Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Derek 

všechny recenze uživatele

v cesko slovensku kultovka, hlavne vdaka nove a diere na trhu a hlade po americkych romantickych komediach ktore v minulom ceskoslovensku chybali a ked uz sa nejake vyskytli nikdy neboli z tak zaujimaveho prostredia ako hokej a krasokorculovanie (chalani sa vidia v sweeneyim a jeho kukuci a dievcata urcite neodolaju krehkej ale ustipacnej moire kelly)... reziser glaser po running manovy otocill kormidlo o 180 stupnov a urcite bol ocareny stanicou MTV a vtedajsimi klipamy, lebo polovica filmu je v podstate len videoklip (same montaze za zvukov vtedajsich hitoviek!) s miestami otravnymi spomalovackami... v porovnani s dnesnymi romantickymi komediami pre mladych je to dost nevinne, ale ma to stale svoje caro a hlavne will ferrell okopiroval cely dej do svojej komedie blades of glory (vratane nebezpecnej piruety)... ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně natočená romantická , lehce dramatická a zároveň komediálně laděná záležitost točící se okolo sportovní tématiky , ale nabízející divákovi zároveň i něco navíc a to v úhledném a zářivém balení , které nám divákům servíruje prostřednictvím perfektní ústřední herecké dvojice D.B. Sweeney a sladké Moiry Kelly. Až na pár klišé je to výborná volná jízda , podpořená neméně povedenou hudbou a uhánějící rychlým tempem bez chvilky oddechu , kterou vřele doporučuji. Film: 76% ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Sněhurka: Sprchuješ se taky někdy? Gretzky: Chceš mě sbalit? Devadesátková romanťárna. Nezapomentulný hlášky: Máš přece zoubky. Zoubky... zoubky... zoubkyyyy ッ Fajn songy = Joe Cocker - Feels like Forever atd. Kde jsou ty časy, kdy holky a kluci ve filmech vypadali ještě přirozeně. S nostalgickým povzdechem díky za tyhle nenáročný devadesátky, který i po třiceti letech stejně pobaví. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Film, který už se stal takovou tou TV klasikou, která kdysi startovala v hlavním vysílacím čase a postupem času uvolnila místo a tlačí se do času, kdy hrajou na jiných kanálech pohádky. Ono to vlastně taková pohádka je, o přeučeném hokejistovi, který se stane skvělým krasobluslařem a jejich nevídaném triku. Na film jsem si vzpomněl hlavně při parodii Blades Of Glory (které se nepochopitelně jmenuje v češtině naprosto stejně jako tento film). ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem mel sveho casu strasne moc rad (asi to bylo zpusobeno tim, ze jsem v te dobe hral hokej :-)) a poustel si jej stale dokola. I dnes pokud se k nemu dostanu stale ma pro me svoje kouzlo a to hlavne zasluhou uzasne ustredni dvojice, ktere vevodi D.B. Sweeney jako odpiskany hokejovy utocnik a trochu namyslena az frackovita Moira Kelly coby nadana krasobruslarka avsak bez partnera. Konec filmu nema chybu a je to ohromna podivana. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Předtím, než Kate (Moira Kelly) a Doug (D. B. Sweeney) začnou hrát hokej, rolba čistí led. Když pak začnou, led ve stavu, jako před úpravou. (chleba24)
  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)
  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)

Reklama

Reklama