nedaleké vesnice s klasickými anglickými tvrdými venkovany mě dostávala. Husina mi běhala po zádech zcela přirozeně a samovolně. Konec byl asi trochu moc překombinovanej a trochu jsem se v tom maglajzu ztrácel. Ale vyvážila to Demi Moore, kterou díky tomuto filmu zase považuji za herečku. Nejen, že dokázala skvěle vyjádřit emoce a zmatek v její hlavě, ale byla tady taky neskutečně krásná. Kam se hrabe nějakej Striptýz nebo jiný její nejoslavovanější filmy. Pro mě dokonalá volba na večer, kdy se chcete trochu bát. Překvapí vás to stejně jako mě. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Skladatel Brett Rosenberg, který zkomponoval hudbu k filmu, je bratr režiséra Craiga Rosenberga. Jejich otec Ron Rosenberg hraje na soundtracku na klavír v písni "The Cottage". (Lynette)
  • Filmový štáb strávil 1 den u Llanbadrig, kde natočily 2 scény za hřbitova a 1 scénu z interiéru kostela Sv. Patrika. (Lynette)
  • Po celou dobu natáčení vládlo špatné počasí se silnými větry a deštěm, což způsobovalo problémy štábu. Bylo to velmi divné počasí pro časné září. (Lynette)

Reklama

Reklama