Reklama

Reklama

Princezna ledu

  • USA Ice Princess (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Casey se snaží získat stipendium na Harvard. Přijímací komisi ale musí předložit samostatný projekt. Rozhodne se zkombinovat své dvě vášně - fyziku a krasobruslení. Chodí se dívat na tréninky mladých krasobruslařek a vytvoří projekt, který radí krasobruslařkám, co mají na svých pohybech zlepšit. Nakonec začne sama trénovat pod vedením matky své spolužačky Gen, přísné a náročné Tiny Harwoodové. Ta objeví její nesporný talent, a Casey se ze začátečníků dostává rovnou do juniorek. Aby si na trénink vydělala, nabere si spoustu brigád, čímž ovšem trpí její příprava do školy. Matka jí krasobruslení zakazuje. Casey také zjistí, že její fyzikální projekt je úspěšný a může jí vydělávat peníze. Na přeborech, kde závodí společně s Gen, je tak dobrá, že trenérka, v obavě, aby její dceru nepřipravila o postup, dá Casey schválně nové boty, které jí rozedřou nohy do krve. Casey je její zradou hluboce dotčena... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Já bych nebyl tak přísný! Je nutno si nejprve uvědomit zaměření filmu, cílící na srdce náctiletých dívek lačných po naivních příbězích nakopávajících k odhodlání jíti za svým snem, osloví-li někoho dalšího, přičítá se to k dobru. Ostatně, takovéto příběhy vždy tvořily jeden z pilířů hrané tvorby studia Disney. Oddechová Královna ledu je po této stránce plně funkčním filmem bez násilného tlačení na pilu, s naivitou, která z něj srší, ale neirituje, a podobné je to se sentimentem. Odchovankyně Disney studia Michelle Trachtenberg je roztomilá, umí si získat sympatie a dokopat diváka, aby její postavě začal fandit. V této sortě filmové tvorby poměrně obstojný počin. ()

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Mimoradne pekne zpracovana "pohadka" o ceste za svym snem a uspechem. Michelle je talentovana a je skoda ze podobnych filmu s ni neni tolik jako napriklad s Hilary Duff. Velke stesti bylo pro produkci najit tak talentovanou herecku, ktera zaroven dokaze bruslit na spickove urovni. Nemohu jinak nez dat 5 hvezdicek. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Další rodinný film od Disneyho, a další film na téma jak jedna holka ke krasobruslařskému úspěchu přišla. Těžko říct, proč filmaře tak táhne svět krasobruslení, protože mám pocit, že tohle už je ve filmu vyčerpané a probrané téma a pokud někdo nepřijde s něčím opravdu originálním (jako byl například geniální film Ledově ostří), tak to vždy musí dopadnout tak, že v tom lepším případě to bude průměrný film, na který se dá koukat a kde si každý najde něco zajímavého, díky čemu ho ten film nebude nudit, a v horším případě to nadchne jen málokoho a u televize bude většina lidí zívat nudou. A tohle je tedy naštěstí ten lepší případ, kdy Disney vsadil na klasický osvědčený scénář a ono to, ostatně skoro jako vždy, dokonale funguje. Film nikterak nenadchne, ale už od začátku je asi každému divákovi jasné, jak tohle dopadne, a na konci se skutečně žádné překvapení nekoná. Zkrátka je to normální rodinný film více cílený na teenagery, který nevybočuje ze zajetých kolejí a který není ničím víc nežli průměrným filmem o splnění jednoho dívčího snu. Nic víc, nic míň. A jako takový na mě zafungoval, a proto se nerozpakuji udělit mu průměrné tři hvězdičky, protože ruku na srdce, tak špatné, abych to házel do podprůměru, to zase nebylo. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem neviděla něco tak sladkého...tohle je film vystavěný z cukru, který prezentuje krasobruslení jak krásný sport pro každého...Ráda vás jako amatérský krasobruslař vyvedu z omylu. Hlaví hrdinka si skáče trojité lutzy jak po másle, přitom většina krasobruslařů je k dokonalosti dovede až za rok. (Samotný Tomáš Verner se trojitého axela učil 2roky!) Její pohybový rozsah je na dívku tuším 19letou nevídaný, stejně jako je nevídané, kde se naučila piruety, které tam předvádí. Já sama nedokážu po dvou sezonách ani piruetu na jedné noze, natož ve dřepu. Je pravda, že intenzivním tréninkem s trenérem se to dá do ucházející podoby celkem rychle naučit, naše hrdinka však začíná na romantickém rybníčku. Celý film provází přeslazené pohledy, dialogy ze kterých přímo kape cukrované klišé a výsledek filmu je jasný už po prvních pěti minutách. Navíc lední vystoupení doprovází hudba s textem, která je na šampionátech zakázaná (pokud to tedy nebyla pouze zvuková kulisa k filmu). Uhlavní nepřátelská krasobruslařka se tasí v závěrečném vystoupení různými návleky na brusle, ale nevím jestli by jí to povolili.... Hlavní hrdince celou dobu stačí staré ošuntělé boty, které jakoby volaly, že nepotřebujete vybavení, abyste se stali nejlepšími. Další omyl. Krasobruslařské boty pro vrcholový sport musejí být vystužené, aby odolaly zátěži při doskocích a musejí být dobrou oporou pro kotník a holeň. Úmysl trenérky degradovat výkon hrdniky novu koupí mi byl jasný okamžitě a přesto že se hrdinka vymlátila, celková jízda by byla stokrát horší, protože profesionální brusle vás nutí stát rovněji, máte jinde těžiště a ze začátku skoro ani nedovedete jet rovně...Princezna ledu je zkrátka filmový brak snad po všech stránkách, jediná postava, která to trochu zachranuje je Skákací prcek (snad jediná doopravdová juniorská krasobruslařka). Tu jednu hvězdičku má za to, že mě i přes mé sebeovládání děj na chvíli vtáhl a druhou, že mám chut si jít po dlouhé době zase zabruslit... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Michelle Trachtenberg je celkom pôvabná dáma, zatiaľ však účinkovala v dosť divokých, či naivných alebo trápnych dielach. Je celkom pekná, ale tu ma mrzelo najmä to, že to nebol film v hlavnej úlohe s Hayden Panettiere. Hayden je moje zlatíčko a preto by to bolo skvelé, ale popravde film za veľa nestál. Bol nudný, mal jednoduchý dej, slabý scenár, bol to skôr taký detský film a preto je to možno lepšie, že tam nehrala hlavnú úlohu Hayden, lebo by ma to pri nej mrzelo. Je to celkom milý film, ktorý by niečo mohol dať aj rodičom. Škoda, že ho nevidel môj otec predtým, než ma ako dieťa odhlásil z futbalu, ktorý som veľmi miloval a mám ho rád aj dnes, len to by tento film musel vzniknúť skôr. To, že je to film plný klišé, o plnení si amerických snov je jasné, je to však oddychovka, ktorá neublíži. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Michelle Trachtenberg (Casey Carlyle) nikdy predtým nestála na korčuliach. Kvôli filmu sa 10 mesiacov učila profesionálne korčuľovať. (misterz)
  • Krasokorčuliarka, ktorú Casey sleduje v TV na začiatku filmu, je trojnásobná svetová šampiónka Sasha Cohen. (corona)
  • Matka Casey zmíní v úvodu filmu francouzskou spisovatelku George Sandovou, která kvůli svému pohlaví užívala mužský pseudonym. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama